Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Επιστροφή στο...1912: Ένστολοι Τούρκοι(;) αξιωματικοί προσευχήθηκαν στο Τζαμί της Ελασσόνας

ΑΝΑΥΔΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Μετά από έναν αιώνα οι της Ελασσόνας είδαν ένστολους Μουσουλμάνους (Τούρκους;) αξιωματικούς (!) να προσέρχονται στο αναστυλωμένο από Τούρκο μηχανικό Τζαμι της πόλης και να προσεύχονται δημοσίως!
102 χρόνια μετά την μάχη του Σαραντάπορου Τούρκοι Αξιωματικοί επιστρέφουν στην Ελασσόνα; …Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ¨ΕΚΔΟΣΗ¨ που αναδημοσιεύουν τοπικά μέσα και εφημερίδες άπο την γύρω περιοχή που αν και σκλαβωμένες το 1912 έστειλαν στρατό και εθελοντές να απελευθερώσουν την Σκλάβα Ελασσόνα το καμάρι της Λάρισας, Μουσουλμάνοι (Τούρκοι ;) επέστρεψαν για προσευχή στο Τζαμί της πόλης 
Με έκπληξη οι κάτοικοι της Ελασσόνας αντίκρυσαν Μουσουλμάνους ένστολους μαζί με τους Ιμάμηδες να παρκάρουν τα οχήματα τους και να προσεύχονται στο Τέμενος της Ελασσόνας το Ρεπορτάζ της Εφημερίδας ΕΚΔΟΣΗ της Ελασσόνας που αναδημοσιεύεται απο την εφημερίδα των Τρικάλων «ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ», είναι αποκαλυπτικό !  
Κανείς δεν γνωρίζει ποιοι ήταν αυτοί,εάν ήταν Τούρκοι, ή εάν είχαν πάρει άδεια για την κίνησή τους αυτή, και από ποιον την πήραν. Όμως έχουμε να προσθέσουμε τα εξής.Το Τζαμί της Ελασόνας ανακαινίσθηκε με κόστος 180 εκατομμυρίων δραχμών, καθώς ήταν ένα εκ των οκτώ Τζαμιών που έιχε απαιτήσει η Τουρκία να αναστηλωθούν. Η αναστήλωση έγινε μάλιστα υπό την επίβλεψη Τούρκου μηχανικού.
Συνεπώς η παρουσία ένστολων Μουσουλμάνων αστυνομικών προκαλεί συνειρμούς και ότι δεν πρόκειται περί τυχαίου γεγονότος. Όπως έλεγε και ο συγγραφέας ιστοριών Νουάρ Ρεξ Στάουτ "η σύμπτωση είναι μια λέξη που υπάρχει μόνο στα λεξικά".
Φυσικά απαιτείται από τους αρμόδιους μια απάντηση, καθώς δεν πιστεύουμε ότι αν ένας Έλληνας αξιωματικός περπατούσε με τη στολή του στην Τουρκία για να πάει να προσευχηθεί σε κάποια Ορθόδοξη εκκλησία στην Πόλη, οι Τούρκοι θα έμεναν με σταυρωμένα τα χέρια.
Αξιωματικός με στολή που προσεύχεται στον οίκο λατρείας της θρησκείας του (θεμιτό να πιστεύει κάποιος στην θρησκεία του) σε ξένη αλλόθρησκη χώρα υποδηλώνει χώρα υπό κατοχή. Να απαντηθεί από τους αρμόδιους τι συνέβει και γιατί. Ακολουθεί το δημοσίευμα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου