Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Οι Τούρκοι μοίρασαν φυλλάδια στην Αθήνα που αποκαλούν την Κυπριακή Δημοκρατία "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση"

ΓΙΝΑΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Απίστευτη προκλητική ενέργεια της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε στο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Forum που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα, την ίδια στιγμή που ο "βεζίρις" Α.Νταβούτογλου πάταγε το "πόδι" του στο Μέγαρο Μαξίμου, και μας ενημέρωνε ότι "γεωγραφικά" δεν θα αλλάξει τίποτα στην περιοχή ,αλλά όλα τα άλλα (σύνορα, ΑΟΖ, θαλάσσιες ζώνες) είναι υπό συζήτηση.
Κατά τη διάρκεια των ομιλιών των κυρίων Σαμαρά και Νταβούτογλου μοιράστηκε στους παρευρισκομένους επίσημο φυλλάδιο του υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας όπου στον χάρτη που είχε εικονογραφημένο η Κυπριακή Δημοκρατία εμφανίζεται με τα αρχικά GCA από τις λέξεις Greek Cypriot Administration, δηλαδή «Ελληνοκυπριακή διοίκηση».
Το θέμα προκάλεσε τη δυσαρέσκεια πολλών παρευρισκομένων στο Forum. Αλλά φυσικά κανείς δεν έκανε τίποτα για αυτό πέραν των λεκτικών δυσφοριών.
Γενικότερα δεν ίδρωσε το "Αυτί" κανενός, και ούτε των ελληνικών ΜΜΕ που δεν το παρατήρησαν καν. Πρόκειται για μια γενική αποχαύνωση της ελληνικής κοινωνίας, που εχει ξεκινήσει συστηματικά εδώ και 30 χρόνια και έχει πετύχει να μεταλλάξει τους Έλληνες σε τελείως απαθή όντα, αδια΄φορα για το μέλλον τους, και το μέλλον των παιδιών τους.
Επί της ουσίας η επίσκεψη Α.Νταβούτογλου ήταν, περισότερο επίσκεψηαποικιοκράτη βασιλιά που ήρθε να ελέγξει την κατάσταση στην αποικία του και εάν υπάρχει κάποια ανησυχητική δυσφορία από τους υποτελείς ιθαγενείς.
Είδε ότι μπορεί να λέει και να κάνει ότι θέλει χωρίς αντίδραση και φεύγει ικανοποιημένος και ευχαριστημένος. Το γεγονός των φυλλαδίων προστίθεται στις χθεσινές δηλώσεις του Α.Νταβούτογλου
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Α.Νταβούτογλου κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια προχώρησε σε μια δήλωση-σοκ σύμφωνα με την οποία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις «Μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, αλλά η γεωγραφική τοποθεσία δεν μπορεί να αλλάξει. Ολα τα άλλα τα συζητάμε»!
 
"Τι θέλει να πει ο ποιητής"; Οτι ήρθε εδώ για να διαπραγματευθεί αλλαγή του status quo. Γιατί το μόνο βέβαιο είναι ότι γεωγραφία δεν αλάζει, αλλά όλλα τα άλλα αλλάζουν!
 
Π.χ. στην Κριμαία η γεωγραφία μεταξυ 1ης Φεβουαρίου 2014 και 1ης Μαρτίου 2014 δεν άλλαξε. Η Κριμαία είναι στην θέση της. Αυτό που άλλαξε είναι ο ιδιοκτήτης της Κριμαίας! Το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο, φυσικά. Δεν άλλαξε η γεωγραφία της. Αλλάξε χέρια το βόρειο κομμάτι της...
 
Γεωγραφική τοποθεσία σημαίνει ότι, οι ακτές,τα νησιά,το έδαφος της Θράκης και της Μακεδονίας, θα παραμείνουν εκεί που βρίσκονται όπως προβλέπει η φύση και η κινηση των Τεκτονικών πλακών για κάποιες δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Όλα τα άλλα συζητιούνται, δήλωσε.Δηλαδή συζητιούνται,τα σύνορα, οι θαλάσσιες ζώνες εκμετάλευσης, οι αποκλειστικές οικονομικές ζώνες,η εθνική κυριαρχία κ.τ.λ
 
Αμέσως μετά την άφιξή του, ο κ. Νταβούτογλου μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου εκεί τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος του ειπε ότι "Πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες" (δηλαδή, κατά τον παπούλια ούτε η Ελλάδα είναι καλός γείτονας!) για να εισπράξει την απάντηση ότι
 
«Μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, αλλά η γεωγραφική τοποθεσία δεν μπορεί να αλλάξει. Κι ευτυχώς είμαστε γείτονες, καθώς υπάρχουν λίγα παραδείγματα γειτόνων με κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά και καλές σχέσεις»,
 
Προσοχή: Απέφυγε πολύ έξυπνα να μιλήσει για σύνορα που δεν αλλάζουν. Είπε "η γεωγραφία δεν αλλάζει"!
 
Είναι να απορεί κάποιος πως ο Α.Νταβούτογλου κάνει τέτοιες δηλώσεις και κανείς δεν παίρνει χαμπάρι τίποτα ή κάνει πως δεν κατάλαβε τίποτα. Προς ώρας η Τουρκία δεν επιθυμεί να καταλάβει ελληνικά εδάφη αυτό που θέλει είναι να αποκτήσει τον έλεγχο, οικονομικά,πολιτιστικά, και στο τέλος πολιτικά. Το κόμμα DEB αυτό το σκοπό ύπαρξης έχει. 
 
Με την αλλαγή του staus qvo, όπως de facto έχει συμβεί στο Αιγαίο με τα τουρκικά μαχητικά να μην αναχαιτίζονται καν με κλειστές εμπλοκές, τα πλοία τους να φτάνουν στην Αττική και να μην υπάρχει ελληνική απάντηση, τα τουρκικά μαχητικά να κυνηγούν αεροσκάφη της πολιτικης Αεροπορίας από τα Ψαρά μέχρι τη Μύκονο και να μην υπάρχει ελληνική απάντηση κλπ κλπ, η κατάσταση στο Αιγαίο έχει de facto αλλάξει.
 
Δυστυχώς ο Α.Νταβούτογλου έχει καταλάβει ότι έχει να κάνει με παιδιά εδώ στην Αθήνα. Απορέι και ο ίδιος με την ευκολία που επέβαλε την ατζέντα του. Αν το έκανε αυτό στην Αρμενία ξέρει ότι θα έφευγε κλωτσηδόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου