Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

EKTAKTO: Μαζικές ρίψεις Ελλήνων αλεξιπτωτιστών στην Κύπρο - Σε θέσεις μάχης οι Επιλαρχίες των Τ-80 & ΒΜΡ-3

MEΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ

Σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας γίνεται προσπάθεια να μεταπέσουν το ταχύτερο δυνατόν η κυπριακή Εθνοφρουρά και η ΕΛΔΥΚ, αλλά να δοκιμαστούν και τα ανακλαστικά της ελληνικής δύναμης Ταχείας Αντίδρασης.
Από τα ξημερώματα σήμερα, στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου διεξάγεται η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση των τελευταίων ετών με το σύνολο των μέσων (άρματα μάχης, ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ, επιθετικά ελικόπτερα, αντιαρματικά στοιχεία, πυροβολικό κλπ) να αναπτύσσονται στα προκαθορισμένα σημεία της άσκησης στη νότια Κύπρο, ενώ δεκάδες Ελληνες αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν άλμα σε εικονική ζώνη μάχης, αναφέρουν ασφαλείς πηγές της Εθνοφρουράς στο defencenet.gr
Συγκεκριμένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας έριξαν δεκάδες αλεξιπτωτιστές της 2ης ΜΑΛ σε διαδοχικές ρίψεις από τις 10 π.μ. μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι μεταξύ Μαζωτού και αεροδρομίου της Λάρνακας, προς ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων Εθνοφρουράς και ΕΛΔΥΚ, οι οποίες ασκούντο σεσενάρια καταστροφής αεροπρογεφυρώματος, συντεταγμένης υποχώρησης και εξαπόλυσης αντεπίθεσης.
Το σύνολο των τεθωρακισμένων επιλαρχιών της Εθνοφρουράς, αλλά και η επιλαρχία με τα άρματα μάχης M48A5 MOLF της ΕΛΔΥΚ, σε μία περιοχή που εκτείνεται από το Ζύγι μέχρι το αεροδρόμιο της Λάρνακας, έδωσαν εικονικά πάντα, "την μάχη των μαχών" αφού γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι σε περίπτωση που υπάρξει επιθετική κίνηση από τα Κατεχόμενα προς τις ελεύθερες νότιες περιοχές, οι επιλογές είναι πολύ συγκεκριμένες: Ή νίκη ή θάνατος.
Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση των "ρωσικών" Επιλαρχιών με τα 82 άρματα μάχης Τ-80U/UK και τα 43 ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3, ενώ "παράτάχθηκε" και το σύνολο των διαθέσιμων γαλλικών αρμάτων μάχης ΑΜΧ-30/-Β2, από τα οποία η Εθνοφρουρά διαθέτει κάπου 52 οχήματα.
Επίσης τα ΕΕ-9 Cascavel με το πυροβόλο των 90 χλστ. οι φορείς αντιαρματικών πυραύλων EE-3 Jararaca κλπ.
Ο συντονισμός ήταν αρκετά καλός και τα αποτέλεσματα θετικά στην όλη άσκηση, ειδικά αν ληφθεί υπ' όψιν ότι η Εθνοφρουρά ξυπνάει μετά από ένα λήθαργο ετών που την είχε ρίξει η πολιτική ηγεσία.
Εκτίμησή μας πάντως είναι ότι πολύ δύσκολα θα φτάσει κάτω C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας  αν η κλιμάκωση περάσει ένα στάδιο. Και δεν αναφερόμαστε απαραίτητα μετά την έναρξη των εχθροπραξιών.
Πάντως η πολιτική εκτίμηση είναι ότι όσο η ελληνική και κυπριακή πλευρά υποχωρούν και η Αγκυρα παίρνει αυτό που θέλει δεν υπάρχει ορατός λόγος κλιμάκωσης. Απλά με αυτή την τακτική χάνεις το παιχνίδι χωρίς να πέσει ούτε σφαίρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου