Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Σκληρή αερομαχία στο βόρειο Αιγαίο με ελληνικά Mirage 2000-5 και εικονικές καταρίψεις τουρκικών F-16

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ

Η φράση του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας αντιπτέραρχου Ε.Τουρνά ότι "Θα τους πάρει και θα τους σηκώσει αν τολμήσουν οι Τούρκοι να κάνουν κάποια κίνηση"  και ότι"Θα σπάσουν τα μούτρα τους" φαίνεται ότι άρχισε να γίνεται άμεσα πράξη από τους συναδέλφου του στην 114 ΠΜ καθώς η Τουρκία "σκούζει" γιατί μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 Mk2 από την 114 ΠΜ σε αερομαχίες στο βόρειο Αιγαίο εγκλώβισαν στα ραντάρ ελέγχου πυρός τουρκικά μαχητικά F-16 και δεν τα απεγκλώβισαν πριν αυτά εγκαταλείψουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.
 
Στην συγκεκριμένη αερομαχία "έπεσε πολύ ξύλο", όπως πληροφορούμαστε, καθώς τα ελληνικά μαχητικά για πρώτη φορά μετά από καιρό ενεπλάκησαν και σε μικρές αποστάσεις πραγματοποιώνταε εικονικές βολές και με τα υπέρυθρα βλήματα MICA IIR, εκτός από τα MICA ER.
 
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση αερομαχίας τα συγκεκριμένα βλήματα έχουν kill rate που ξεπερνά το 80%, ενώ βάσει της ρωσικής τακτικής που εφαρμόζεται από την γαλλική Αεροπορία και την ΠΑ (για τα συγκεκριμένα βλήματα) με διπλή εκτόξευση και των δύο εκδόσεων, πρακτικά οι πιθανότητας καταστροφής του στόχου είναι στο 100%.
 
Κατά την διάρκεια της πτήσης, δύο Mirage 2000-5 έλαβαν εντολή απογείωσης από την Σκύρο για την αναχαίτιση εξάδας τουρκικών μαχητικών F-16 (τα δύο ήταν οπλισμένα) που είχαν παραβιάσει τον ΕΕΧ μεταξύ των 6 και των 10 μιλίων, βορειοδυτικά της Λέσβου.
 
Η επαφή με τα εχθρικά μαχητικά έγινε σε σχετικά χαμηλό ύψος 9.000 ποδών (3 χλμ.) και ενώ αυτά βρίσκονταν ΒΔ της Μυτιλήνης. 
 
Τα ελληνικά μαχητικά μετά από διαδοχικούς ελιγμούς και παρά το γεγονός ότι στα χαμηλά και μέσα ύψη ύψη τα F-16 έχουν καλύτερες επιδόσεις (καλύτερο παρατεταμένο λόγο στροφής) εν τούροις κατάφεραν και τος πήραν την ουρά και το ραντάρ RDΥ εγκλώβισε τα δύο οπλισμένα τουρκικά μαχητικά.
 
Ενα ολόκληρο λεπτό διήρκεσε ο εγκλωβσμός από τα τουρκικά μαχητικά (αρκούσε για να καταρριφθούν ... πέντε φορές το καθένα) και εν συνεχεία αποχώρησαν κυνηγημένα
 
Το επεισόδιο θεωρήθηκε τόσο σημαντικό που το τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε ανακοίνωσησύμφωνα με την οποία "Τουρκικά μαχητικά τα F-16 που πετούσαν στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, παρενοχλήθηκαν από μαχητικά αεροσκάφη της Ελλάδας που τα καταδίωξαν προχωρώτνας σε εγκλονβισμό με τα ραντάρ τους".
 
Πάντως στην ΠΑ αναμένουν πιο έντονη τουρκική απάντηση, πέρα από τις δηλώσεις του Γενικού Επιτελείου και είναι έτοιμοι για όλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου