Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΤΩΡΑ: ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΟΥΚΑΔΕΣ ΜΑΣ: "ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ ΚΡΑΖΟΥΝ... ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ"!!!

“Έχει κληθεί να υποβάλει αναφορά ο επικεφαλής του τμήματος της ΜΥΚ που παρέλασε στην Αθήνα. Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για μετάθεσή του. Τι θα προκύψει μετά από την εξέταση της αναφοράς του δεν το γνωρίζουμε. Ίσως να του επθβληθεί ποινή ,ίσως και να μετατεθεί”. Πηγή του ΓΕΝ διευκρίνησε τι ακριβώς συμβαίνει με τον υποπλοίαρχο επικεφαλής της ΜΥΚ ο οποιος σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν απο το πρωί έχει μετατεθεί στον Ναύσταθμο.

Το θέμα του συνθήματος που φώναξαν οι άνδρες της ΜΥΚ στην παρέλαση έχει προκαλέσει μεγάλες φουρτούνες σε ΥΠΕΘΑ ,ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ τα οποία προσπαθούν μέχρι στιγμής να διαχειριστούν την κρίση που προκλήθηκε.

Από την μία υπάρχει η πολιτική πίεση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη είναι αισθητή η αγανάκτηση που επικρατεί στο στρατιωτικό προσωπικό για τις υπερβολικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν από πολιτικούς και κόμματα.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αλλά και τα Γενικά Επιτελεία θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποια πλευρά θα σταθούν.
Η ΠΟΕΣ δίνει τη δική της απάντηση στα ερωτηματα που τέθηκαν μετά το σύνθημα που φώναξαν οι βατραχάνθρωποι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου...

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της:

''Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ανέλαβε να σπάσει την "εκκωφαντική σιωπή" των ανωτάτων κλιμακίων της ιεραρχίας των ΕΔ για την φαρσοκωμωδία -όπως εξελίσσεται- με τους βατραχανθρώπους της ΜΥΚ και το σύνθημα που φώναξαν στην παρέλαση.

Ο καταιγισμός πυρών που δέχτηκαν οι ΕΔ από κόμματα και εκπροσώπους τους δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητος. Κι επειδή δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι η στρατιωτική ηγεσία έχει πρόθεση να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια του προσωπικού η ΠΟΕΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Μία μόλις ημέρα μετά τη στρατιωτική παρέλαση, που φέτος έγινε χωρίς κιγκλιδώματα και τεχνητά φράγματα, προκειμένου ο λαός να έρθει σε επαφή με τις Ένοπλες Δυνάμεις του και τα στρατευμένα παιδιά του, να τα καμαρώσει και να νοιώσει υπερήφανος, ανακαλώντας στη μνήμη του την ιστορία του, καταλογίζεται σε άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων (και δη της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών) φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια αυτής της παρέλασης, επειδή τραγούδησαν ένα τετράστιχο.
Προκαλεί πάλι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης και μετά την κόντρα του με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρ.Δούρου, την οποία κάλεσε να κάνει... "οικονομικές παρελάσεις" για να εισπράξει κατάλληλη απάντηση από το κορυφαίο στέλεχος του κόμματός του. Τώρα επανέρχεται με ένα tweet που χαρακτηρίζει... "εθνικιστικά" τα συνθήματα των ΟΥΚ!

"Τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση είναι αντίθετα με την πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει φρένο".

Τί τον ενόχλησε; Ότι στο βίντεο που υπάρχει αναρτημένο στο διαδίκτυο ακούγεται τμήμα των ΟΥΚ να φωνάζει «Και το όνειρο μας είναι / στην Πόλη εμείς να μπούμε / σημαία να υψώσουμε / τον ύμνο εμείς να πούμε».

Και ότι στο τμήμα της Σχολής Ευελπίδων ακούστηκε και το «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα,που έδιωξες τους βάρβαρους κι ελεύθερη είσαι τώρα»!
Το απόσπασμα με τα ΟΥΚ βρίσκεται στο 1'24''. Το ότι αποθεώνονται από χιλιάδες λαού οι παρελαύνοντες παρά την βροχή που έπεφτε, αυτό δεν έχει σημασία κατά τον Δ.Παπαδημούλη.

Προφανώς έπρεπε να τραγουδούν την Γ'Διεθνή οι ΟΥΚάδες. Και ποια είναι η "πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας"; Οι γονυπετείς ικεσίες και το "στα τέσσερα" του Α.Σαμαρά;

Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε
Πολλοί καλοθελητές βρέθηκαν σε ρόλο Φαρισαίου, κράζοντας: «Άρον άρον σταύρωσον αυτούς».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών καταδικάζει αυτές τις συμπεριφορές που στόχο έχουν να πλήξουν το γόητρο των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά των Ειδικών Δυνάμεων, όταν μάλιστα ανακοινώθηκε διερεύνηση. Καλεί όλους αυτούς που βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα για το χαρακτήρα και τα φρονήματα του ουλαμού της ΔΥΚ που παρέλασε, για μικροπολιτικά οφέλη και λίγη δημοσιότητα, θέλοντας να ρίξουν στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, να τα αφήσουν στο καθήκον τους, που δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από την υπεράσπιση της ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας της Χώρας μας, που τόσο πολύ βάλλεται τελευταία. Ας αναλογιστούν δε και ας φέρουν στη μνήμη τους ότι οι άνθρωποι αυτοί προσέφεραν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον πολίτη και στην Πολιτεία με βαρύτατο φόρο αίματος, εξουδετερώνοντας βόμβες και εκρηκτικούς μηχανισμούς στη θάλασσα, κάνοντας διασώσεις και τους διασώστες σε ναυάγια (όπως στο πλοίο Normal Atlantic στην Αδριατική), στα χιόνια, σε κάθε περιστατικό όπου οι άλλοι δεν μπορούν, καθώς και σε πολεμικές επιχειρήσεις εν καιρώ ειρήνης όπως ο απεγκλωβισμός αμάχων κάτω από καταιγισμό πυρών στο Σοχούμι (επιχείρηση του 1993 «Χρυσόμαλλο Δέρας», της μεγαλύτερης ειδικής επιχείρησης του Ελληνικού κράτους σε καιρό ειρήνης), στην Αλβανία, το Λίβανο και τη Λιβύη πιο πρόσφατα.

Αυτούς αποθεώναμε ως ήρωες και λεβέντες και σήμερα τους απευθύνουμε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

Γνωρίζουμε σε όλους ότι η ΜΥΚ έχει συσταθεί πολλά χρόνια τώρα και τα στελέχη που έχουν υποστεί τη σκληρή εκπαίδευσή της έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι δεν ασχολούνται με την πολιτική, θα πρέπει δε να καταλάβουν όλοι σήμερα ότι η Δημοκρατία μας και η ακεραιότητα μας δεν κινδυνεύει από αυτούς που έχουν το ιερό καθήκον να τις διαφυλάσσουν''.Με φωνές και συνθήματα αψηφώντας τη βροχή παρέλασε η Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών ενώ με πάθος και δυνατή φωνή ξεχώρισαν και οι Ίκαροι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, φωνάζοντας συνθήματα για τη Μακεδονία.  Μπράβο στα παληκάρια μας και φυσικά μπράβο και στον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο!

Τώρα αν σε κάποιους αυτά δεν αρέσουν, ούτε τη γνώμη τους ποτέ θα ζητήσουμε αλλά ούτε και την άδειά τους. Απλά, τους λέμε ότι όποιος δεν γουστάρει κάτι από αυτήν εδώ τη χώρα και του ξινίζουν τα ήθη και οι παραδώσεις της, μπορεί να φύγει και να πάει σε όποια άλλη χώρα θα του επιτρέπουν να κανει μαγκιές και να υποδεικνύει αυτό που γουστάρει... Εδώ αυτά δεν περνάνε!  Εδώ είναι Ελλάδα κι Ελλάδα θα παραμείνει για πάντα, είτε αρέσει σε μερικούς ύποπτους, είτε δεν αρέσει!!!    

Βάλτε το καλά στο μυαλό σας καθήκια...Tι σημαίνει να είσαι OYK!! Δεν συγκρίνονται με κανένα. Συγκλονιστικό βίντεο από την διαβολοεβδομάδα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου