Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΄΄ΣΚΟΤΩΝΕΙ΄΄ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ - ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ. ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ!

Η ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ...Σε λιγότερο από 4 μερεσ... 
Είχαμε συνηθίσει με την πάροδο του χρόνου η ανθρωπότητα να εξελίσσεται,η πρόοδος και η
ευημερία σε όλους τους τομείς μας έδιναν την ψευδαίσθηση ενός λαμπρού μέλλον.
Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ο κεραυνός της κρίσης ισοπέδωσε αυτή την προοπτκή και έδωσε τη θέση του στην εξαθλίωση και στα μαγκάλια!!!! Οι Έλληνες γυρίσαμε χρόνια πίσω και μάλιστα τόσο απότομα που αρκετοί δεν το αντέξανε και δώσανε τέλος στη ζωή τους.
Νέοι ξενιτεύονται για ένα μεροκάματο, μισθωτοί ζουν ακόμα και με 400 ευρώ τον μήνα, κι αν τα παίρνουν και αυτά, και οι συνταξιούχοι με μία σύνταξη που δεν έχουν το περιθώριο ούτε για να προσφέρουν ούτε ένα κουλούρι στα εγγόνια τους...
Μια καθημερινότητα, εφιάλτης που φοβόμαστε να την αντιμετωπίσουμε. Ενας Τσοχατζόπουλος πλήρωσε τις αμαρτίες όλων των κλεφτών και απατεώνων της ελληνικής πολιτικής σκηνής των τελευταίων σαράντα ετών. Μας ρίξανε στάχτη στα μάτια...
Θλίψη, κατήφεια,μιζέρια,αγχοσ,
Η ελπίδα χάνεται για πολλούς στον ορίζοντα. Δεν πρέπει όμως.
Το ζωνάρι σφίγγει ολοένα και περισσότερο.Γνωστός ψυχίατρος μου έλεγε προχθές ότι τα τελευταία δυο χρόνια η πελατεία του αυξήθηκε κατά 50%!
Κυρίως νέοι, ηλικίας 25-35 κατακλύζουν τα ιατρεία των ψυχιάτρων.Μοιράζονται τον πόνο τους και με τις συνεδρίες που κάνουν προσπαθούν να βρουν τα στηρίγματα στη ζωή τους. Μάταια, βέβαια. Πολλοί έπαψαν να ελπίζουν στον Θεό και αυτό τους οδηγεί σε αδιέξοδα. ΄΄Δεν αντέχω άλλο να ζητάω 5 ή ακόμα και 2 ευρώ από την γιαγιά μου για να πάρω μία τυρόπιτα ή το εισητήριο για το μετρό, μου είπε τις προάλλες ένας 27χρονος από την Καλλιθεά, όταν τον ρώτησα, τι σε οδηγεί σ
το αγχος.....΄΄ εξηγεί ο ψυχίατρος κ. Κώστας Ηλιάδης. Αρκετοί χρήζουν φαρμακευτικήγς αγωγής λόγω της προχωρημένης κατάθλιψης, συμπληρώνει.
Πολύς κόσμος που έχει έρθει σε αδιέξοδο και αναζητά πνευματικό πατέρα. Μας συγκινεί ιδιαίτερα .
Αλλά και οι πνευματικοί που πραγματικά δίνουν αγάπη και στήριξη στις πονεμένες ψυχές είναι ελάχιστοι.
Και αυτό είναι πολύ θλιβερό. 
Αρκετοί από αυτούς ζητούν να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλήμα τουσ για να στηριχθούν οικονομικά.
Και μερικοί εκλιπαρούν για λίγα ευρώ ώστε να αγοράσουν ένα καρβέλι ψωμί.
Μαθητές με άδειο στομάχι
Νηστικοί μαθητές.Ψυχές που ανεβαίνουν μαζί με τους γονείς τους, έναν απίστευτο γολγοθά. Τα παιδιά που πηγαινοέρχονται στο σχολείο με άδειο στομάχι. Τα παιδιά που οι γονείς δεν είχαν να τους δώσουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί. Το 60% 16 χιλιάδων οικογενειών -συνολικά 32.358 μαθητές- αντιμετώπισαν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ το 23% εξ αυτών (περίπου 8.000) επισιτιστική ανασφάλεια με πείνα κατά το έτος 2012.
Τα στοιχεία είναι αποτέλεσμα της ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης του προγράμματος «Σίτισης και προώθησης Υγιεινής Διατροφής», που χρηματοδοτείται από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.
Η Πολιτεία ανίκανη και αδιάφορη
Το κράτος ανάλγητο, αδιάφορο.Σαν να δείχνει ότι βρίσκεται σε χειμερία νάρκη. Εχει απορροφηθεί από τους αριθμούς της τρόικας. Προσπαθούν να μας σώσουν , υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της πολιτείας. Την ώρα που.... πεθαίνουμε, εκείνοι λένε ότι έχουμε πλεόνασμα για το τελευταίο έτος.
Κι εδώ επιστρατεύουν το ψεύδος για να κερδίσουν την μάχη των εντυπώσεων. Ποιό πλεόνασμα; Τα λεφτά του ΦΠΑ που πρόκειται να επιστρέψουν σε χιλιάδες επιχειρήσεις που τον έχουν καταβάλει, κρατούνται προσωρινά, ώστε να εμφανίζεται το πλεόνασμα, μου είπε προχθές στέλεχος του υπουργείο οικονομικών.
Μάλιστα, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που ξενιτεύτηκε στην Γερμανία για να δουλέψει, μου εξήγησε την περασμένη εβδομάδα ότι το έκανε για να ζήσει. Η Ελλάδα πεθανε, όλα αυτά που σας λένε περί ανάκαμψης βασίζονται σε ψευδαισθήσεις!!!!
Μόνο στις φιέστες ήμαστε τέλοιοι!!!
Το κράτος για να συμπράξει με τους οικονομικά ισχυρούς της Ελλάδας και να κάνει διάφορες business το κάνει και πολύ έυστοχα.
Για να πάρει πρωτοβουλία για να ταίσει τους νηστικούς έλληνες, να περιθάλψει όσους δεν έχουν ούτε τα 5 ευρώ για να πληρώσει στα δημόσια νοσοκομεία, για να δημιουργήσει ένα μηχανισμό στήριξης και εργασίας για όσους δεν έχουν που τη κεφαλή κλείνει.... είναι ΑΠΩΝ!!!!
Η φτώχεια είναι η χειρότερη μορφή βίας, είχε πει Μαχάτμα Γκάντι. Μεγάλη πικρή αλήθεια!
Πόσα χρόνια πίσω γυρίσαμε....
Όταν φτάνουμε να ζήσουμε όπως ζούσανε οι παπούδεςς μας σίγουρα πρέπει να πειρμένουμε κι χειρότερα!!!
Κάποιος φίλος μου προχθές με ρώτησε για το μαγκάλι....
Τι είναι αυτό το πράγμα; Πως λειτουργεί;, μου είπε .
Ενα μεταλλικό σκεύος, όπου με την καύση κάρβουνων γίνεται προσπάθεια να θερμανθεί ένας χώρος, του είπα.
Εν τω μεταξύ, το μαγκάλι έχει προκαλέσει σε αρκετές περιπτώσεις δηλητηρίαση απο μονοξείδιο του άνθρακα, λόγω της μη τέλειας καύσης, όπως λένε οι ειδκοί.
Είναι ντροπή σήμερα για το ελληνικό κράτος οι πολίτες του να βρίσκουν ως εσχάτη λύση για να ζεσταθούν το μαγκάλι.
Θρηνήσαμε ήδη τους φοιτητές στη Λάρισα και την 13χρονη πρόσφατα.
Για Εκκλησία: Φλανθρωπία μόνο με τα συσσίτια δεν γίνεται!!!!
Οι 10.0000 μερίδες φαγητού που προσφέρει πανελλαδικά η Εκκλησία βεβαίως βοηθούν αλλά δεν παύει να είναι μία απλή ένεση στη δυστυχία των συνανθρώπων μας.
Που είναι η Εκκλησία να βγει μπροστά και να ακουστεί το΄΄ΣΤΟΜΕΝ ΚΑΛΩΣ΄΄ !!!!
Που είναι η Εκκλησία να πάρει πρωτοβουλίες ώστε με τη στήριξη από εύπορους ιδιώτες να ιδρύσει ένα υπερσύχρονο κέντρο αστέγων ώστε οι ζωές στον δρόμο να βρουν ένα κρεβάτι να κοιμούνται, λίγη ζεστασιά τις παγωμένες μέρες του χειμώνα και ένα ζεστό πιάτο φαϊ.
Που είναι η Εκκλησία που με τον επαναστατικό και πνευματικό λόγο της να αφυπνίσει συνειδήσεις και να ανοίξει τον δρόμο της πραγματικής φιλανθρωπίας;  κανεισ.μονο ο χριστοδουλος..μονο εσεισ που εχετε αφυπνίσει τον νου μπορειτε.   πωσ? ολα γινονται οταν πραγματικα το θελουμε.                                               μετα το περασ τον εκλογον βλεποντασ τιν κατασταση πωσ θα διαμορφώνεται...    ΑΝ αλλαζει κατι η ΟΧΙ. ΟΙ ΕΨΙΛΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ  ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.. ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.   <<ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ >>                                                       *****ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ*****      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου