Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Τι θα συμβεί αν βάλεις αντίστροφα το PIN στο ΑΤΜ; HOAX


Έχει μερικές μέρες, που όπου και να κοιτάξεις (blogs – facebook και ειδησο-γραφικές σελίδες) θα δεις το παρακάτω hoax, που λέει.
Χαμός γίνεται στο διαδίκτυο με ένα mail το οποίο αναφέρει μια τεχνική η οποία θα μας βοηθήσει στην περίπτωση που κάποιος κλέφτης μάς αναγκάσει να βγάλουμε χρήματα απο την…
κάρτα μας σε ΑΤΜ.
Το mail λέει συγκεκριμένα:
«Αν ποτέ κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ATM μηχάνημα, μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία εισάγοντας τον αριθμό PIN αντίστροφα. Για παράδειγμα αν ο αριθμός pin είναι 1234 θα πρέπει να εισάγετε 4321.
Το ΑΤΜ αναγνωρίζει ότι ο αριθμός PIN είναι αντίστροφος από την κάρτα που τοποθετήσατε στο μηχάνημα. Το μηχάνημα θα σας δώσει τα χρήματα που ζητήσατε, αλλά εν αγνοία του ληστή, ειδοποιείτε την αστυνομία.
Aυτή η πληροφορία πρόσφατα αναμεταδόθηκε στην τηλεόραση και αποδείχθηκε πως χρησιμοποιείται σπάνια γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει την ύπαρξη αυτής της λειτουργίας.»
Ποια είναι η αλήθεια;
Δημοσιογραφάρες να σας λύσω εγώ την απορία. Αν βάλεις ανάποδα το pin σε ΑΤΜ παλιάς τεχνολογίας, θα βγει ένα χέρι και θα σου τραβήξει δυο φάσκελα. Αν το ΑΤΜ είναι νέας τεχνολογίας τότε το χέρι θα σου τραβήξει δυο σφαλιάρες, για να έρθει το μυαλό στη θέση του. Υπάρχουν και ΑΤΜ τρίτης γενιάς με πιο νέα τεχνολογία, αλλά δεν έφτασαν στην Ελλάδα. Σε αυτά τα ΑΤΜ, αν βάλεις ανάποδα το PIN, το ΑΤΜ προσφέρει όλα τα χρήματα του λογαριασμού σου στο ληστή αρκεί αυτός να σε πυροβολήσει. Απόδειξη η πολυσέλιδη απάντηση της ALPHA BANK στο δύσκολο ερώτημα, που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
Λίγη ιστορία.
Το hoax κυκλοφορεί από το 2006. Το 1994 ο επιχειρηματίας Joseph Zingher από το Σικάγο σκέφτηκε αυτό το κόλπο, για να ειδοποιείται σιωπηλά η αστυνομία, σε περίπτωση ληστείας. Το 1998 το κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Αριθμοί pin που είναι ίδιοι και στην ανάποδη φορά δεν θα χρησιμοποιούνται από το σύστημα. (π.χ. 9119, 3003 κτλ.) Αν και έγιναν κάποιες προσπάθειες να υιοθετήσουν οι τράπεζες στην Αμερική, αυτό το σύστημα ασφαλείας, αυτό ποτέ δεν έγινε. Οι τράπεζες δεν θέλουν κάτι τέτοιο γιατί δεν πιστεύουν πως αυτό το σύστημα δεν θα απέτρεπε τις ληστείες γιατί μέχρι να έρθει η αστυνομία ο ληστής θα εξαφανιζόταν. Ακόμη πιστεύουν πως πολλοί πελάτες τους δεν θα μπορούν να πληκτρολογήσουν το pin ανάποδα, λόγο του άγχους που θα έχουν υπό την απειλή του όπλου, και θα κάνουν λάθος. Στην περίπτωση αυτή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκνευρίσουν το ληστή, και τα πράγματα να πάρουν ακόμη χειρότερη τροπή.
Το hoax αυτό κρίνεται πολύ επικίνδυνο, γιατί αν κάποιος το πιστέψει και προσπαθήσει να βάλει το pin ανάποδα (3 φορές) σε μια περίπτωση ληστείας, το ΑΤΜ δεν θα βγάλει χρήματα και δεν θα ειδοποιήσει την αστυνομία. Αυτό που θα συμβεί είναι, το ΑΤΜ να κρατήσει την κάρτα, και να εκνευριστεί ο ληστής, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο και δεν αξίζει τα 600-800 ευρώ που έχει όριο ανάληψης η κάρτα.
Για τον παραπάνω λόγο σας ζητάμε να ενημερώσετε όλους τους φίλους σας στο facebook, γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που το πίστεψε, αφού το συγκεκριμένο hoax αναπαράχθηκε από πάρα πολλές σελίδες και κοινοποιήσεις στο facebook.
Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του internet.
Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου