Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ανακαλύφθηκε ιός που μπορεί να μας κάνει… «χαζούς»


Επιστήμονες από τις ΗΠΑ ανακάλυψαν έναν ιό, ο οποίος επηρεάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο και κάνει τους ανθρώπους πιο «χαζούς».
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας The Independent, ο ιός που εντοπίστηκε σε φύκια δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ σε υγιή άτομα και βρέθηκε ότι επηρεάζει τις γνωστικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της οπτικής επεξεργασίας και της χωρικής συνειδητοποίησης.
 
Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του John Hopkins και του πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, έκαναν την ανακάλυψη αυτή τυχαία, ενώ μελετούσαν κάποια μικρόβια του λαιμού. Όπως σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα, βρήκαν DNA στο λαιμό υγιών ανθρώπων, το οποίο ταίριαζε με το DNA ενός ιούς, ο οποίος είναι γνωστό ότι μολύνει τα πράσινα φύκια.
 
«Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς οι ‘αθώοι’ μικροοργανισμοί που κουβαλάμε μέσα μας μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά και τη γνωστική λειτουργία» εξήγησε ο ιολόγος και επικεφαλής της έρευνας, Dr Robert Yolken.
 
«Πολλές φυσιολογικές διαφορές μεταξύ ενός ατόμου Α και ενός ατόμου Β κωδικοποιούνται στο σύνολο των γονιδίων, που ο καθένας κληρονομεί από τους γονείς του, αλλά μερικές από αυτές τις διαφορές τροφοδοτούνται από τους διάφορους μικροοργανισμούς με τους οποίους τρεφόμαστε και τον τρόπο που αυτού αλληλεπιδρούν με τα γονίδιά μας» πρόσθεσε.
 
Από τους 90 συμμετέχοντες στη μελέτη, οι 40 βρέθηκαν θετικοί στο συγκεκριμένο ιό. Όσοι βρέθηκαν θετικοί είχαν τις χειρότερες επιδόσεις σε κάποια τεστ, τα οποία ήταν σχεδιασμένα έτσι ώστε να μετρήσουν την ταχύτητα και την ακρίβεια της οπτικής επεξεργασίας, αλλά και σε ασκήσεις που μετρούσαν την ικανότητα προσοχής.
 
Το ανθρώπινο σώμα «κουβαλά» τρισεκατομμύρια βακτήρια, ιούς και μύκητες. Τα περισσότερα είναι «αθώα», όμως σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης, ορισμένα από αυτά μπορεί να έχουν επιζήμιες επιδράσεις στις γνωστικές λειτουργίες των υγιών ανθρώπων.
 
Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Proceedings of the National Academy of Sciences.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου