Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Νέα τουρκοκρατία: Ο Α.Νταβούτογλου μιλά για "Τούρκους της Ελλάδας" και ο Ε.Βενιζέλος του "χαρίζει" τους εν Ελλάδι μουσουλμάνους!

"ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ" ΤΟΥ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΟΥ...

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε λίγο πριν την αναχώρησή του στο αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης πριν αναχωρήσει για την Αθήνα προχώρησε σε μία πρωτοφανή προκληση η οποία έχει μεν αποκρυβεί από τα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά μεταδίδεται από την τουρκική κρατική ραδιοτηλεόραση:
Διακήρυξε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν "Τούρκοι ομογενείς", ποδοπατώντας την Συνθήκη της Λοζάνης του 1923, όπου η Τουρκία υπέγραψε και αποδέχθηκε όιτ δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει θηρσκευτική μουσουλμανική μειονότητα!
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι "Θα συναντηθούμε με τους Τούρκους ομογενείς μας στην Ελλάδα. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις με τους ομογενείς μας που βρίσκονται κατά μια έννοια από την φυσική και πολιτιστική επιρροή της Τουρκίας εκεί πέρα, που εκπροσωπούν την Τουρκία εκεί πέρα και με τους οποίους έχουμε συγγενικές σχέσεις"!
Μία ελληνική κυβέρνηση που σέβεται την ιστορία της χώρας και την εθνική ανεξαρτησία θα έπρεπε να απαγορεύσει εκείνη την στιγμή στον Α.Νταβούτογλου να έρθει στην Ελλάδα, αλλά φυσικά η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν είναι τέτοια...
Με την de facto αποδοχή από την Αθήνα (κανείς δεν απάντησε στον Α.Νταβούτογλου για όσα είπε) της ύπαρξης Τούρκων ομογενών στην Ελλάδα (για να μην αναφερθούμε για τα απίστευτα περί"φυσικής επιρροής της Τουρκίας στην Θράκη", το θέμα της Θράκης μπαίνει κανονικά στο τραπέζι, όπως παραδέχθηκε σε δηλώσεις του και ο υπουργός Εξωτερικών Ε.Βενιζέλος. Βέβαια, ο τελευταίος δεν περιορίστηκε μόνο στην Θράκη. Χάρισε κάπου 1,5 εκατ. λαθρομετανάστες μουσουλμάνους στην Τουρκία με την εξής δήλωση:
"Στο τραπέζι βρέθηκαν και τα θέματα που αφορούν την μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα και την ελληνική μειονότητα στην Τουρκία όχι στην βάση της αμοιβαιότητας ή της ανταλλακτικότητας" εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών "αλλά υπό το πρίσμα του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της προστασίας των δικαιωμάτων".
Και από πότε η Τουρκία νομιμοποιείται να μιλά για θέματα της "μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα"; Με ποια ιδιότητα και με ποιο δικαίωμα; Με αυτό που της έδωσε ο Ε.Βενιζέλος, θα απαντήσει κάποιος. Και- δυστυχώς- θα έχει δίκιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου