Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Τζιχαντιστές από την Τουρκία αποβιβάζονται σε ακτή της Μεσογείου.ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΩΝ ΛΙΒΥΚΩΝ ΑΚΤΩΝ..


Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας η περιοχή που βρίσκεται πιο κοντά στις λιβυκές ακτές είναι η Κρήτη. Το ελληνικό νησί θεωρείται από τα εγγύτερα στη Λιβύη
Ανενόχλητοι οι τζιχαντιστές «κόβουν» βόλτες στη Μεσόγειο πάνω σε φουσκωτά, ταχύπλοα και άλλες μηχανοκίνητες λέμβους.
Αυτό καταγγέλλουν στο Twitter ειδησεογραφικοί λογαριασμοί που πρόσκεινται στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, οι οποίοι μάλιστα δημοσιεύουν και δύο φωτογραφίες, μία τζιχαντιστών εν πλω και μία ακόμα να κάνουν απόβαση σε ακτή της Βεγγάζης.
Οι ίδιοι επίσης διαμαρτύρονται έντονα επειδή το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, που περιπολεί στην περιοχή από το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου, δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει τους τζιχαντιστές που πλέουν ανενόχλητοι στα μεσογειακά νερά.
Το πρώτο αποκαλυπτικό tweet που εντοπίσαμε γράφει: «Η διαδρομή των τρομοκρατών στη Βεγγάζη: Από την Τουρκία στη Μισράτα και από εκεί στη Βεγγάζη μέσω θαλάσσης».
Όπως βλέπετε, το tweet συνοδεύεται και από δύο φωτογραφίες. Στην πρώτη οι τζιχαντιστές περιχαρείς σκίζουν τα κύματα της Μεσογείου, στη δεύτερη αποβιβάζονται σε παραλία της Βεγγάζης.
Οι φωτογραφίες ολόκληρες είναι οι ακόλουθες:
 
Το επόμενο tweet γράφει: «Η ισλαμιστική Μαφία δρα ανενόχλητη στην Τουρκία και στη Μισράτα και στέλνει τρομοκράτες στη Βεγγάζη και κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει».
Το τρίτο tweet καταγγέλλει αυτό που σας αναφέραμε παραπάνω, ότι δηλαδή το Ιταλικό Ναυτικό που περιπολεί στην περιοχή καταδιώκει το λαθρεμπόριο αλλά όχι τη μετανάστευση και επιτρέπει στους τζιχαντιστές να εισέρχονται στη Λιβύη. Από που εισέρχονται οι τζιχαντιστές στη Λιβύη; Από τη θάλασσα. Από που ξεκινάνε οι καραβιές των τζιχαντιστών για τη Λιβύη; Από την Τουρκία. Αυτά καταγγέλλουν οι Λίβυοι, όχι εμείς.
Μετά και από αυτή την αποκάλυψη, υπενθυμίζουμε κάποια πράγματα που έχουμε γράψει μόνο εμείς στην Ελλάδα
Το Tribune έχει ενημερώσει από τις 18 Φεβρουαρίου τους αναγνώστες του για τις αποκαλύψεις του Ινστιτούτου Quilliam ότι επίκειται εισβολή τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος στην Ευρώπη, προερχόμενων από τη Λιβύη.
Μάλιστα έχουμε υπογραμμίσει ότι οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν να εισέλθουν στην ήπειρό μας από Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα ως πρόσφυγες.
Τις προειδοποιήσεις του ινστιτούτου Quilliam, ότι το Ισλαμικό Κράτος θα εισβάλει στην Ευρώπη από Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα έχει λάβει σοβαρά η νέα ελληνική κυβέρνηση.
Τόσο ο Νίκος Κοτζιάς όσο και ο Πάνος Καμμένος έχουν σηκώσει το θέμα ψηλά και το έχουν θέσει με επίσημες δηλώσεις τους στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Μόνο χυδαίες γερμανικές εφημερίδες, όπως η Bild, ειρωνεύονται αυτό που τώρα μεταδίδουν και τα αμερικανικά Μέσα.
Δείτε χάρτη που έδειξε το FOX NEWS, το πλάνο κυκλοφορεί ευρέως στο Twitter, που δείχνει με βέλη τα κύματα εισβολής των τζιχαντιστών από Λιβύη και Μέση Ανατολή να «δείχνουν» την Ελλάδα.
Δεν είναι αστείο ούτε πλάκα, ούτε απειλή, ούτε εκβιασμός. Η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο των τζιχαντιστών. Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τι λέει.
Η χώρα μας -υπενθυμίζουμε- ότι έχει κηρύξει τον πόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος συμμετέχοντας στον Συνασπισμό ενάντια στους τζιχαντιστές που ηγούνται οι ΗΠΑ. Τζιχαντιστές εκπαιδεύονται για εισβολή σε Ιταλία και Ελλάδα, γράφαμε στις 15 Μαρτίου:
Το Tribune έχει προειδοποιήσει εγκαίρως ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει εισβολή τζιχαντιστών στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο.
Όπως σας έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενα ρεπορτάζ και αναρτήσεις μας, το Ισλαμικό Κράτος σκοπεύει να στείλει βετεράνους τζιχαντιστές ανάμεσα σε πρόσφυγες να μπουν στην Ευρώπη από τρεις «πύλες»: Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα.
Για την εισβολή σε Ιταλία και Ελλάδα οι τζιχαντιστές θα εφορμήσουν από τη Λιβύη, στην οποία ελέγχουν δύο στρατηγικά λιμάνια: τη Σύρτη και τη Ντέρνα. Επίσης, το Ισλαμικό Κράτος δίνει μάχη να θέσει υπό τον έλεγχό του και τη Βεγγάζη.
Στο Twitter αναρτήθηκε η ακόλουθη φωτογραφία με τζιχαντιστές να πλέουν μέσα σε ένα ταχύπλοο:
Αφού διευκρινίζεται ότι η φωτογραφία δεν είναι από τη Λιβύη, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει, αναφέρει η λεζάντα: «Ο Θεός (Αλλάχ) τους έδωσε ποτάμια ώστε να μπορούν να εκπαιδευτούν στο πώς θα κατακτήσουν τη Ρώμη».
Η φωτογραφία είναι απόδειξη, ντοκουμέντο, ότι το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύει τους άνδρες του πώς να διασχίσουν τη Μεσόγειο με μικρά ταχύπλοα για να εισβάλουν στην Ευρώπη.
Το Ισλαμικό Κράτος, από ό,τι φαίνεται, δεν σκοπεύει να στείλει τζιχαντιστές μόνο ανάμεσα σε πρόσφυγες, αλλά και με καταδορμικές επιχειρήσεις, πλήρως εξοπλισμένους.
Τα καμπανάκια που έχει χτυπήσει στην Ευρώπη ο Νίκος Κοτζιάς δεν είναι ούτε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ούτε «εκβιασμοί» για τα Μνημόνια. Είναι πραγματικότητα για την οποία προειδοποιούν και από την Αμερική.
Απόβαση σε χώρες της Νότιας Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα σε ακτές της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας σχεδιάζει να κάνει το Ισλαμικό Κράτος, χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο τις στρατιωτικές βάσεις που έχει δημιουργήσει τους τελευταίους μήνες στη Λιβύη.
Σύμφωνα με έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες η «δεξαμενή σκέψης» (think tank) για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας Ίδρυμα Quilliam, το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει μία μίνι «εισβολή» μικρών τρομοκρατικών ομάδων στην Ευρώπη, με απώτερο στόχο την πρόκληση αντιποίνων για την εκστρατεία της Δύσης κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.
Το έγγραφο που παρουσίασε το Ίδρυμα Quilliam αναφέρεται σε ένα δοκίμιο που γράφτηκε και κυκλοφόρησε από κορυφαίο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, εντός του οποίου αναγράφονται με λεπτομέρειες ο τρόπος που έχει οργανωθεί το εν λόγω σχέδιο.
Όπως αναφέρεται, οι τζιχαντιστές θα αποβιβαστούν στις ακτές της Νότιας Ευρώπης επιβιβαζόμενοι σε μικρές βάρκες, αξιοποιώντας την εμπειρία των προσφύγων της Βόρειας Αφρικής και ακολουθώντας περίπου το ίδιο δρομολόγιο.
Ως βασική πύλη εισόδου των ακραίων ισλαμιστών στη Γηραιά Ήπειρο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως η Ιταλία, λόγω της εγγύτητας των ακτών της με αυτών της Λιβύης.
Σύμφωνα με το εν λόγω δοκίμιο, η Λιβύη είναι ιδανική για κάτι τέτοιο διότι «έχει μια μεγάλη ακτογραμμή και είναι απέναντι από τις νότιες χώρες των σταυροφόρων, στις οποίες μπορεί να φτάσει κανείς με ευκολία ακόμα και με υποτυπώδεις βάρκες».
Παράλληλα, αφού ο εμπνευστής του κειμένου σημειώνει ότι κάθε μέρα «φτάνουν στην Ελλάδα, στην Ιταλία, ακόμη και στη Νότια Ισπανία, απαρατήρητοι, περίπου 500 Βορειοαφρικανοί», εν συνεχεία τονίζει πως αν αυτό αξιοποιηθεί έστω και μερικώς και υπάρξει στρατηγική ανάπτυξη, «θα ξεσπούσε πανδαιμόνιο στη Νότια Ευρώπη».
Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας η περιοχή που βρίσκεται πιο κοντά στις λιβυκές ακτές είναι η Κρήτη. Το ελληνικό νησί θεωρείται από τα εγγύτερα στη Λιβύη, αφού το χωρίζουν κάτι λιγότερο από 200 μίλια θάλασσας από την πόλη Ντέρνα, προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 900 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΩΝ ΛΙΒΥΚΩΝ ΑΚΤΩΝ
Aνείπωτο δράμα στη Μεσόγειο, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για περισσότερους από 900 νεκρούς μετανάστες στο τραγικό ναυάγιο, ανοικτά της Λιβύης - «Υπήρχαν δεκάδες κλειδωμένοι στο αμπάρι» λένε επιζώντες.
Πρόκειται για τη πιο μαύρη σελίδα που έχει γραφτεί στα νερά της Μεσογείου. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ένας από τους διασωθέντες με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, δήλωσε ότι μέσα στο μοιραίο πλοίο βρίσκονταν 950 άνθρωποι.
Εξ αυτών 200 ήταν γυναίκες και 50 ήταν παιδιά. Έως τα μεσάνυχτα οι αρχές είχαν διασώσει μόλις 28 ανθρώπους και είχαν περισυλλέξει 24 πτώματα.
Ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο τα θύματα αυτής της ανείπωτης τραγωδίας να φτάσουν έως και τους 900, αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ.
«Υπήρχαν δεκάδες κλειδωμένοι στο αμπάρι» λένε επιζώντες. «Βλέπουμε μόνο πετρέλαιο και κομμάτια» αναφέρουν τα σωστικά συνεργεία που επιστρέφουν, έχοντας ανασύρει μέχρι στιγμής μόνο 24 σορούς.
Το ναυάγιο του υπερφορτωμένου δουλεμπορικού πλοίου έγινε μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ενώ έπλεε στα ανοικτά της Λιβύης (και περίπου 180 χιλιόμετρα νοτίως του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα), πολλοί μετανάστες συγκεντρώθηκαν στη μία πλευρά του σκάφους, ώστε να γίνουν αντιληπτοί από διερχόμενο πορτογαλικό εμπορικό, με αποτέλεσμα το πλοίο να ανατραπεί.
Ουδείς γνωρίζει από πού ξεκίνησε το πλοίο και ποιος ήταν ο προορισμός του.
Ομάδες έρευνας και διάσωσης έσπευσαν στη θαλάσσια περιοχή με τους διασώστες να μιλούν για «μία θάλασσα γεμάτη πτώματα».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέρο Ρέντσι ζήτησε έκτακτη σύγκληση των ευρωπαϊκών οργάνων για να αντιμετωπιστεί συνολικά το οξυμένο για τις χώρες της Μεσογείου μεταναστευτικό πρόβλημα.
«Προτεραιότητά μας, που είναι μια Πολιτική προτεραιότητα, με κεφαλαίο "Π", είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια όπως και η εθνική ασφάλεια. Πρέπει να σταματήσουμε την παράνομη διακίνηση ανθρώπων. Οι νέοι δουλέμποροι δεν πρέπει να πιστέψουν ότι η Ευρώπη θεωρεί αυτό το πρόβλημα δεύτερης διαλογής σε σχέση με άλλα ζητήματα που βρίσκονται στην ατζέντα μας», δήλωσε ο Ρέντσι.
Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός επικοινώνησαν με τον κ. Ρέντσι, συμφωνώντας ότι πρέπει να διεξαχθεί ειδική Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σήμερα Δευτέρα (20/04/2015) στο Λουξεμβούργο διεξάγεται κοινή σύνοδος των υπουργών εσωτερικών και εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την συμμετοχή και του αρμόδιου επιτρόπου για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα
Έκκληση στις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ε.Ε. για την άμεση διαμόρφωση ενός συνεκτικού σχεδίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη από τις μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές, απεύθυνε με δήλωσή του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
«Να σταματήσει η Μεσόγειος να είναι μια θάλασσα – νεκροταφείο και οι Ευρωπαϊκές χώρες του Μεσογειακού Νότου αποθήκες ανθρώπινων ψυχών», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας και περιέγραψε ένα σχέδιο που πρέπει να υιοθετηθεί σε τρία επίπεδα:
«α) Αναβάθμιση των δομών διαχείρισης της μετανάστευσης και της έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο,
β) Στήριξη των ευρωπαϊκών μεσογειακών χωρών που υποδέχονται ένα κύμα μεταναστών και προσφύγων πολύ μεγαλύτερο από τις δυνατότητες τους, με δίκαιη κατανομή των βαρών σε επίπεδο οικονομικής βοήθειας και φιλοξενίας
γ) Ανάληψη διπλωματικών πρωτοβουλιών για ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη, καθώς και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Τζιχαντισμού».
«Δεν υπάρχει άλλο χρόνος για χάσιμο. Η αργοπορία κοστίζει ανθρώπινες ζωές», κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου