Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Global Cooling κι άλλες αθλιότητες...


Global Cooling κι άλλες αθλιότητες

Την περασμένη βδομάδα είχα την τύχη να συζητήσω μ” ένα φίλο στο FB για την αλλαγή του κλίματος ένα θέμα που προκάλεσε η δημοσίευση  Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή ότι δήθεν η κλιματική αλλαγή και η παγκόσμια υπερθέρμανση είναι μία συνωμοσία των γνωστών ΝΤΠ (Μπίλντερμπεργκ κλπ) ώστε να επιβάλουν την οικονομική τους πολιτική στο πετρέλαιο κ.α. (αγνοούν βέβαια ότι μία από τις χώρες που είναι τελευταία στην εφαρμογή πολιτικών για τη κλιματική αλλαγή είναι η ΗΠΑ η ίδια που οι συνωμότες χρεώνουν για τη συνωμοσία αλλά αυτά είναι ψηλά γράμματα). Η συγκεκριμένη ιστορία προωθείτε στο εσωτερικό της Αμερικής από φίλτατους συντηρητικούς που το βλέπουν σαν απειλή στην πετρελαιοκίνητη οικονομία τους, εμάς τους Έλληνες ακόμα δεν κατάλαβα που μας ζημιώνει η μείωση των εκπομπών CO2.
Τέλος πάντων, ο φίλος μας έστειλε ένα άρθρο κι ένα ντοκιμαντέρ να διαβάσουμε και να δούμε για να πειστούμε για του λόγου το αληθές ότι δηλαδή η κλιματική αλλαγή είναι μια μεγάλη απάτη. Θα παραθέσουμε στοιχεία για τα ψέματα και την παραπληροφόρηση του άρθρου και επιφυλάσσομαι σε μελλοντική δημοσίευση να σχολιάσω όσο μπορώ το ντοκιμαντέρ.
Ας δούμε λοιπόν τους τρεις βασικούς ισχυρισμούς του αρθρογράφου
1. Η θερμοκρασία της γης μειώνεται τα τελευταία χρόνια
Αυτός ο ισχυρισμός μαζί με το ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει σταματήσει είναι απλά λάθος. Όντως οι επιφανειακές θερμοκρασίες δεν έχουν αυξηθεί τόσο πολύ την τελευταία δεκαετία αλλά οι επιστήμονες έχουν πλέον εξακριβώσει ότι η επιπλέον θερμότητα λόγω της υπερθέρμανσης αποθηκεύεται στους ωκεανούς.  (Nuccitelli et al. (2012))
Nuccitelli_Fig1
2. Το 2013 ο πάγος στην Αρκτική έχει αυξηθεί κατά 60% απ” ότι το 2012. 
Μάλιστα για να υποστηρίξει τα λεγόμενά του ο αρθρογράφος μας δείχνει και τις αντίστοιχες φωτογραφίες από τη NASA.
MoS2 Template Master
Αυτός ο ισχυρισμός τεχνικά δεν είναι ψέμα ή λάθος αλλά είναι σαφώς παραπλανητικός. Χρησιμοποιεί μία γνωστή τεχνική μπουρδολογίας που στα αγγλικά λέγεται cherrypicking. Δηλαδή επιλέγει να μας δείξει ένα πολύ μικρό μέρος της συνολικής εικόνας που αποδεικνύει τον ισχυρισμό του. Αυτό που αποφεύγει επιμελώς (ή απλώς βλακωδώς) να μας πει είναι ότι το 2012 ο πάγος στην αρκτική ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Σε γενικές γραμμές όμως αν κοιτάξουμε περισσότερα χρόνια πίσω θα δούμε ότι η γενική κατεύθυνση των πάγων είναι προς τη μείωση. Ένα σκαμπανέβασμα από τη μία χρονιά στην άλλη δεν αποδεικνύει ότι άλλαξε η κατεύθυνση.

Ό ΜΈΣΟΣ ΌΡΟΣ ΤΩΝ ΠΆΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΉ ΔΕΊΧΝΕΙ ΌΤΙ ΤΟ 2012 ΉΤΑΝ Η ΧΡΟΝΙΆ ΡΕΚΌΡ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΟ 2013 ΣΥΝΕΧΊΖΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΆ ΕΠΊΠΕΔΑ. (ΠΗΓΉ HTTP://NSIDC.ORG/)
3. Οι κλιματολόγοι είναι σε σύγχυση και δεν συμφωνούν
Το τελευταίο επιχείρημα του αρθρογράφου που θα αποδομήσω σήμερα είναι αυτό της δήθεν σύγχυσης των κλιματολόγων και συγκεκριμένα ότι έγινε και συμβούλιο έκτακτης ανάγκης για το πως θα αντιμετωπίσουν τα δεδομένα μου αντικρούουν τους ισχυρισμούς τους. Αυτή είναι μία τεράστια κοτσάνα. αυτή τη στιγμή υπάρχει αποδεδειγμένα ένα 97% των επιστημόνων του κλίματος παγκοσμίως που συμφωνούν ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή και μάλιστα υπεύθυνος γι αυτή είναι ο άνθρωπος και οι δραστηριότητές του. Εξάλλου όσον αφορά τη μπούρδα περί συμβουλίου έκτακτης ανάγκης μπορείτε να δείτε εδώ τον επιστήμονα που επικαλείται ο συγγραφέας να διαψεύδει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.
Σε γενικές γραμμές η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν αυτοί που επιδίδονται στην άρνηση της κλιματικής αλλαγής κυμαίνεται στα όρια της γελοιότητας και της ασχετοσύνης αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει και ξεκάθαρη πολιτική σκοπιμότητα από μέρος τους που οδηγείται συνήθως από συντηρητικές ιδεολογίες.

Απάντηση της Greenpeace για τους αεροψεκασμούς και την κλιματική αλλαγή

Greenpeace
Στο κόσμο των αεροψεκασμών πιστεύουν πως και η κλιματική αλλαγή είναι μια φάρσα,παραποιούν μελέτες και έρευνες για να προσπαθήσουν να πείσουν.
Ενδιαφέρον έχει η απάντηση της GREENPEACE η οποία προφανώς στο κόσμο των συνωμοσιολόγων είναι και αυτή μέρος του συστήματος και δικιά τους..
Ποιων;;Μην το ρωτάτε καλύτερα..Των άλλων είναι η απάντηση,των επικυρίαρχων,τι δεν καταλαβαίνετε;
Και αν εμείς δεν είμαστε εμείς και είμαστε οι άλλοι;Μπέρδεμα,μεγάλο μπέρδεμα….
Εδώ έρχεται όμως και άλλο ένα παράδοξο.
Από την μια οι συνωμοσιολόγοι κατηγορούν την GREENPEACE σαν πιόνι των άλλων και του συστήματος για την στάση της στο θέμα των αεροψεκασμών και της κλιματικής αλλαγής και από την άλλη την εκθειάζουν για την στάση της στα μεταλλαγμένα.
Πάλι μπερδεύτηκα,είναι ή δεν είναι η GREENPEACE μέρος του συστήματος και των άλλων;Η είναι και την κατηγορείς σε όλη την κλίμακα ή δεν είναι και την αφήνεις να κάνει την δουλειά της.
Αυτή η τάση τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας πάλι δικά μας θα πρέπει να ξεπεραστεί…
Ας δούμε όμως εν συντομία τι απαντάει η GREENPEACE σε μέιλ που δέχτηκε από κάποιον προφανώς κατά φαντασίαν ακτιβιστή των αεροψεκασμών.
Πέραν των τυπικών της ευγένειας του απαντάνε πως δεν μπορούν να ασχοληθούν με θεωρίες συνωμοσίας,οι φωτογραφίες των αεροπλάνων με τα contrails δεν αποτελούν απόδειξη και ότι αυτό που πρέπει να κάνει για να πείσει την GREENPEACE και τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή είναι να αποδείξει το γιατί η επιστήμη της κλιματικής αλλαγής είναι λάθος.
Μια επιστήμη που ξεκίνησε το 1824 από τον Joseph Fourrier,συνεχίστηκε από τον John Tyndall και το 1896 από τον νομπελίστα χημικό Svante Arrhenius ο οποίος προέβλεψε με ακρίβεια το τι θα συμβεί στον πλανήτη στις μέρες μας.
Αυτή ήταν η απάντηση της GREENPEACE και του έτριψαν στην μούρη την μελέτη του Arrhenius την οποία μπορείτε να την δείτε.
http://www.rsc.org/images/Arrhenius1896_tcm18-173546.pdf
Αν θέλετε να δείτε λεπτομέρειες για την ερώτηση του ακτιβιστή δείτε την στο παρακάτω σύνδεσμο.
http://www.metabunk.org/threads/what-does-greenpeace-think-about-chemtrails.1437/
Άρα λοιπόν το μόνο που πρέπει να κάνουν για να μας πείσουν οι φίλοι μας οι συνωμοσιολόγοι και ακτιβιστές είναι να αποδείξουν πως η επιστήμη της κλιματικής αλλαγής είναι λάθος.
Τόσο απλά τόσο κατανοητά…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου