Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Καταρρίπτεται: Αεροψεκασμοί και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία προκαλούν την ηλιακή άλως και σύννεφα που ιριδίζουν


Ένα πολύ συχνό φαινόμενο στη μπουρδολογία και τη ψευδο-επιστήμη είναι η δημιουργία στοιχείων προς υποστήριξης μίας ψευδούς υπόθεσης (συνήθως συνωμοσιολογικής) μέσω λανθασμένων συμπερασμάτων. Τα λάθη αυτά έχουν σαν αιτία την άγνοια, η οποία μάλιστα δεν γίνεται αντιληπτή με αποτέλεσμα oι ισχυρισμοί να αυτο-καταρρίπτονται μέσω άκυρων αναγωγών.
Σε αυτό κατατάσσεται κι η ιστορία με τα σύννεφα ή ίχνη συμπύκνωσης που φαίνονται να ιριδίζουν.
ΙΡΙΔΊΖΟΝ ΣΎΝΝΕΦΟ – ΚΆΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ ΌΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΧΗΜΙΚΏΝ ΨΕΚΑΣΜΏΝ Ή ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΉΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΊΑΣ.
ΗΛΙΑΚΉ ΆΛΩΣ 22 ΜΟΙΡΏΝ – ΆΛΛΟ ΈΝΑ ΟΠΤΙΚΌ ΦΑΙΝΌΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΚΆΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΎΝ ΌΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΊΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΎΣ
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή εξετάζοντας τους ισχυρισμούς των οπαδών της θεωρίας των αεροψεκασμών. Συχνά πυκνά στα μπλόγκ και στα γκρούπς που συζητούν αυτοί οι άνθρωποι εμφανίζονται φωτογραφίες που έχουν ληφθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου που παρουσιάζουν νέφη τα οποία φαίνεται να ιριδίζουν, δηλαδή να εμφανίζουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Αν κι οι ισχυρισμοί τους είναι πολλοί και διάφοροι το ζουμί είναι ότι για εκείνους τέτοια οπτικά φαινόμενα αποδεικνύουν την ύπαρξη των αεροψεκασμών και επιβεβαιώνουν τις φοβίες τους.
Σε περίληψη αυτό το συμπέρασμα βασίζεται στα παρακάτω αξιώματα
 1. Τέτοια φαινόμενα δεν είναι φυσιολογικά
 2. Ο ιριδισμός είναι αποτέλεσμα των χημικών ή ρινισμάτων αλουμινίου ή άλλων μετάλλων με τα οποία μας ψεκάζουν
 3. Ο ιριδισμός είναι αποτέλεσμα ιονισμού (ή κάτι τέτοιο) των χημικών ή ρινισμάτων αλουμινίου και άλλων μετάλλων από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από το HAARP ή από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας ή από μυστικές κεραίες (βλ.)επιχειρειση ομιχλοπαγιδα )--

  Παρειδωλία στην ομίχλη : Επιχείρηση Ομιχλοπαγίδα     Μετά από δεκαετίες ψεκασμών, τόνους βαρέων μετάλων και εκατομμύρια τσεμτρεϊλ οι νεοταξίτες αποφάνθηκαν πως το σύστημα δεν λειτουργεί. Εξάλλου δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πως ένας καραψεκασμένος λαός όπως τους Έλληνες κατάφερε μέσα από έρευνα να βρει αδιάσηστα στοιχεία ότι τον ψεκάζουν. Έτσι τι σατανικό μυαλό τους συνέλαβε ένα νέο τρόπο ελέγχου των μαζών μέσω ομίχλης! Το όνομα αυτής «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΜΙΧΛΟΠΑΓΙΔΑ»

  image1
  οπωσ μασ αποκαλυπτει ερευνητησ εντόπισε στο όρος Μιτσικέλι (γνωστό και για το εμφιαλομένο νερό) μυστικές εγκαταστάσεις, που καλύπτονται με σύννεφα στο google earth, σε σχήμα εμβρύου. Μία άκρως απόρρητη κεραία πομπός υποηχητικών μυνημάτων(ή χημικής ομίχλης αφού δεν είναι ξεκάθαρο) για τον ελεγχο του μυαλού των Γιαννιωτών. Δε σας φενεται περίεργο ότι δεν είχαμε επεισόδια στο Γιάννενα ποτέ? Επίσης πόσο περίεργο είναι οι Γιαννιώτες να προσφέρουν βατράχια ως εδέσματα ε? ε?
  Εξελίξεις είχαμε έπειτα από το άρθρο-αποκάλυψή μας στις 28/11/2012
  Ο ερευνητής πάτησε το μυστικό και καλά κρυμμένο κουμπί του google earth που σε πάει πίσω στο χρόνο και είδε ότι παλαιότερα η περιοχή δεν καλυπτόταν από σύννεφα. Φένεται εκείνη την ημέρα που πέρασε ο δορυφόρος δεν είχαν ενημερωθεί οι νεοταξίτες για να δημιουργήσουν το ειδικό σύννεφο, ήταν διακοπές ή κάτι τέτοιο. Ήταν Ιούλιος του 2003 εξάλλου.
  image2
  Επίσης εντόπισε κι άλλες ύποπτες φωτογραφίες στο goοgle earth που δείχνουν ξεκάθαρα τι θέλουν να μας βάλουν οι νεοταξίτες.
  image3
  Μάλιστα οι συνομότες είναι τόσο έξυπνοι που την άκρως απόρρητη εγκατάσταση στο Μιτσικέλι δεν την έχουν καν προστατευμένη και την έχουν κάνει να μοιάζει με βοήθημα πλοήγησης αεροσκαφών τύπου VOR.
Επίσης ο λόγος που την έκαναν να μοιάζει με έμβρυο είναι για να μπερδεύονται οι ερευνητές και να νομίζουν ότι πρόκειτε για εξωγήινους, σύμφωνα πάντα με τον ερευνητή. Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί ξεφεύγουν τόσο πολύ που δεν επιδέχονται καν κατάριψη. Ο ερευνητής καταρίφθηκε από μόνος του! 
Το πρόβλημα γι αυτούς όμως είναι ότι κανένα από τα παραπάνω αξιώματα δεν μπορεί να ισχύει. Αντίθετα ο ιριδισμός και οι δακτύλιοι είναι σαφώς φυσιολογικά και εξηγημένα φαινόμενα και αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Αυτό δηλαδή που αρνούνται να πιστέψουν, ότι τα σύννεφα αυτά αποτελούνται από ΝΕΡΟ.
HTTPS://WWW.YOUTUBE.COM/WATCH?V=UUCYGK_YMP0
Ο λόγος απλός και διδάσκεται στα σχολεία μας στο μάθημα της φυσικής ώς διάθλαση. Όλοι θα θυμόμαστε το πείραμα με το πρίσμα που ενώ το φωτίζουμε με μία λευκή δέσμη από την άλλη προβάλουν τα χρώματα της ίριδας. Αυτό συμβαίνει γιατί το λευκό φως του ήλιου στην ουσία περιέχει όλα τα χρώματα μαζί. Άρα όλοι συμφωνούμε πως για να υπάρξει ιριδισμός πρέπει το λευκό φως να περάσει μέσα από ένα πρίσμα. Το νερό όταν παγώνει δημιουργεί εξάγωνους κρυστάλλους δηλαδή μικροσκοπικά πρίσματα.
ΜΟΡΦΟΛΟΓΊΑ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΆΛΛΩΝ ΝΕΡΟΎ (ΠΆΓΟΥ) (HTTP://WWW.ITS.CALTECH.EDU/~ATOMIC/SNOWCRYSTALS/PRIMER/PRIMER.HTM)
Όταν λοιπόν τύχει αυτοί οι κρύσταλλοι να βρεθούν σε κατάλληλη γωνία  με το φως του ήλιου τότε λόγω της διάθλασης δημιουργούν την ίριδα (ουράνιο τόξο) που βλέπουμε να προβάλετε πάνω στα σύννεφα τύπου cirrus όπως αυτά που δημιουργούνται από τα ίχνη συμπύκνωσης των αεροσκαφών.
Αντίθετα τα μέταλλα όπως τα ρινίσματα του αλουμινίου τα οποία υποτίθεται ότι μας ψεκάζουν όπως ισχυρίζονται δεν σχηματίζουν πρίσματα και άρα δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ιριδισμό.
ΡΙΝΊΣΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΊΟΥ – ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΉ ΜΟΡΦΉ
ΚΡΎΣΤΑΛΛΟΙ ΟΞΕΙΔΊΟΥ ΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΊΟΥ

Ένα άλλο πρόβλημα αυτών τον ισχυρισμών είναι κάτι το οποίο έχει αναφερθεί ξανά αλλά θα το δούμε με μία άλλη σκοπιά. Η ποσότητες των κρυστάλλων που χρειάζονται για να δημιουργηθούν αυτά τα φαινόμενα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ και δεν είναι δυνατό να ψεκαστούν με 10-20 δήθεν ψεκαστικά αεροπλάνα.
Τα σύννεφα ζυγίζουν αρκετά, ακόμα κι αν δεν είναι πολύ πυκνά, είναι πολύ μεγάλα. Η ηλιακή άλως (ένα από τα οπτικά φαινόμενα που θεωρούν ότι προέρχεται από τους ψεκασμούς) αποτελείται ουσιαστικά από μια ομίχλη από Θυσάνους. Τα σύννεφα αυτά έχουν πυκνότητα περίπου 0,03 g νερού / m3 (γραμμάρια ανά κυβικό μέτρο). Η ηλιακή άλως 22 μοιρών εκτείνεται προς τα έξω από τις 22 μοίρες, δηλαδή περίπου στις 30 μοίρες.
Τα νέφη που τη δημιουργούν είναι περίπου σε ύψος 12 χλμ και ο ήλιος περίπου 45 μοίρες στον ουρανό. Αυτό δίνει ένα πραγματικό κύκλο της ομίχλης πάγου (12 * εφαπτομένη (30)) = 7 χιλιομέτρων (πολύ χοντρικά). Ένα λεπτό στρώμα τέτοιου νέφους θα πρέπει να είναι 100 μ. Έτσι π * 7000 * 7000 * 100 = 15.386.000.000 κυβικά μέτρα ομίχλης πάγου. Πολλαπλασιάζοντάς το με το 0,03 έχουμε αποτέλεσμα 461580000 g, ή 461 τόνους.
Και αυτό είναι μόνο αν κατά κάποιον τρόπο απλά οι ψεκαστές κατάφερεναν να ψεκάσουν μόνο ένα μικρό λεπτό σημείο του ουρανού ακριβώς μπροστά από τον ήλιο. Στην πιο συνήθη περίπτωση, ο ουρανός είναι καλυμμένος με θυσάνους (ας πούμε 50 χιλιόμετρα προς κάθε κατεύθυνση, η οποία έχει πάχος 1 χλμ ή περισσότερο. Η ποσότητα των κρυστάλλων που χρειάζεται για να δημιουργήσουν μια τέτοια συννεφιά Cirrus είναι πάνω από 200.000 τόνους. Αυτό απλά δεν είναι δυνατόν να γίνει ψεκάζοντας…
Ένα τυπικό ίχνος συμπίκνωσης δημιουργείται από 100-300 τόνους νερού από το καύσιμο. Ωστόσο συχνά μας λένε για τα ίχνη που απλώνουν και σχηματίζουν μια πλήρη συννεφιά μόνο με μια χούφτα από τα αεροπλάνα. Από πού προέρχεται το υπόλοιπο νερό; Η απάντηση είναι ότι προέρχεται από την ατμόσφαιρα. Ο αέρας έχει σχετική υγρασία 70% , που σημαίνει ότι υπάρχουν ήδη εκατομμύρια τόνοι νερό. Η προσθήκη μικρής ποσότητας νερού από τον κινητήρα ωθεί τη σχετική υγρασία λίγο πάνω από 100%, επιτρέποντας το νερό να συμπυκνωθεί σε μικροσκοπικές σταγόνες, οι οποίες στη συνέχεια παγώνουν και κρυσταλοποιοούνται. Οι κρύσταλλοι πάγου συνεχίζουν ν’αυξάνουν από το νερό της ατμόσφαιρας, προσθέτοντας έως και χίλιες φορές το αρχικό τους βάρος δημιουργώντας τα απλωμένα σύννεφα που τρομοκρατούν τους φίλους μας.
Άλλο ένα πρόβλημα σε αυτούς του ισχυρισμούς (των ψεκασμών) είναι το ότι αυτά τα οπτικά φαινόμενα θα είχαν άλλη μορφή αν δεν προέρχονταν από διάθλαση μέσα από μικροσκοπικούς παγοκρύσταλλους αλλά από άλλα χημικά. Ο λόγος είναι ένα φυσικό μέγεθος που ονομάζεται δείκτης διάθλασης. Ο δείκτης διάθλασης ενός μέσου αριθμεί τη σχέση μεταξύ της ταχύτητας που έχει το φως όταν διασχίζει το μέσο, και της ταχύτητας που έχει το φως που διαδίδεται στο κενό. Όταν το φως αλλάζει μέσο διάδοσης αλλάζει και ταχύτητα, κι αυτό έχει επίδραση στην πορεία διάδοσης του φωτός· το φως διαθλάται. Καθώς επιβραδύνει ή επιταχύνει, το φως στρίβει, αν πέφτει υπό γωνία (όχι κάθετα) στην επιφάνεια που χωρίζει τα δύο μέσα. Έτσι ο δείκτης διάθλασης καθορίζει και τη γωνία κατά την οποία αλλάζει η διεύθυνση της διάδοσης του φωτός καθώς αυτό μεταβαίνει από μέσο σε μέσο.
Ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΌΣ ΤΎΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΊΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΊΟ ΑΝ ΌΠΟΥ NPRISM ΒΆΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΊΚΤΗ ΤΟΥ ΠΆΓΟΥ ΚΑΙ ΌΠΟΥ NO ΤΟ ΔΕΊΚΤΗ ΤΗΣ ΑΤΜΌΣΦΑΙΡΑΣ ΘΑ ΔΟΎΜΕ ΌΤΙ ΤΟ Δ=22ΜΟΊΡΕΣ
Ο πάγος έχει δείκτη διάθλασης 1,31. Οι καθαροί κρύσταλλοι οξειδίου του αλουμινίου έχουν δείκτη διάθλασης 1.76. Ο δείκτης διάθλασης διέπει τη γωνία, και έτσι το οξειδίου του αλουμινίου δεν θα μπορούσε να κάνει ένα άλως 22 °.
Ας συνοψίσουμε λοιπόν τους λόγους για τους οποίους μόνο νερό θα μπορούσε να δημιουργήσει αυτά τα οπτικά φαινόμενα
 1. Εξάγωνοι διαφανείς κρύσταλλοι
 2. Αρκετή ποσότητα στην ατμόσφαιρα ώστε το φαινόμενο να γίνει ορατό
 3. Κατάλληλος δείκτης διάθλασης
Στη συνέχεια, και πολύ επιγραμματικά αφού πρόκειται για κάτι τελείως ανυπόστατο, θα ασχοληθούμε με τον επόμενο ισχυρισμό ότι οι ιριδισμοί προέρχονται από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Aν έχω αντιληφθεί σωστά η υπόθεση λέει πως οι συνωμότες αφού ψεκάσουν πρώτα με τα ειδικά χημικά «πυροβολούν» με ηλεκτρομαγνητικά κύματα μέσω του HAARP και αλλιώς την ατμόσφαιρα. Όταν τα κύματα χτυπούν τα ψεκασμένα τμήματα του ουρανού κατευθύνονται προς τους πληθυσμούς όπου και κάνουν το κακό τους έργο (βλ. έλεγχος πληθυσμού κλπ). Ο ιριδισμός είναι ένα παράπλευρο φαινόμενο αποτέλεσμα (μάλον ανεπιθύμητο αφού προδίδει τη συνωμοσία) αυτής της διαδικασίας.
Φυσικά αυτό είναι τελείως λάθος. Απλά τα ραδιοκύματα δεν έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ιριδισμό. Αυτό είδαμε πως είναι αποτέλεσμα της διάθλασης του ηλιακού φωτός από τα μικροσκοπικά παγάκια που αποτελούν τα σύννεφα. Μάλλον οι φίλοι μας μπερδεύουν τον ιριδισμό ο οποίος χρειάζεται μία πηγή λευκού φωτός όπως τον ήλιο με φαινόμενα φωτο-ιονισμού. Αυτά τα φαινόμενα όπως το airglow ή το σέλας είναι υπαρκτά και δημιουργούνται από την αλληλεπίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας του ήλιου με την ανώτατη ατμόσφαιρα του πλανήτη μας. Ως αποτέλεσμα αυτής της πολύπλοκης αλληλεπίδρασης φεγγοβολούν κομμάτια της ατμόσφαιρας.
AIRGLOW ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΉ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΌ ΣΤΑΘΜΌ
Το πρόβλημα για άλλη μια φορά είναι ότι αυτό είναι ορατό μόνο τη νύχτα. Αντίθετα οι φωτογραφίες των φίλων είναι πάντα μέρα με τον ήλιο φάτσα, και πως να μην ήταν αφού χωρίς εκείνον δεν υπάρχουν αυτά τα οπτικά φαινόμενα. Τέλος οι ποσότητες της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που χρειάζεται για να δημιουργηθούν είναι γιγαντιαίες και μόνο ο ήλιος μπορεί να της παράξει. Στο HAARP κάποτε προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάτι τέτοιο και το αποτέλεσμα κάτι αντίστοιχο μίας πορδής εν μέσω θυελλωδών ανέμων.
ΠΊΝΑΚΑΣ ΤΟΥ 1500 ΑΠΌ ΤΗ ΣΟΥΗΔΊΑ ΠΟΥ ΔΕΊΧΝΕΙ ΤΑ ΟΠΤΙΚΆ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ ΌΠΩΣ ΣΎΝΝΕΦΑ ΠΟΥ ΙΡΙΔΊΖΟΥΝ ΠΟΥ ΚΆΠΟΙΟΙ ΣΉΜΕΡΑ ΑΠΟΔΊΔΟΥΝ ΣΕ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΎΣ. ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΆΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΜΌΛΙΣ 4 ΑΙΏΝΕΣ ΜΕΤΆ…
Οι αρχαίοι λαοί είχαν πολλές δοξασίες και προκαταλήψεις ειδικά για τα οπτικά φαινόμενα του ουρανού. Τότε μεταφράζονταν ως θεϊκά σημάδια για κάτι επικείμενο. Σήμερα οι δοξασίες έχουν πάρει άλλη μορφή. Οπτικά ατμοσφαιρικά φαινόμενα έρχονται να συμμετέχουν στην δημιουργία μίας άλλης δοξασίας, αυτής των συνωμοσιών για παγκόσμια διακυβέρνηση και έλεγχο του πληθυσμού. Στο πλευρό των δοξασιών η ψευδοεπιστήμη η ημιμάθεια και η ανοησία είναι εκεί πάντα για να προσφέρουν απλόχερα δήθεν επιβεβαίωση στη νέα αυτή μάστιγα. Το λυπηρό είναι ότι πλησιάζουμε στο μέσο της 2ης δεκαετίας του 21ου αιώνα, πρίν δύο εβδομάδες ομάδα επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος προσεδάφισε ένα ρομπότ σ” ένα κομήτη 500 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη γη και κάποιο κυνηγούν φαντάσματα στα σύννεφα και στα ουράνια τόξα.    

Η προέλευση του HAARP

                                                                                Με αυτό το θέμα ξεκινάμε μία σειρά από άρθρα που θα αφορούν το HAARP και τους μύθους που το περιβάλουν.  Πράγματι ένα από τα αγαπημένα θέματα των συνωμοσιών είναι το εν λόγω ερευνητικό εργαστήριο φυσικής της ιονόσφαιρας στην Αλάσκα. Έχει κατηγορηθεί ως υπερόπλο το οποίο είναι υπεύθυνο για σεισμούς καταποντισμούς και ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αμερική και όχι μόνο. Τελευταίως παρακολουθώ στο ελληνικό διαδίκτυο ν” αναφέρεται συχνά ως υπεύθυνο για νεφικούς σχηματισμούς ή ακόμα και για τροποποίηση της συμπεριφοράς των ανθρώπων. Επίσης συνδυάζεται και με άλλες θεωρίες όπως αυτή των αεροψεκασμών, της παγκόσμιας διακυβέρνησης κ.α. Με τη βοήθεια των αναγνωστών μας θα αναπτύξουμε το θέμα του HAARP και θα προσπαθήσουμε να βρούμε απαντήσεις στις απορίες που υπάρχουν γι’αυτό το πολύπλοκο και δύσκολο αντικείμενο.
Θ’αρχίσουμε λοιπόν προσπαθώντας να δώσουμε απάντηση σε πηγαία ερωτήματα που έχουμε λάβει όπως γιατί κατασκευάστηκε. Για να απαντηθεί αυτή η απορία θα πρέπει να κάνουμε μία αναδρομή στην ιστορία του και στη προέλευσή του ως ιδέα.  
Ο Νικόλαος Χριστοφίλου μπορεί να είναι σχετικά άγνωστος στον πολύ κόσμο, ήταν ένας Έλληνας μηχανικός/φυσικός ο οποίος μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο πολυτεχνείο τη δεκαετία του 30 . Μετά τη κατοχή ίδρυσε εταιρία ανελκυστήρων αλλά ποτέ δεν παράτησε το πάθος που είχε για την πυρηνική φυσική. Ως αυτοδίδακτος φυσικός ανέπτυξε ιδέες όπως τον επιταχυντή σωματιδίων σύγχροτρον στο οποίο βασίζονται μοντέρνοι επιταχυντές όπως το CERN. Το 1953 του προσφέρθηκε μια θέση στο Brookhaven και  το 1956 εντάχθηκε Lawrence Livermore National Laboratory (LLNL) για να συνεχίσει το έργο του Astron, ένα αντιδραστήρα σύντηξης στο πλαίσιο του προγράμματος Sherwood. Στο LLNL, ο Xριστοφίλου εργάστηκε σε μια σειρά από στρατιωτικά προγράμματα. Έγινε μέλος του JASON και ήταν ο κύριος πίσω από το πρόγραμμα Argus, μια σειρά από εκρήξεις πυρηνικών σε μεγάλο υψόμετρο με σκοπό να δημιουργήσει μια ζώνη ακτινοβολίας στις ανώτερες περιοχές της ατμόσφαιρας της Γης ως μέσο άμυνας ενάντια στη Σοβιετικούς διηπειρωτικούς πυραύλους.
Christofilos
O ΝΙΚΌΛΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΊΛΟΥ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΑΠΌ ΑΜΕΡΙΚΆΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΉΣ.

Ποιά η σχέση με το HAARP θα μου πείτε. Ο λόγος που παραθέτω αυτή την ιστορία είναι διπλός. Πρώτον για να μαθαίνουμε και κάτι καινούργιο και δεύτερον για να γίνει εμφανές ότι η πραγματική ιστορία πίσω από το HAARP είναι σαφώς πιο εντυπωσιακή από τις αρλούμπες που αραδιάζει ο κάθε «ψαγμένος». Ας επιστρέψουμε στην ιστορία μας λοιπόν.
Το 1958 ο Χριστοφίλου πρότεινε στο Ναυτικό των ΗΠΑ τη χρήση εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων (ELF 3-30 Hz) για επικοινωνία με υποβρύχια τα οποία βρίσκονται σε κατάδυση.  Αυτό έλυνε ένα συμαντικό ψυχροπολεμικό πρόβλημα αφού τα πυρηνικά υποβρύχια είχαν τεράστια σημασία στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ έναντι των σοβιετικών. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά αφού η τεχνολογία για εκπομπή ραδιοκυμάτων ELF από σταθμούς ξηράς δεν υπήρχε λόγω του ότι αυτές οι συχνότητες έχουν μήκη κύματος από 10000 έως 100000 χλμ και η τεχνολογία κεραιών δεν μπορούσε να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Γι’αυτό ο Χριστοφίλου χρειάστηκε ν’ανακαλύψει το επίγειο δίπολο τη μόνη κεραία που έχει πρακτικά αποδειχθεί χρήσιμη για την εκπομπή τέτοιων συχνοτήτων. Το ναυτικό προχώρησε και κατασκεύασε δύο τέτοιους σταθμούς στο Μίσιγκαν και στο Γουισκόνσιν τους οποίους και λειτούργησε από το 1985 έως και το 2004 όπου και τερματίστηκε η λειτουργία τους αφού οι κεραίες μήκους 90 χλμ που είχαν αποδείχτηκαν πρακτικά ασύμφορες.
Οι επιστήμονες έπρεπε να βρουν νέους τρόπους παραγωγής ακτινοβολίας ELF και η λύση δεν άργησε να έρθει. Το 1985 ομάδα επιστημόνων από το Γεωφυσικό ινστιτούτο της Ν. Ζηλανδίας και το ινστιτούτο Μαξ Πλάνκ της Γερμανίας δημοσιεύουν στο Nature τη μελετη τουσ με τίτλο «Extra-low-frequency radiation from the polar electrojet antenna» που καταδεικνύει πειραματικά ότι είναι δυνατή η δημιουργία ELF στην ιονόσφαιρα εκμεταλευόμενοι τους ηλεκτροπίδακες που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα στην περιοχή των πόλων του πλανήτη μας. Αυτό που κατάφερε αυτή η επιστημονική ομάδα ήταν, με τη χρήση ενός πομπού βραχέων κυμάτων (3-30 MHz) στραμμένου κάθετα προς την ιονόσφαιρα, να δημιουργήσουν εκπομπή ELF ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης των βραχέων κυμάτων με τους ηλεκτροπίδακες στην περιοχή πάνω από το πομπό και σε υψόμετρο μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα. Για το πείραμά τους χρησιμοποίησαν ένα όργανο που ονομάζεται Ιονοσφαιρικός Θεμαντήρας από τη Νορβηγία και βασιζόταν σε πατενταρισμένη θεωρία ενός άλλου Έλληνα φυσικού του Διονύση Παπαδόπουλου.
Ο Διονύσης Παπαδόπουλος τότε δούλευε για το Εργαστήριο Ερευνών του Ναυτικού των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον. Μετά την πειραματική απόδειξη της υπόθεσής του είχε την ιδέα να κατασκευάσει ένα αρκετά ισχυρό Ιονοσφαιρικό Θερμαντήρα ώστε να μελετηθεί σε βάθος η πιθανότητα πρακτικής χρήσης του στις τηλεπικοινωνίες με υποβρύχια αλλά και να χρησιμοποιηθεί σαν πλατφόρμα από τους επιστήμονες για τη διενέργεια πειραμάτων για τη μελέτη της ιονόσφαιρας ένας χώρος της ατμόσφαιρας μας για τον οποίο δεν γνωρίζουμε και πολλά πράγματα ακόμα και σήμερα. Εκείνη την εποχή το Ναυτικό ήταν στη διαδικασία να κλείσει εγκαταστάσεις ραντάρ κι ένα από αυτά ήταν στην Αλάσκα στη περιοχή Γκακόνα. Η τοποθεσία ήταν ιδανική αφού ακριβώς από πάνω υπήρχε δίαυλος ηλεκτροπίδακα.
452930a-i3.0
Ο Παπαδόπουλος άρχησε να προωθεί την ιδέα του και δεν άργησε να βρει σύμμαχο στο πρόσωπο του ντόπιου γερουσιατή Τεντ  Στήβενς. Ο Στήβενς, γνωστός και με τα κατορθώματά του να φέρνει μεγάλα ποσά δημόσιων επενδύσεων στη πατρίδα του, λειτούργησε ως καταλύτης. «Αυτή ήταν η γένεση του HAARP» δηλώνει ο Παπαδόπουλος.
scan0018
Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΑΣ ΔΙΟΝΎΣΗΣ ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟΣ ΣΥΝΈΛΑΒΕ ΤΗΝ ΙΔΈΑ ΤΟΥ HAARP ΤΟ 1985
440px-Ted_Stevens
Ο ΓΕΡΟΥΣΙΑΤΉΣ ΤΕΝΤ ΣΤΉΒΕΝΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΛΆΣΚΑ Ο ΟΠΟΊΟΣ ΚΑΙ ΠΊΕΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΤΟΥ HAARP ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΤΟΥ.
Όπως είπαμε και στην αρχή του άρθρου αυτό είναι το πρώτο από μία σειρά που ελπίζουμε να δημιουργηθεί μέσα από τις απορίες και ερωτήσεις των αναγνωστών μας. Περιμένουμε λοιπόν την ανταπόκρισή σας εδώ και στο Facebook για να δημιουργήσουμε το θέμα του επόμενου άρθρου για το περιβόητο HAARP το οποίο παρεμπιπτόντως βρίσκεται σε διαδικασία κλεισίματος με οριστικό τερματισμό οποιασδήποτε επιστημονικής και ερευνητικής δραστηριότητας μέσα στις αρχές του 2015.  
Βιβλιογραφία
 1. Barr, R., Rietveld, M. T., Kopka, H., Stubbe, P. & Nielsen, E. Nature317, 155–157 (1985).
 2. Inan, U. S. et alGeophys. Res. Lett. 31, L24805 (2004).
 3. Rodger, C. J. et alAnn. Geophys. 24, 2025–2041 (2006).
 4. Tellegen, B. D. H. Nature 131, 840 (1933).
 5. Pederson, T. R. & Gerken, E. A. Nature 433, 498–500 (2005).
 6. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1
 7. Barr, R. ELF Radio Wave Propagation (ed. Holtet, J.) 225−231 (Reidel, Hingham, 1974).
 8. http://spp.astro.umd.edu/SpaceWebProj/Dennis%20website/Dennis%20home.htm
 9. http://www.arrl.org/news/haarp-death-sentence-stayed-but-facility-being-dismantled-piece-by-piec
 10. A.C. Melissinos (University of Rochester) (1993). «Nicholas C. Christofilos: His contributions to physics.».Proceedings, Advanced accelerator physics: 1067–1081.
 11. Foster, J. S.; Fowler, T. K.; Mills, F. E. (1973). «Nicholas C. Christofilos (obituary)». Physics Today 26: 109–115.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου