Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Καλὸ εἶναι νὰ προσέχουμε καὶ τὸ τὶ συμβαίνει πίσω ἀπὸ τὴν …πλάτη μας!!Κι όσο τα λαμόγια μας δείχνουν την Μέρκελ, τους Γερμανούς και τον …Τζέγκις Χαν, ως υπαιτίους της «κρίσεως»,  καλά είναι να κοιτάμε κάπου κάπου και …πίσω από την πλάτη μας, για να ξέρουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί ΛΗΣΤΕΣ, που κρύβονται πίσω από τον σκόπιμο αποπροσανατολισμό μας .
 ..μία πολύ καλή έρευνα:

Η χώρα στα χέρια κερδοσκοπικών fund με τους ντίλερ υπουργούς να ξεπωλούν τα πάντα!

Σύμφωνα με το bloomberg, η εταιρεία διαχειρίσεως Third Point LLC τουDaniel Loeb, του επενδυτή που έχει κερδίσει δισεκατομμύρια απ’ τις τοποθετήσεις του στα ελληνικά ομόλογα, μετά την διαβεβαίωση πέρυσι των Ευρωπαίων ότι δεν θα αφήσουν να καταρρεύσει η Ελλάδα, προχώρησε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους στην δημιουργία ενός hedge fund, που επενδύει αποκλειστικά σε Ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.
Το Ελληνικό fund της Third Point απελευθερώνει κεφάλαια σταδιακά όταν προκύπτουν επενδυτικές ευκαιρίες και με αυτό τον τρόπο η εταιρεία μπορεί και αγοράζει κρατική περιουσία έναντι πινακίου φακής! Η Third Point ακολουθεί τις Oaktree Capital Group LLC και Fortress Investment Group LLC, που ήδη κυνηγούν ευκαιρίες στα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία. Τα τελευταία θεωρούνται πλέον φθηνά έπειτα από την ολοκληρωτική κατάρρευση της οικονομίας και την ύφεση που κρατά πέντε χρόνια τώρα.
Η εμπλοκή της Third Point στο Ελληνικό Real Estate
Η Third Point έχει επενδύσει έμμεσα στο Ελληνικό real estate ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της Dolphin Capital Investors Ltd (DCI)., μια εταιρεία που αυτοπαρουσιάζεται σαν ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης παραθαλλάσιας γής σε Ελλάδα και Κύπρο!
Πίσω από την Dolphin Capital Partners βρίσκονται δύο Κύπριοι Ο Μίλτος Καμπουρίδης και ο Πιέρ Χαραλαμπίδης, έπειτα από χρόνια παρουσίας σε ομίλους όπως η Goldman Sachs, η JP Morgan, η Hilton International, δούλεψαν μαζί στην Soros Real Estate Partners του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος.
Καλὸ εἶναι νὰ προσέχουμε καὶ τὸ τὶ συμβαίνει πίσω ἀπὸ τὴν ...πλάτη μας!!!2
Εκτός της πολύχρονης δραστηριοποιήσεως του στον χώρο των επενδύσεων στο real estate, εις εκ των ιδρυτών της Dolphin, ο Μίλτος Καμπουρίδης είναι γνωστός και στους κοσμικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της Αθήνας.
Πέρυσι παντρεύτηκε την Μαρίνα Βερνίκου, κόρη του Γιώργου Βερνίκου, που είναι φίλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγέλου Βενιζέλου, από το 1974 και είναι ο άνθρωπος που έβαλε στην πολιτική τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όταν τον ανεκάλυψε σε ηλικία 18 ετών και τον έβαλε στην ΕΦΕΕ. Η κόρη του, Μαρίνα Βερνίκου, έχει παντρευτεί τον Κύπριο επιχειρηματία, Μίλτο Καμπουρίδη, ο οποίος είναι αδερφός της γυναίκας τού Κώστα Μπακογιάννη, γιου της Ντόρας. και του αειμνήστου Παύλου Μπακογιάννη, εγγονού του Κώστα Μητσοτάκη.
Ο αδερφός του Νίκος έχει παντρευτεί την Βαρβάρα Στράτου, κόρη του βιομηχάνου και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, αειμνήστου, Χριστοφόρου Στράτου, στενού συνεργάτου και προσωπικού φίλου του ιδρυτού της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Η Βαρβάρα Βερνίκου-Στράτου είναι γνωστή επιχειρηματίας και διευθύνει την αλυσίδα καταστημάτων, Notos Galleries. Ο δε Γιώργος Βερνίκος, που έγινε για μερικά φεγγάρια υφυπουργός, αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν απεκαλύφθη ότι ήταν μέτοχος στην offshore, της Vernicos Offshore Group SΑ, με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ. (Βλέπε εδώ)
Ο Καμπουρίδης του οποίου η αδελφή Κάλια είναι η σύζυγος του υι­ού της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και νυν δημάρχου Καρπενησίου Κώστα, το 2008-2009 μέσω εταιρείας συμφερόντων του, ετοίμαζε τουριστικές εγκαταστάσεις σε «αμφισβητούμενες» εκτάσεις που είχε αγοράσει από μία μονή του Βόλου, υπόθεση που έμεινε στην ιστορία ως «Βατοπέδι της Μαγνησίας». Την ίδια εποχή, κατά την εφημερίδα, ο Ισίδωρος Κούβελος-ως πρόεδρος της επιτροπής διεκδικήσεως των Μεσογειακών Αγώνων- έπαιζε κομβικό ρόλο στο να γίνουν οι Αγώνες στον Βόλο. (Για να αποκτήσετε μία πιο εμπεριστατωμένη εικόνα διαβάστε εδώ)
Το νέο κόλπο γκρόσο είναι πως μέσω της σχέσεώς του με την Axia Ventures ) φέρεται να διαδρα­ματίζει ουσιαστικό ρόλο στα σχέδια εκποιήσεως της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
Ο κ. Καμπουρίδης είναι γνωστός επιχειρηματίας του χρηματιστηριακού real estate που συνδέεται συγγενικά με την οικογένεια Μητσοτάκη (είναι αδελφός της συζύγου του Κώστα Μπακογιάννη). Και η σχέση ανεδείχθη στον Τύπο το 2008-2009, όταν διεπιστώθη ότι εταιρεία συμφερόντων του κ. Καμπουρίδη (στην οποία συμμετείχε ο κ. Οικονομόπουλος) ετοίμαζε τουριστικές εγκαταστάσεις (γκολφ κ.λπ.) σε αμφισβητούμενες εκτάσεις που είχε αγοράσει από μια μονή του Βόλου.
Το θέμα συνδυάστηκε με την παρουσία του συζύγου της κυρίας Μπακογιάννη, Ισιδώρου Κούβελου, στην προεδρία της επιτροπής διεκδικήσεως των Μεσογειακών Αγώνων και τον ιδιαίτερο ρόλο του στην επιλογή του Βόλου ως τόπου διεξαγωγής των αγώνων. Η «Ελευθεροτυπία» είχε δημοσιεύσει πολυσέλιδα ρεπορτάζ γι” αυτό που ονομάστηκε Βατοπέδι της Μαγνησίας.
Οι εταιρείες που ανεμίχτησαν στην υπόθεση φέρουν ονομασίες «Golfing Development», «Dolfing Capital 1», «Dolfing Capital 2», «Dolfing Capital 3», «Dolfing Capital 4». Σε όλες συναντάμε τους Καμπουρίδη και Οικονομόπουλο. (Βλεπε εδώ)
Το μακρύ χέρι της Τhird Point llc και στα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας…
Έχετε αναρωτηθεί ποιος κρύβεται πίσω από τα κοιτάσματα πετρελαίου στον Πρίνο και σύντομα στον Θερμαικό κόλπο; Η Energean oil and gas η οποία είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που εκμεταλεύεται 100% τα κοιτάσματα πετρελαίου στον Πρίνο και την Νότια Καβάλα.
Καλὸ εἶναι νὰ προσέχουμε καὶ τὸ τὶ συμβαίνει πίσω ἀπὸ τὴν ...πλάτη μας!!!3
Και ποιος είναι ο βασικός μέτοχος της Εnergean oil; 
Καλὸ εἶναι νὰ προσέχουμε καὶ τὸ τὶ συμβαίνει πίσω ἀπὸ τὴν ...πλάτη μας!!!4
Μα φυσικά το hedge fund με την επωνυμία Τhird Point llc του Daniel Loeb, το οποίο ανακοίνωσε στις 14 Μαίου πως θα συμμετάσχει με 60 εκατ. δολάρια στο μετοχικό κεφάλαιο της Energean Oil & Gas που εκμεταλλεύεται τα πετρέλαια του Πρίνου.
Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση ενός προγράμματος τεσσάρων γεωτρήσεων για την τρέχουσα χρονιά με στόχο τον διπλασιασμό της παραγωγής στα 4.000 βαρέλια/ημέρα μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την έναρξη του σχεδίου αναπτύξεως του Πεδίου Έψιλον το 2014 – ένα κοίτασμα δορυφόρο του Πρίνου εκτιμώμενου μεγέθους 32 εκατομμυρίων βαρελιών – μέσω της τοποθετήσεως μιας μη επανδρωμένης πλατφόρμας συνδεδεμένης με τις υφιστάμενες κύριες εγκαταστάσεις της θυγατρικής της ΚΑΒΑΛΑ OIL.
Επιπλέον, η Energean Oil & Gas σχεδιάζει ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα σε ελεύθερες περιοχές στην Ελλάδα, ενώ συμμετέχει στην διαδικασία του Open Door για τις τρεις ερευνητικές περιοχές στην Δυτική Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του ο κ. Daniel S. Loeb, Διευθύνων Σύμβουλος & Ιδρυτής της Third Point σχολίασε:
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η έναρξη των επενδύσεων του Hellenic Recovery Fund πραγματοποιείται με μια Εταιρεία υψηλών προδιαγραφών και προοπτικών όπως η Energean. Πιστεύουμε ότι το άνοιγμα της ελληνικής αγοράς έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, θα ωφελήσει σημαντικά και ουσιαστικά στην ανάκαμψη της οικονομίας και ότι η Energean, ως η μοναδική ανάδοχος αδειών παραγωγικών και εκμεταλλεύσεως κοιτασμάτων στην χώρα, κατέχει σημαντικό πλεονέκτημα στην αξιοποίηση αντίστοιχων ευκαιριών. Η συγκεκριμένη εξέλιξη μας κάνει μέρος ενός μοναδικού ελληνικού success story.»
Το who is who του Daniel S. Loeb ιδρυτή της Τhird Point llc…

Καλὸ εἶναι νὰ προσέχουμε καὶ τὸ τὶ συμβαίνει πίσω ἀπὸ τὴν ...πλάτη μας!!!5
Είναι ένας από τους 400 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου με περιουσία 1,3 δισ. δολάρια σπούδασε οικονομικά στο Κολούμπια, ενώ η γιαγιά του ήταν η δημιουργός της κούκλας Μπάρμπι και συνιδρύτια της Mattel.
Ο 51χρονος Ντάνιελ Λεμπ διατηρεί μετοχές σε κορυφαίες εταιρείες, όπως η Yahoo!, η Virgin Μedia η Sony και η Μorgan Stanley, ενώ τα έσοδα από τις μακροπρόθεσμες θέσεις του στον όμιλο συμπληρωμάτων διατροφής Herbalife του απέφεραν κέρδη 50 εκατ. δολ.!Καλὸ εἶναι νὰ προσέχουμε καὶ τὸ τὶ συμβαίνει πίσω ἀπὸ τὴν ...πλάτη μας!!!6
Το Third Point συγκροτήθηκε από τον Ντάνιελ Λεμπ το 1995, έχοντας στο παρελθόν εργαστεί στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Warburg Pincus και στη Citicorp.
Ο κ. Λεμπ είναι γνωστός στις αγορές με το προσωνύμιο “Mr. Pink” από τον ομώνυμο χαρακτήρα της ταινίας “Reservoir Dogs”, που στο τέλος παίρνει τα διαμάντια και εξαφανίζεται ενώ όλοι οι άλλοι συνεργοί του πεθαίνουν.
Το παρατσούκλι του ο κ. Λεμπ το επιβεβαίωσε και από την διαχείριση της επικερδέστατης επενδύσεως που έκανε πέρυσι στα ελληνικά ομόλογα. Από την διαχείριση αυτή, διαβάζουμε στο «Έθνος της Κυριακής», το Third Point κέρδισε πέρσι 500 εκατ. δολάρια ενώ όλο το 2012 το κερδοσκοπικό fund του κ.Λεμπ είχε απόδοση 25% την ώρα που τα περισσότερα hedge funds δεν δίνουν παραπάνω από 4-5% στους επενδυτές τους.
Φημίζεται για την «χρήση» των ΜΜΕ ως μοχλό πιέσεως στις διοικήσεις των εταιρειών όπου είναι μέτοχος για να επιβάλλει την δική του άποψη.
Επίλογος…
Εύκολα απο τις παραπάνω αποκαλύψεις μας, καταλαβαίνει ο καθένας λοιπόν, πως έχει έρθει η ώρα των τυμβωρύχων να ξεσκίσουν το πτώμα που λέγεται Ελλάδα, καθώς ισχυρά ονόματα της διεθνούς επενδυτικής σκηνής, όπως οι Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Ντάνιελ Λομπ, δίνουν το βροντερό «παρών» στο ξεπούλημα των ασημικών που πραγματοποιείται στην Χώρα μας…
Απεδείχτη με τον καλλίτερο τρόπο και για τους πλέον δύσπιστους -ύστερα και από τα τελευταία μέτρα – ότι η λεγόμενη «κρίση» απετέλεσε ένα θαυμάσιο εργαλείο για όλους αυτούς που έχουν τον πλούτο στα χέρια τους, μέσω των πολιτικών τους υπαλλήλων, να οργανώσουν και να εξαπολύσουν μια γενική επίθεση ενάντια σε όλους εμάς που τον παράγουμε.
Απεδείχθη επίσης ότι στόχος τους δεν είναι απλώς η συρρίκνωση κάποιων εργατικών κατακτήσεων, αλλά η καθολική υποταγή μας σε αυτούς και η κατά κράτος επικράτησή τους απέναντί μας.
Καθημερινά επίσης αποδεικνύεται ότι στόχος τους είναι και ή άμβλυνση της έννοιας «πατρίδα» της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία ξεπωλούνται με ταχείς ρυθμούς και φυσικά και, εάν ακόμη δεν γίναμε, σε λίγο θα γίνουμε ξένοι στον τόπο μας.
Για να μας τα επιβάλουν όλα αυτά, οι σημερινοί κυβερνητικοί Εφιάλτες έχουν αναλάβει εργολαβικό ρόλο. Σε αυστηρή επίσης επιφυλακή και οι άλλοι από τους εταίρους του δικομματισμού με τους δορυφόρους τους. Δεν παύουν καθημερινά να καταθέτουν διαπιστευτήρια και εγγυήσεις προς τους ανθρώπους του πλούτου, ότι θα είναι οι άξιοι συνεχιστές των προκατόχων τους.
Άνθρωποι επικίνδυνοι, χωρίς αξίες και ιδανικά, οσφυοκάμπτες των μεγάλων αφεντικών τους και αδίστακτοι τύραννοι για τον λαό. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει ιερό και όσιο. Ακόμη και αυτή η αξία ενός μνημείου, της ίδιας της Ακροπόλεως, αποτιμάται ανάλογα με τα κέρδη που θα μπορούσαν να αποκομίσουν από αυτό τα μελλοντικά αφεντικά τους! Η αξία, γι’ αυτούς, είναι έννοια αποκλειστικά συνυφασμένη με το κέρδος, χωρίς περιορισμούς και αναστολές.
Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της άρχουσας τάξεως κατάφεραν να εξαπολύσουν μια γενικευμένη και καλά σχεδιασμένη επίθεση την κατάλληλη στιγμή, εναντίον όλων των εργαζομένων, οι οποίοι, όπως μέχρι στιγμής τουλάχιστον απεδείχθη ήταν ανοχύρωτοι και ανήμποροι να την αποκρούσουν, την στιγμή που ξεπωλούν σαν ντίλερς τα πάντα στην Ελληνική επικράτεια!
Και ενώ ήδη μας έχουν κλέψει το όνειρο, τώρα κλέβουν ακόμη και αυτή την ίδια μας την ζωή, την στιγμή που για άλλους τα όνειρα καταμεσής της… κρίσεως γίνονται πραγματικότητα και η ζωή τους πιο… παραδεισένια!
Ποιος θα σταματήσει αυτή την προδοσία; Όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι. Η οικονομική κρίση έρχεται και παρέρχεται, αλλά το ξεπούλημα όλων θα βαρύνει για πάντα την ιστορία μας και σαν έθνος και σαν λαός, αλλά και σαν άνθρωποι με κάποια αξιοπρέπεια και όχι όπως μας κατήντησαν, επαίτες των σκουπιδιών των διαφόρων «αρχόντων».
Αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να είναι ουδέτερος, κανείς δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Η ουδετερότητα και η απλή παρατήρηση των γεγονότων από την μεριά αυτών που καθημερινά ληστεύονται, από τις αποφάσεις των κυβερνητικών ραγιάδων-προδοτών, οι οποίοι μάλιστα ανερυθρίαστα δήλωσαν ότι δεν μπορούν χωρίς αφέντη, αυτούς βοηθάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου