Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΕΤΟΣ 2015*****Ε*****Πρώτες μέρες του χρόνου..Ίσως γιατί είναι οι πρώτες, μετά όλεσ θα είναι όπως πριν. Ή μήπως όχι;

Πρώτες μέρες του χρόνου..Τόσο διαφορετικές από τις υπόλοιπες. Ίσως γιατί είναι οι πρώτες, μετά όλεσ θα είναι όπως πριν. Ή μήπως όχι;
Τι είναι άραγε προτιμότερο; Να ζεις ψεύτικα με ανθρώπους που δεν σου ταιριάζουν απλά και μόνο για να νιώθεις συντροφικότητα ή να είσαι μόνος, παρέα με την αλήθεια που πονάει; Και αυτά τα δάκρυα… Από την καρδιά σου ανεβαίνουν στο λαιμό και από εκεί στα μάτια, και εσύ φοβάσαι να τα αφήσεις να βγουν και αυτά γυρνάνε στον λαιμό σου, μένουν εκεί και σε καίνε.Ξέρω πως νιώθεις. Νομίζεις πως στήριξες μια ζωή σε λάθος ανθρώπους και επιλογές. Σημασία, όμως, αγαπητέ, τολμηρέ μου φίλε δεν έχει αυτό που αφήνεις, ή σε αφήνει πίσω.Είναι πίσω σου γιατί εκεί πρέπει να είναι.Σημασία έχει αυτό το καινούριο που θα έρθει στο δρόμο σου. Γιατί, για καθετί που χάνεις, η ζωή σου το αναπληρώνει. Και αν η αλήθεια έδιωξε από κοντά σου ό, τι ανήκε στην καθημερινότητά σου, μην το κλαις. Πιες στην υγειά του.
Όλη η ζωή μας είναι βασισμένη σε μια συνήθεια ενώ θα έπρεπε να είναι στην αγάπη. Συμβιβαζόμαστε σε κάθε μας βήμα : Στην δουλειά, στην φιλία, στον έρωτα. Και αυτό γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει. Όπως λες ότι δεν μπορείς να κόψεις τα τσιγάρο, έτσι λες ότι δεν μπορείς να φύγεις από μια δουλειά που σου αλλοιώνει τον χαρακτήρα, από ανθρώπους που βάζουν τον εγωισμό πάνω από την φιλία, από εραστές που δεν είναι τρυφεροί. Είναι ακριβώς το ίδιο! Νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτά ενώ στην πραγματικότητα φοβόμαστε να μείνουμε μόνοι, χωρίς συνήθειες και ειδικά κακές.
Δεν σε κατηγορώ που φοβάσαι. Έτσι λειτουργεί το σύστημα, δεν πρέπει να ξυπνήσεις. Να ξέρεις, όμως, ότι στην απέναντι πλευρά του ποταμού βρίσκεται η πραγματικότητα. Πάρτο απόφαση και πέταξε από πάνω σου ότι σου κάνει κακό. “Μα πώς θα ζήσω χωρίς δουλειά; Όλα αυτά που παρουσιάζεις δεν μπορούν να γίνουν πράξη σήμερα, την περίοδο της κρίσης.” Έτσι νομίζεις γιατί έτσι σου έμαθαν. Αυτούς που ξέρουν τι θέλουν, η ζωή τους το χαρίζει χωρίς κόπο. Όσο αρκείσαι σε μια ζωή που δεν σου ταιριάζει απλά και μόνο επειδή φοβάσαι και δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις παρακάτω, εκεί θα μείνεις! Και μην κατηγορήσεις τη ζωή ότι είναι άδικη μαζί σου, ότι σε άλλους δίνει και σε σένα όχι. Τόλμησες; Κυνήγησες τα όνειρά σου; Αν δεν έχεις το θάρρος να διώξεις από δίπλα σου ό, τι δεν σε ευχαριστεί, πως περιμένεις να ζήσεις ευχάριστα;

Η τόλμη σου, όμως, να ξέρεις πως θα έχει και το τίμημά της. Να είσαι έτοιμος να δεχτείς τον χλευασμό αυτών που μέχρι χθες έδιναν την ψυχή τους- την δική τους άραγε;- για σένα. Οι άλλοι παίζουν τόσο σπουδαίο ρόλο στη ζωή μας. Δεν είναι περίεργο, ο άνθρωπος δεν έχει μάθει να ζει μόνος του. Πονάει να χάνεις την σιγουριά που σου προσφέρει μια αγκαλιά. Πολλές φορές, μάλιστα, εθελοτυφλείς και δέχεσαι μια ψεύτικη αγκαλιά γιατί…. Οι λόγοι πολλοί, εσύ τους ξέρεις καλύτερα. Σ’ αγαπούν πραγματικά; Και μια σημασία της πραγματικής αγάπης είναι να τσαλακώνουν οποιοδήποτε εγωισμό για να τους χαμογελάσεις..
Οτιδήποτε και να συμβεί ανάμεσα σε σένα και τους δικούς σου άλλους, ακόμα και αν πονέσεις, πληγωθείς, νιώσεις θυμό, μην χάσεις αυτό που στις μέρες μας έχει εξαφανιστεί : Να είσαι καλός άνθρωπος! Μπορεί οι ζωές των ανθρώπων να χωρίζουν, να μην ταιριάζουν πάντα οι χαρακτήρες και τα θέλω.. Μην μπεις, όμως, σε αυτό το παιχνίδι που θέλει να σε βάλει η σύγχρονη κοινωνία του ανταγωνισμού και του φόβου. Στείλε την ευχή σου εκτιμώντας τη διαφορετικότητα του άλλου αλλά να την εννοείς. Αγάπησε γιατί το θέλεις, αγάπησε για να γίνεις εσύ καλύτερος. Και ας μην πάρεις απάντηση. Την απάντηση θα σου την δώσει η ίδια η αγάπη καθώς προχωράς..Τολμάς;                      
Δεν είναι δύσκολο για κανένα πια να δει ότι μπροστά μας δεν έχουμε και το καλύτερο τοπίο!

Για να μην παρεξηγηθώ από διαφόρους ταμπελικους να πω ότι το τοπίο του μέλλοντος μας δεν εχει καμία σχέση με το ποιος είναι ο υπάλληλος της νέας τάξης στο τιμόνι της χώρας!
Υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο σχέδιο από αυτό που εσύ αντιμετωπίζεις ως προσωπικό σου πρόβλημα! Υπάρχει δηλαδή και ο άλλος κόσμος ,οι υπόλοιποι που έχουν τα ίδια με σένα προβλήματα και χειρότερα εδώ και χρόνια!
Στην ουσία αυτά που έρχονται έχουν να κάνουν απόλυτα με τις δικές μας μικρές αποφάσεις ! Το γνωρίζει αυτό η ελίτ και προσπαθεί με απίστευτους τρόπους κάθε μέρα ,κάθε λεπτό να κερδίζει την μικρή σου απόφαση!
Πολλοί συνάνθρωποι μας φωνάζουν για ένα επερχόμενο πόλεμο , για μια πτώχευση , για μια δύσκολη και ζοφερή περίοδο!
Εγώ δεν θα κολλήσω στα στατικά γεγονότα , ένας πόλεμος έρχεται και φεύγει , μια πτώχευση έρχεται και φεύγει ..τίποτα δεν διαρκεί!
Κατά κάποιο τρόπο αυτό το άρθρο δεν γράφεται για να σε φοβίσει αλλά για να σε κατατρομαξει ...αν καταφέρεις και δεις την πραγματικότητα!
Είμαστε σαν άνθρωποι μηχανήματα καταγραφής και εμπειρίας με πολύ μικρο εύρος αντίληψης του αύριο!
Σήμερα κοιτάζουμε το πρόβλημα με την ματιά ενός πεινασμένου που θέλει απλά να χορτάσει την πείνα του με όποιο κόστος !
Ενώ βρισκόμαστε φυλακισμένοι σε έναν πλανήτη θεωρητικά ελεύθερο και σε μια κοινωνία η οποία στηρίζεται στο έγκλημα της κληρονομιάς και στην δύναμη που απορρέει από αυτήν αντι να ζητήσουμε λύσεις οι οποίες θα έχουν να κάνουν με πλήρη αλλαγή επιζητούμε νέους υπάλληλους να μας κάνουν την βρώμικη δουλεια μας...να πετάξουν τα αποτσίγαρα κάτω από το χαλι και όχι να δημιουργήσουν νέα πληροφορία και αλλαγή!
Στις εκλογές δεν αναζητούμε τον ηγέτη που θα φέρει μια παγκόσμια νέα αλλαγή πολιτισμού αλλά αναζητούμε τον τζιτζιφιόγκο που μας τάζει ότι θα μας λύσει το τωρινό πρόβλημα μας !!....Μα τίποτα δεν διαρκεί ....τίποτα δεν διαρκεί !!
Το σήμερα είναι στημένο έτσι ώστε να παράγει το πρόβλημα στο ντόμινο του αύριο... το σχέδιο είναι πολύ πιο μεγάλο πια από τα κράτη ...είναι πανανθρώπινο!
Δεν επιλέγουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας έναν υγιεί πολιτισμό αλλά να αφήσουμε άνευ αξίας ύλη η οποια μαθηματικά θα οδηγεί τις επόμενες γενιές στις ίδιες λουπες προβλημάτων!
Σύντομα και όταν η νέα τάξη αποφασίσει θα κοντέψουν τις αλυσίδες ελευθερίας σου , θα φέρουν ίσως πτώχευση αν χρειαστεί και σίγουρα θα έρθει ένας μεγάλος πόλεμος που ίσως να έχει σαν προεόρτιο μια μεγάλη παγκόσμια επισιτιστική κρίση!
Εσύ θα είσαι στο επίκεντρο του καθήκοντος σου , θα είσαι η επόμενη μικρή πράξη που θα οδηγεί συνέχεια το λουρί να σφίγγει το λαιμό!
Έχουν στήσει έτσι αυτόν τον πολιτισμό ώστε τα γρανάζια επιβολής να είναι οι ίδιοι οι συνάνθρωποι μας ενάντια ακόμα και σε προσωπικές τους ελευθεριες!
Σκέψου ότι ένας εισπράκτορας που αύριο θα έρθει να εκτελέσει μια εντολή κατάσχεσης ότι και ο ίδιος χρωστά και προσπαθώντας να κρατήσει την δουλειά και το δικό του σπίτι πράττει κάτι που γνωρίζει ως άδικο!
Ένας αστυνομικός που θα σπρώχνει τα εξαγριωμενα πληθη μέσα του κλαίει που τον στρίμωξαν να έχει ανάγκη το ζωγραφιστό χαρτάκι για να δώσει γάλα στο παιδί του!
Στο αύριο που έρχεται θα συναντήσεις τα μεγάλα γεγονότα που σου φωνάζουν όλοι αλλά δεν θα έχεις προλάβει να ζήσεις σαν άνθρωπος αν δεν με ακούσεις τώρα!
Έχω επιλέξει να έχω πολλά πρόσωπα ώστε να αποφύγω να ταυτιστείς με ένα πρόσωπο και να δημιουργήσεις ενα ίνδαλμα και ένα αρχηγό , δεν το κάνω από ανιδιοτέλεια ...το κάνω γιατί γνωρίζω ότι μόνο έτσι θα νικησω στον πόλεμο που ξεκίνησα!
Το κάνω γιατί πρέπει να βρω έναν τρόπο να πάρεις την ευθύνη στα χέρια σου , να ξυπνήσει μέσα σου ο άνθρωπος ...ο ελεύθερος άνθρωπος..γιατί μόνο με ελευθερους μπορούμε να δώσουμε την μεγάλη μάχη!
Με γνωρίζεις σαν ΟΔΥΣΕΑ και αν σταθώ τώρα δίπλα σου δεν θα γνωρίζεις ότι είμαι εγώ ..γιατί θέλω να εστιάσεις μόνο σε αυτά που λέω ...στην αλήθεια που ήρθα να μοιραστώ μαζί σου...στην ενθύμηση του πως έγινε και στο τέλος η ανθρωπότητα νίκησε το μεγαλύτερο σκοτάδι!
Είμαι πολιτικό ον , όλοι είμαστε πολιτικα όντα , αλλα προσωπικά δεν έχω πεδίο να αναπτύξω τις πολιτικές μου θέσεις μιας και γνωρίζω ότι το οικοδόμημα που λέγεται "δημοκρατία" είναι σάπιο και κανείς δεν πρόκειται μέσα από τα γρανάζια της να φέρει την λύση ....την ουσιαστική λύση ..την λύση που θα μιλα για μια ανθρωπότητα ελεύθερη από χρέη,τόκους,ύλη..μια ανθρωπότητα που θα ανακηρύξει τον χρόνο σαν υπέρτατο αγαθό...μια ανθρωπότητα που θα διδάξει την απλοϊκή δύναμη του σεβασμού.. ...μια ανθρωπότητα ελεύθερη από κληρονομουντες δυνατούς!
Προσπαθούν να σε πείσουν ότι είσαι η αιτία του προβλήματος , ότι είσαι ανήμπορος να πετύχεις κάτι πιο μεγάλο και μέσα σε αυτήν την προσπάθεια έχουν προσλάβει πολιτικούς-κωμικούς να σε πείσουν για την λύση του τώρα ...την οποία δεν έχεις ανάγκη!
Εγώ από την άλλη γνωρίζω ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε το εργαλείο που κάνουμε αυτόν τον πλανήτη να κινηται!
Όταν ακούς ότι εισαι μη ικανος να γνωρίζεις ότι αυτή η φωνή έρχεται από το ψηλό κλιμάκιο της πυραμίδας που προσπαθεί ακόμα μια φορά να σε ελέγξει!
Στο άμεσο μέλλον μας τα πρώτα σημάδια έναρξης των γεγονότων που θα σε χρίσουν άνθρωπο θα είναι αυτά που θα προέλθουν μέσα από την ανυπακοή σου!
Αύριο θα κληθείς να κάνεις τον καθήκον σου , είτε είσαι κλητήρας ,είτε είσαι αστυνομικός , είτε είσαι δικαστής ...ότι και να είσαι ...το δόλωμα θα είναι το ίδιο ...η ζεις η πεθαίνεις ... η σκοτώνεις ... η εσύ η ο άλλος !
Πάντα έχεις επιλογή , η επιλογή είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σε κάνει να ζήσεις ένα πραγματικό δευτερόλεπτο Ζωής...η επιλογή είναι αυτή που σου χαρίζει αξιοπρέπεια ....την ίδια αξιοπρέπεια που σου στέρησαν !Η επιλογή έχει σαν πληρωμή τον σεβασμό ... η τον χλευασμό !
ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ..όποιος και εάν είσαι όποιο καθήκον και αν έχεις ..αν η εντολή είναι έξω από την ηθική σου υπόσταση , αν είναι ενάντια στο δίκαιο ,αν το γραμμα του νόμου ξεπερνά το πνεύμα του νόμου μην το κάνεις ..ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ !
Μπορείς να κινηθείς έξυπνα , να σκέφτεσαι πάντα να αφήνεις ένα κενό να διαφύγει ο συνάνθρωπος σου από το τέρας που υπηρετείς ....γιατί αύριο ο ίδιος συνάνθρωπος θα είναι δίπλα σου σε έναν τεράστιο αγώνα και εσύ θα έχεις κερδίσει ακόμα έναν σεβασμό!
Η επιλογή , η μικρή σου πράξη έχει δυο πλευρές... η μια είναι αυτή που αφήνει την δίοδο να μπορέσουν οι συνάνθρωποι μας να προλάβουν να αντιδράσουν ... η άλλη είναι να κάνεις πράξη στο ντόμινο της ιστορίας που θέλουν αυτοί που και εσένα σε κρατούν όμηρο!
Μην φοβάσαι την ευθύνη , ριχτη πάνω μου αν θες , πες με επηρεάζει ένας τρελός που μιλα για αλλαγή πολιτισμού, για μια σάπια δημοκρατία , ..πες με επηρεάζει ένας άγνωστος που δηλώνει ότι είναι αυτός που θα κάνει την αλλαγή ... πες τους ότι είμαι αυτός που θα το ξεκινήσει ...και έψαχνα καιρό τον τρόπο να δημιουργήσω το πεδίο μου μέσω εσένα! ..Πες τους ότι με πιστεύεις ..
Είμαι πολιτικό ον , ένα ον που δεν έχει ένα πεδίο να στηρίξει τις πολιτικές του ευθύνες , ένα ον που ψάχνει να φέρει εις πέρας την αποστολή του , όπως και εσύ , όπως όλοι....
Το γνωρίζες ότι εγώ θα το ξεκινήσω έτσι δεν είναι;                                                                             Να σκέφτομαι καλά για τον εαυτό μου και να εκπέμπω αυτή την πραγματικότητα στον κόσμο, όχι με λόγια αλλά με τις πράξεις.
Να ζω πιστεύοντας πως όλος ο κόσμος είναι με το μέρος μου, μέχρι να παραμείνω πιστός στο καλύτερο που υπάρχει μέσα μου.                                       

Υπόσχομαι στον εαυτό μου…
Να είμαι τόσο δυνατός ούτως ώστε τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει την νοητική μου γαλήνη.

Να μιλώ για υγεία, ευτυχία και αφθονία σε κάθε άνθρωπο που συναντώ.
Να κάνω να αισθανθούν οι φίλοι μου πως υπάρχει κάτι το πολύ σημαντικό σε αυτούς.
Να κοιτώ την θετική πλευρά κάθε πράγματος και να κάνω πραγματικότητα την αισιοδοξία μου.
Να σκέφτομαι μόνο το καλύτερο, να εργάζομαι μονάχα για το καλύτερο και να περιμένω μόνο το καλύτερο.
Να είμαι ενθουσιώδης για την επιτυχία των άλλων όπως θα ήμουν και με την δική μου.
Να ξεχάσω τα λάθη του παρελθόντος και να κοιτάξω τα μεγάλα επιτεύγματα του μέλλοντος.
Να έχω πάντα ευτυχισμένη έκφραση και να χαμογελώ σε όλους όσους συναντώ στον δρόμο μου.
Να αφιερώνω τόσο πολύ χρόνο για να καλυτερεύσω τον εαυτό μου, ούτως ώστε να μην έχω χρόνο για να κριτικάρω τους άλλους.
Να είμαι “μεγάλος” στις ανησυχίες, ευγενικός στην οργή, δυνατός στον φόβο και ευτυχισμένος στην παρουσία της ταλαιπωρίας.*****ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ*****

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου