Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Φως.Σκεφθήκατε ποτέ ότι το φως είναι κυριολεκτικά η τροφή μας ; 

Σκεφτήκατε ότι είναι πρωταρχική ενέργεια ζωής του υλικού κόσμου ; Ότι, αν δεν υπάρχει φωτοσύνθεση, δεν μπορεί να υπάρξει φυτικό βασίλειο που θρέφει όλα τα όντα ; Ότι τα φυτά μετουσιώνουν την ανόργανη ύλη σε οργανική, ώστε να αποτελέσει εύληπτη τροφή ; Ιχνοστοιχεία μετάλλων τα μεταστοιχειώνει σε γλυκούς καρπούς, που θρέφουν ανθρώπους και ζώα ; Και όλα αυτά συμβαίνουν εξαιτίας της επενέργειας του φωτός ; 

Σκεφθήκατε ότι το σκοτάδι δεν δημιουργεί ζωή, γι αυτό κοιμόμαστε όταν δεν υπάρχει φως ; Ότι ακόμη και τα νυκτόβια ζώα για να ζήσουν παίρνουν τροφή από τα ημερόβια ; 

ΤΟ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ, γιατί το ίδιο είναι φορέας ζωής. Και η νύχτα ; ΝΕΚΡΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. 

Το ανθρώπινο είδος για να λειτουργήσει την νύχτα φρόντισε να την φωτίσει με τεχνητό τρόπο, άλλως θα ήταν ανίκανος να κάνει οτιδήποτε. Είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι μόνο την νύχτα, έχουν απορυθμισμένο το βιολογικό τους ρολόι, που δουλεύει με μειωμένη ενεργητικότητα, καταβάλλοντας ιδιαίτερη προσπάθεια να συντονιστεί με τους κραδασμούς της νύχτας. Όταν γίνεται για χρόνια αυτό, η αρνητική λειτουργία δράσης , τον αναγκάζει να «θυσιάζει» την ημέρα και στο τέλος καταλήγει να την απεχθάνεται. Οι διεσταλμένες κόρες των ματιών του, συστέλλονται μέχρι σφραγίσματος κατά την ημέρα, γιατί το φως έγινε εχθρικό και επικίνδυνο γι αυτόν. 

Μέσα στο φως, υπάρχει και το άλλο φως που είναι η αρχική πηγή διάχυσης του. Είναι φως εκτυφλωτικό, που δεν αντικρίζεται και δεν αγγίζεται. Αυτό το φως θέλουμε να αγκαλιάσει όλες τις»πυγολαμπίδες» που θεωρούν ότι αφού φέγγουν στο σκοτάδι είναι και σημαντικές. Μοιάζουν με τα άστρα που είναι ορατά όταν λείπει ο Ήλιος και όταν αυτός ξεπροβάλλει χάνονται σαν να μην υπάρχουν ! 

Το φως σαν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που είναι, εκλαμβάνεται από το αισθητήριο όργανο του οφθαλμού ως αντίληψη, φανερώνοντας όλα τα υλικά στοιχεία γύρω μας καθιστώντας την υπόστασή τους όχι νοητή αλλά μορφοποιημένη σε διαστάσεις. Τα ορατά ευδιάκριτα χρώματα της φωτεινής κυματοειδούς δέσμης σωματιδίων (φωτονίων), μας δείχνουν τις δυνατότητες του φωτός όταν διαχέεται στο κενό χωρίς να εμποδίζεται από αυτό διανύοντας αποστάσεις με απίστευτες ταχύτητες. Φαίνεται περίεργο ως να έχει νόηση, διότι κατά την διάδοσή του ακολουθεί την συντομότερη χρονικά οδό. 

Όταν ο χώρος είναι ισότροπος, το φως διαδίδεται ευθύγραμμα και προσκρούοντας σε επιφάνειες ανακλάται ομοιότροπα προς την αντίθετη φορά. Η διάκριση σε αυτόφωτα και ετερόφωτα γίνεται ανάλογα αν τα σώματα αποτελούν τα ίδια πηγή ενεργειακού φωτός ή αν είναι επίκτητο το φως και απλώς το ανακλούν. 

Ο εκηβόλος Απόλλων σηματοδοτεί με την ακτίνα φωτός την ευθύγραμμη τροχιά που διαγράφει αυτή, ή η δέσμη φωτός. Η ρευστότητα του φωτός αναδεικνύεται με την κυματική μορφή του, ενώ η ζωή του με την παλλόμενη διάδοσή του. Η ηλεκτρομαγνητική του ιδιότητα μεταβάλλεται κατά τόπο και χρόνο, άρα ως στοιχείο, η φύση του, αποτελείται από δυνάμεις που αποτελούν συστατικό της ύπαρξής του να επηρεάζει όλα τα άλλα στοιχεία οργανικά και ανόργανα. Τα πρώτα είναι κατανοητά από την εισαγωγή που προηγήθηκε, τα δεύτερα όταν αυτό προσκρούει σε επιφάνεια και αποσπά με την ενέργειά του ηλεκτρόνια !

 Αυτή είναι η λεγόμενη «κβαντική σύσταση του φωτός» δηλαδή συγκερασμός κύματος και σωματιδίων, που το μέσον δια του οποίου μεταδίδονται οι παλμικές κινήσεις του φωτός, είναι ο ΑΙΘΕΡΑΣ ! Γνωρίζουμε ότι η ταχύτητα του φωτός στο κενό είναι 299.792,458 km/sec δηλ η πρόσθεσή του μας δίνει τον αριθμό 55->10 εμφανώς δυο φορές το 5 που είναι ο αριθμός του πέμπτου στοιχείου του αιθέρος! 

Η ιδιότητα του φωτός να αποτελεί το μόνο στοιχείο που υπερβαίνει σε ταχύτητα όλα τα άλλα στο κενό, κατορθώνει να παγώνει σχεδόν τον χρόνο, διότι η μέγιστη ταχύτητα για το ίδιο είναι σαν να μην περνά χρόνος. Αυτό που «νοιώθει» το φως είναι η μετάβαση από ένα σημείο σε άλλο της ενέργειάς του. Να λοιπόν γιατί μύστες, θρησκείες αλλά και επιστήμονες τοποθετούν στην πρώτη βαθμίδα το φως. 

Το φως είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ που γίνεται ορατή στον αναζητητή στον ερευνητή. Γι αυτό πολύ σωστά είπε κάποιος σοφός ότι :  « Ο Θεός είναι αλήθεια και το φως είναι η σκιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου