Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Εξευτελισμός: Τα τουρκικά F-16 ήταν πάνω απο τη Μύκονο κι ο Σκρέκας στη Σμύρνη έλεγε για το "Πόσο μας σέβονται οι Τούρκοι"!

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΨΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΔ;

Για όποιον απορεί γιατί τα τουρκικά μαχητικά F-16 κυνήγησαν χθες στο Αιγαίο από τα ψαρά μέχρι τη Μύκονο το αεροσκάφος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας χωρίς να αναχαιτιστούν ;h να "λοκαριστούν" από τις αντιαεροπορικές συστοιχίες των Patriot PAC-3, κι ενώ είχε εντοπιστεί από τα ραντάρ εδάφους η επιθετική τους κίνηση, ιδού τα όσα απίστευτα ξεστόμισε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και "πουλέν" του Αντώνη Σαμαρά, ο Κώστας Σκρέκας στην Τουρκία αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Γιατί δεν είναι μόνο το ΥΠΕΞ και το Μαξίμου που διαπνέονται από κατευναστικές και τουρκοφοβικές αντιλήψεις και καλούν τον Α.Νταβούτογλου στην Αθήνα ενώ τα τουρκικά πλοία διαπράττουν ωμή πειρατεία μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και οι υπουργοί της κυβέρνησηςυπακούοντας στα κελεύσματα του Μαξίμου προκαλούν κρίσιμα προβλήματα στην αντίληψη των Ενόπλων Δυνάμεων ως προς το ποιος είναι ο εχθρός και πώς να τον αντιμετωπίσουν.
Γιατί δεν γίνεται ούτε να διατάξεις απογείωση για αναχαίτιση ούτε να "λοκάρεις" εχθρικά μαχητικά που έχουν μπει στα ενάερια σύνορά σου και καταδιώκουν πολιτικά αεροσκάφη, όταν υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι την ίδια ώρα που συνέβαινε το απίστευτο περιστατικό που αποκάλυψε το πρωί το defencenet.gr δηλώνουν τα όσα εμετικά δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας, τα οποία εκφεύγουν κατά πολύ της συνήθους διπλωματικής γλώσσας και των αναγκαίων ευγενικών προσεγγίσεων.
Μιλώντα λοιπόν σε "Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ" που διεξάγεται στη Σμύρνη, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής επικίνδυνα:
"Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας. (...)  Πάντοτε οι λαοί μας σέβονταν και εκτιμούσαν (σ.σ.: !!!) ο ένας τον άλλο. Θα έλεγα και κάτι περισσότερο. Βλέπουμε με συμπάθεια ο ένας τον άλλο (σ.σ.: !!!).
Ζήσαμε για αιώνες δίπλα-δίπλα (σ.σ.: Μόνο "δίπλα-δίπλα"; Θα λέγαμε "πάνω-κάτω" ή "μπρος-πίσω". Αυτοί από πάνω, εμείς από κάτω, εμείς μπροστά κι αυτοί από πίσω μας, εξ ου και το "οθωμανικό"). Μας ενώνουν πάρα πολλά (σ.σ.: Αλίμονο! Χιλιάδες τόνοι αίματος...).
Η ιστορία μάς διδάσκει ότι η ελληνοτουρκική φιλία (σ.σ.: τι τον πότισαν;)  περνά μέσα από τη διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στα δύο κράτη. Αυτό είναι κάτι που το γνώριζαν και το εφάρμοσαν στο παρελθόν μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες".
Tι να του πεις; Οχι για τα παλιά, το 1453, το 1821, το 1897, το 1912, το 1922 κλπ. Μιλάμε για το1955 και το ξεκλήρισμα του Ελληνισμού της Πόλης, την εισβολή στην Κύπρο το 1974, τα Ιμια το1996, τους τόσους νεκρούς πιλότους μας στο Αιγαίο κλπ.
Με τέτοια λόγια από την πολιτική ηγεσία περιμένουν από τις Ενοπλες Δυνάμεις να εκτελέσουν το έργο τους;
Τι μήνυμα λαμβάνουν οι πιλότοι όταν διαβάζουν τα λόγια ενός πρωτοκλασάτου υπουργού, όπως είναι ο υπουργός Ανάπτυξης;
Τι μήνυμα δέχεται ο χειριστής του αντιαεροπορικού όταν ακούει τον Σκρέκα να λέει ότι η πολιτική ηγεσία βλέπει με συμπάθεια την Τουρκία και ότι "Μας ενώνουν πάρα πολλά με την Τουρκία";
Υπάρχει περίπτωση να διατάξει κανείς "άρξατε πυρ" ακόμα και πάνω από την Αθήνα να φτάσουν τα τουρκικά μαχητικά;.
Κανονικά ο τύπος πρέπει να παραιτηθεί αν έχει ελάχιστη τσίπα. Αλλά ποιος έχει τσίπα σε αυτή την κυβέρνηση για να έχει και ο Σκρέκας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου