Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Nα γελάσουμε ή να κλάψουμε; - Καινοφανής αντιμετώπιση της κρίσης από την κυβέρνηση

Ο Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ ΘΥΜΙΣΕ ΤΟΝ Θ.ΠΑΓΚΑΛΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ MEGA ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

Δύο πρωτοφανή περιστατικά, το ένα με πρωταγωνιστή τον νέο ΥΕΘΑ Ν.Δένδια και το άλλο τον πρώην υπουργό και κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ Ε.Στυλιανίδη με αντικείμενο την ελληνοτουρκική κρίση σημειώθηκαν σήμερα και γεμίζουν με ανησυχία τους Έλληνες πολίτες σε ποια χέρια έχουν αναθέσει τις τύχες της χώρας.
 
Είναι πρωτοφανές ο νέος ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας να εγκαταλείπει - κατά δήλωση του ιδίου - την ενημέρωση των Aρχηγών των Γενικών Επιτελείων για την κρίση που είχε ξεσπάσει στο Αιγαίο με την τουρκική κορβέτα προκειμένου να δώσει συνέντευξη σε φιλοκυβερνητικό ραδιοσταθμό για τα ... "κόκκινα" δάνεια και να απαντήσει στις δηλώσεις του μέχρι χθες υφυπουργού του στο υπουργείο Ανάπτυξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου!
 
Θυμίζουμε ότι σε παρόμοια ενέργεια είχε προχωρήσει και ο υπουργός Εξωτερικών των Ιμίων Θ.Πάγκαλος το 1996 όταν μεσούσης της κρίσης αυτός έδινε συνέντευξη στο σταθμό ΜEGA.
 
Το επόμενο περιστατικό ήρθε από τον Ε.Στυλιανίδη ο οποίος είπε σε Τούρκο βουλευτή στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ που συνεδρίζε στην ελληνική Βουλή σήμεραή "Να μην δημιουργούν προβλήματα στη Συμμαχία σε μια δύσκολη στιγμή την ώρα που αντιμετωπίζει άλλους κινδύνους"!
Δεν θυμόμαστε να έχει γίνει κάτι παρόμοιο με κανέναν ΥΕΘΑ στο παρελθόν. Πρωτοφανές, πρωτάκουστο να διακόπτει την ενημέρωση των Αρχηγών των Επιτελείων για να δώσει συνέντευξη για παντελώς άσχετο με την άμυνα θέμα. 
 
Πόσο μάλλον όταν οι Τούρκοι απαντούσαν με την νυχτερινή "εισβολή" στα εθνικά χωρικά ύδατα στη δική του δήλωση ότι, "η Ελλάς στο ένα χέρι κρατά κλάδο ελαίας και στο άλλο ξίφος". Αλλά για τον κ. Δένδια αυτό ήταν... αναμενόμενο. 
 
Λίγο αργότερα ο Ε.Στυλιανίδης, μιλώντας ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ -στην κοινή συνεδρίαση στη Βουλή της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή και της υποεπιτροπής για τις εταιρικές σχέσεις του ΝΑΤΟ, παρακάλεσε τους Τούρκους να μην δημιουργούν προβλήματα "στη Συμμαχία σε μια δύσκολη στιγμή την ώρα που αντιμετωπίζει άλλους κινδύνους"!
 
Αναφέρθηκε στη Συμμαχία και όχι στην Ελλάδα, την χώρα του, η οποία αντιμετωπίζει παράνομες ενέργειες και προσβολή της κυριαρχίας της από την Αγκυρα. Αρκεί να μην έρθει σε δύσκολη θέση η Ουάσιγκτον δηλαδή και οι...γκιαούρηδες να πάνε να πνιγούν.
 
 «Δεν πρέπει σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή για τη Συμμαχία, ν' ανοίγουμε ζητήματα στην περιοχή, την ώρα που οι κίνδυνοι από το Ισλαμικό Κράτος κι άλλοι κίνδυνοι απειλούν το σύνολο των κοινών μας συμφερόντων στη ΝΑ Μεσόγειο», δήλωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, απαντώντας στο θράσος του Τούρκου βουλευτή να μιλήσει για δικαιωματική παρουσία τουρκικών πλοίων στην κυπριακή ΑΟΖ.
 
Πρόσθεσε ότι "Πρέπει να αποφεύγουμε εκατέρωθεν προκλήσεις και άνοιγμα ζητημάτων που μπορούν να υπονομεύσουν την αποτελεσματικότητα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ".
 
Δηλαδή δεν είναι το πρόβλημα ότι η Ελλάδα δέχεται εισβολές από τον Αττίλα αλλά ότι χαλάει το "ωραίο" κλίμα της "Συμμαχίας".
 
Ο Ε.Στυλιανίδης, μιλώντας ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ -στην κοινή συνεδρίαση στη Βουλή της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή και της υποεπιτροπής για τις εταιρικές σχέσεις του ΝΑΤΟ- τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία λειτουργεί ως κυρίαρχο κράτος- μέλος της ΕΕ, που αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα του Διεθνούς Δικαίου και σημείωσε ότι τα πλεονεκτήματα αυτά που προσδοκά μέσα από τις γεωτρήσεις δεν αφορούν μόνο το ελληνοκυπριακό κομμάτι του πληθυσμού, αλλά και τον τουρκοκυπριακό πληθυσμό!
 
Δηλαδή, τα μοίρασε κιόλας!
 
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να περιπλέκεται αυτό το θέμα με το ζήτημα της επίλυσης, το οποίο πρέπει να επιμείνουμε να διευθετηθεί, αλλά χωρίς να χάνουμε χρόνο για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στην περιοχή, χωρίς να αδικούμε κανέναν και με απόλυτο σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες και την ΑΟΖ που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του διεθνούς δικαίου της θαλάσσης και το οποίο θα ήταν ευχής έργο να επικύρωνε η Τουρκία.
 
Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας είπε ότι από το 2004 έχουν βελτιωθεί σημαντικά, ενώ σε μια έμμεση αναφορά στην αύξηση του διμερούς εμπορίου, υπενθύμισε τη φράση «σύνορα που τα διαβαίνουν εμπορεύματα δεν τα διαβαίνουν στρατοί»!
 
Έχουμε μείνει άναυδοι. Η Ιστορία βρίθει με περιπτώσεις κρατών που είχαν εμπορικές σχέσεις μεταξύ τους και όμως κατέληξαν να αιματοκυλιούνται για χρόνια σε πολύ σκληρούς πολέμους. Μια ματιά στους δύο παγκόσμιους πολέμους αρκεί.
 
Και οι ΗΠΑ πριν το 1990 είχαν άριστες εμπορικές σχέσεις με τον Σ.Χουσείν αλλά αυτό δεν τις εμπόδισε να κονιορτοποιήσουν το Ιράκ μόλις θεώρησαν ότι απειλούνται τα συμφέροντά τους και ας ήταν με τον Σαντάμ μακροχρόνιοι σύμμαχοι.
 
Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ολέθρια. Υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αποτελέσει απειλή για τα εθνικά θέματα. Μα ούτε η υποτιθέμενη πατριωτική παράταξη της ΝΔ ασχολείται με τα εθνικά θέματα. Για αυτήν ποιο σημαντική είναι η ατζέντα της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου. Άρα προς τι θα είναι χειρότερος ο ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου