Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Έρχεται ο εξολοθρευτής; Οι Κινέζοι έφτιαξαν αυτοκινούμενο υγρό μέταλλο.

Έρχεται ο εξολοθρευτής; Οι Κινέζοι έφτιαξαν αυτοκινούμενο υγρό μέταλλο
Πανεπιστήμιο στο Πεκίνο κατασκεύασε υγρό μέταλλο που μπορεί να κινείται μόνο του, να αλλάζει σχήμα ανάλογα με το περιβάλλον και να επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα μετά από ηλεκτροσόκ
Μια μοναδική ανακάλυψη πραγματοποίησε Πανεπιστήμιο του Πεκίνο, το οποίο κατάφερε να βάλει σε κίνηση υγρό μέταλλο, τροφοδοτώντας μια σταγόνα από αυτό με ελάχιστες νιφάδες αλουμινίου. Επίσης, το μέταλλο έχει την ικανότητα να αλλάζει σχήμα προκειμένου να περάσει από κάποιο στενότερο σημείο και να επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα, όταν για κάποιο λόγο διαλυθεί.
Σας θυμίζουν κάτι όλες αυτές οι ιδιότητες; Αν θυμάστε καλά την ταινία "Εξολοθρευτής 2", τότε θα έχετε καταλάβει ήδη πως πρόκειται για τις βασικές ιδιότητες του T100, του ρομπότ που κυνηγούσε τον Τζον Κόνορ και τη μητέρα του.
Η είδηση δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό με τίτλο "Ενισχυμένα Υλικά", ενώ κυκλοφόρησε και εντυπωσιακό βίντεο με το επίτευγμα. Όπως διαβάζουμε στην περίληψη τωνΚινέζων επιστημόνων κατάφεραν να κάνουν το υγρό μέταλλο να κινηθεί μόνο του "τρώγοντας" αλουμίνιο. Η σφαίρα του υγρού μετάλλου κινείται αυτόνομα για μία ολόκληρη ώρα μέσα σε διάλυμα καυστικής σόδας ή απλώς αλατισμένου νερού.
Επίσης, το υγρό αυτό μέταλλο μπορεί αν τοποθετηθεί σε ένα σημείο να λειτουργήσει ως αυτοτροφοδοτούμενη τρόμπα που βοηθά στην κίνηση υγρού σε δίκτυο σωληνώσεων. Επιπλέον, το υγρό όταν κινείται έχει τη μοναδική ικανότητα να αλλάζει το σχήμα του προκειμένου να περνά από πιο στενά σημεία. Οι εφαρμογές του είναι αμέτρητες, προκειμένου να συμβάλει στην ιατρική σε καρδιακά επεισόδια ή σε κατασκευές για αποσυμφόρηση σε φραγμένα δίκτυα ύδρευσης.
Η πιο τρομακτική όμως δυνατότητα του υγρού αυτού μετάλλου, εκτός φυσικά από το γεγονός ότι κινείται είναι πως δεν... διαλύεται. Οι επιστήμονες εφάρμοσαν ηλεκτροσόκ στο μέταλλο με το οποίο διαλυόταν "σαν σούπα". Όταν το ρεύμα σταματούσε, το μέταλλο επέστρεφε στο αρχικό του σχήμα με χαρακτηριστική άνεση. Όπως έκανε ακριβώς και ο T100 στη δεύτερη ταινία του Εξολοθρευτή.
Δείτε τώρα πόσο ανατριχιαστικά παρόμοια συμπεριφέρεται το υγρό μέταλλο στη δολοφονική μηχανή T100 και τις σταγόνες που επανενώνονται για να δημιουργήσουν το ρομπότ από την αρχή:
Με βάση την κατασκευή του εξολοθρευτή, μια από τις πιο κλασικές σκηνές είναι και εκείνη στην οποία ο Σβαρτζενέικερ παγώνει τον αντίπαλό του με υγρό άζωτο και τον σπάει σε κομμάτια με την κλασική ατάκα "Hasta La Vista Baby".
Γενικά μπορεί η πρωτοποριακή ιδέα του υγρού μετάλλου πίσω στη δεκαετία του '80, όταν και γυρίστηκε η ταινία να έμοιαζε εξωπραγματική, σήμερα όμως φαίνεται κάτι το απόλυτα ρεαλιστικό. Άλλωστε στη θρυλική σειρά ταινιών η Ημέρα της Κρίσης, όταν τα μηχανήματα καταλαμβάνουν τον κόσμο προσδιορίζεται σε άλλες ταινίες τον Αύγουστο του 1997 και στις πιο πρόσφατες εκδοχές τους τον Απρίλιο του 2011. Λέτε να μην έχει έρθει τελικά, ακόμη;                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου