Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ισραηλινά μαχητικά προσγειώθηκαν στην Κύπρο - Ερώτημα η τουρκική αντίδραση

ΑΥΡΙΟ Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΟ FIR ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16ι προσγειώθηκαν στην ΑΒ  «Ανδρέας Παπανδρέου» στο αεροδρόμιο της Πάφου προκειμένου να συμμετάσχουν στις αυριανές ασκήσεις της ισραηλινής Αεροπορίας με την κυπριακή Αεράμυνα επιχειρώντας να στείλουν ένα επιπλέον μήνυμα στην Άγκυρα ότι οι Τούρκοι δεν «παίζουν» μόνοι τους στην περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα τουλάχιστον 4 F-16I από την 107 Μοίρα ην η οποία υπάγεται στην 6ηΠτέρυγα και εδρεύει στην ΑΒ της  Hatzerim με τη χαρακτηρτ5ιστική παραλλαγή της ερήμου προσγειώθηκαν το μεσημέρι στην στο αεροδρόμιο της Πάφου αφού πρώτα πραγματοποίησαν χαμηλές διελεύσεις πάνω από την Κύπρο.
Παρά την εγγύτητα της  απόστασης Ισραήλ και Κύπρου τα ισραηλινά μαχητικά πρόκειται να παραμείνουν στην Κύπρο για άγνωστο διάστημα καταδεικνύοντας διάθεση από το Ισραήλ ουσιαστικής και όχι τυπικής παρουσίας στη Μεγαλόνησο.
Το μεγάλο γεγονός της ημέρας βέβαια και το οποίο έχει σκορπίσει συγκίνηση σε όλη την ελεύθερη Κύπρο ήταν η σημερινή ρίψη δεκάδων Ελλαδιτών Αλεξιπτωτιστών στην περιοχή Μαζωτού μέχρι και του αεροδρομίου της Λάρνακας σε μια απόσταση περί των 14 χλμ. σε παραλιακή ζώνη της Νότιας Κύπρου.
Η αεροπόβαση αυτή της 2ης ΜΑΛ συνοδεύτηκε με συνεργασία με την Εθνική Φρουρά και την ΕΛΔΥΚ πραγματοποιώντας ουσιαστικά μια κοινή άσκηση η οποία έχει να γίνει στην Κύπρο τουλάχιστον από τις εποχές των κοινών ασκήσεων «Νικηφόρος/Τοξότης» το 2001.
Τα 4 ισραηλινά μαχητικά αύριο θα συμμετάσχουν στη νέα μεγάλη άσκηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο με τη συμμέτοχη δεκάδων ισραηλινών μαχητικών F-15C, F-15I "Ra'am", F-16I και δύο αεροσκαφών ηλεκτρονικής επιτήρησης και καταγραφών και έγκαιρου προειδοποίησης  G500 "Nahshon-Shavit" και G550 "Nahshon-Eitam".
Το κύριο ερώτημα βέβαια είναι η αντίδραση της Άγκυρας στην νέα αυτή άσκηση και αυτό γιατί η ηγεσία της χώρας δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει την κρίση μέχρι τέλους πυροδοτώντας όλη την περιοχή και φυσικά δεν είναι περίοδος όπου η νουνεχής σκέψη και η ψυχραιμία ενδημούν στην Άγκυρα.
Παράλληλα υψηλά ιστάμενοι κύκλοι στο ΓΕΑ διέψευσαν τις σημερινές πληροφορίες από κυπριακά ΜΜΕ (βλ/ σχετικό βίντεο) ότι στην Κύπρο πέταξαν μαχητικά της ΠΑ F-16 και ότι αυτά προσγειώθηκαν μαζί με τα ισραηλινά μαχητικά στην Πάφο. Όπως ανέφεραν "δεν πραγματοποιήθηκε τέτοια αποστολή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου