Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΩΝ ΙΑΧΩΒΑΔΩΝ...ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΕ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ;...ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ!!

Ο Κάρολος Τέηζ Ρώσσελ (ή Ράσσελ), (αγγλικά Charles Taze Russell) (1852 - 1916), γνωστός και ως ‘πάστορας Ρώσσελ, ήταν ο ιδρυτής της οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Το γνωστό περιοδικό «Σκοπιά» πρωτοεκδόθηκε το 1879 από τον Ρώσσελ με την ονομασία «Η Σκοπιά της Σιών και Κήρυξ της του Χριστού Παρουσίας».


Το παρακάτω είναι απόσπασμα από το βιβλίο του Φριτζ Σπρινκμάιερ (Fritz Springmeier) «Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ – Σχέσεις Μαρτύρων του Ιεχωβά και της Μασονίας», εκδόσεις ΣΤΕΡΕΩΜΑ (ο αγγλικός τίτλος είναι ‘The Watchtower and the Masons’). ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Ο Fritz Springmeier (γεννημένος το 1955) είναι Αμερικάνος συγγραφέας αρκετών αποκαλυπτικών βιβλίων που θεωρούνται ότι κινούνται στον χώρο της «συνομωσίας». Σκοπός των βιβλίων του, όπως λέει ο ίδιος, είναι το ξεσκέπασμα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Το πιο γνωστό του είναι το ‘Bloodlines of the Illuminati’. Κατηγορήθηκε για καλλιέργεια χασίς και για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια ημέρα που απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για το χασίς, οδηγήθηκε στην φυλακή με βάση τις κατηγορίες για την ληστεία. Έμεινεστην φυλακή 9 χρόνια και 3 μήνες.
Ρώσσελ: Ένας Μασόνος Σιωνιστής;
Στα 1910-1911 οι Εβραίοι συγκεντρώθηκαν να ακούσουν «ένα χριστιανό κήρυκα». Το μήνυμά του στο Σαιντ Λιούις στις 11-12 Ιουνίου 1911 ήταν “Σιωνισμός η Ελπίδα του Κόσμου”.
Η βιβλική μορφή του Κ. Τ. Ράσσελ δεν έμοιαζε με καμμία από αυτές που είχαν δει μέχρι τότε οι Εβραίοι. Έτσι αιχμαλώτισε πολλών την προσοχή αν όχι την καρδιά.
Οι Εβραίοι συνέρρεαν στις συναθροίσεις του. 4.000 Εβραίοι συγκεντρώθηκαν στο Ιπποδρόμιο της Νέας Υόρκης στις 9 Οκτωβρίου του 1910 για να ακούσουν αυτόν τον ‘χριστιανό κήρυκα’. Αργότερα στο Λονδίνο συγκεντρώθηκαν στο Ρόαγιαλ Άλμπερτ Χωλλ για να τον ακούσουν 4.600 και άλλοι 800 στο Σόρεντιτς Τάουν Χωλλ. 12.000 Εβραίοι ήλθαν στο Μάντσεστερ, 1.400 στη Γλασκώβη της Σκωτίας και 5.000 στο Σινσινάτι του Οχάιο.
Τι αιχμαλώτισε τις καρδιές τους; Ο Ράσσελ δίνει περιληπτικά το μήνυμά του στον Ιππόδρομο: “Δεν κηρύττουμε τον Ιησού σ’ αυτούς. Το μήνυμά μας στους Εβραίους είναι σαν Εβραίοι προς Εβραίους από το Ησαϊας 40:1,2 Κουράγιο, κουράγιο Λαέ μου”. (“Κάρολος Τ. Ράσσελ, ‘Ενας Πρώϊμος Αμερικανός Σιωνιστής”, σελ. 69).
Ο Ράσσελ επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις του, πως ο στόχος του δεν ήταν να προσηλυτίσει τους Εβραίους και έτσι κατεύναζε τους φόβους τους. Επίσης ο Ράσσελ είχε ένα σημαντικό μήνυμα τον καιρό εκείνο. Το μήνυμά του ήταν ο Σιωνισμός. Ο Ράσσελ υπήρξε Σιωνιστής, πριν ακόμη υπάρξει η λέξη.
Στα 1880 ο Ρώσσελ άρχισε να “προβλέπει” πως οι Εβραίοι θα επέστρεφαν στην Παλαιστίνη. Το τρίτο του βιβλίο “Η επιστροφή της Βασιλείας του Θεού” (1889) αφιερώνει ολόκληρο το 8ο κεφάλαιο στην “αναβίωση του κράτους του Ισραήλ”.
Η “προφητεία” του για την επιστροφή των Εβραίων στο Ισραήλ είναι κατά τη γνώμη του συγγραφέα, η πιο σωστή (οι άλλες απέτυχαν). Η προφητεία όμως αυτή αγνοήθηκε από την Εταιρία Σκοπιά διότι σύμφωνα με το παρόν “Φως” το έθνος του Ισραήλ δεν βρίσκεται στα σχέδια του Θεού.
Ο Ρώσσελ επιδοκιμάστηκε όταν είδαν πως οι “προβλέψεις” του άρχισαν να πραγματοποιούνται. Ο Ρώσσελ διαφήμιζε τη Σιωνιστική κίνηση του Δρ. Τ. Χερτζλ (Theodor Herzl, ο 'πατέρας' του Σιωνισμού). Εξέδωσε επίσης μια εφημερίδα στη γλώσσα Γίντις, (η γλώσσα των Εβραίων Ασκενάζι) με τίτλο “Di Shtimme” που κυκλοφόρησε επίσης στην Ευρώπη και τη Ρωσία. Αργότερα έγραψε το “Κουράγιο στους Εβραίους” λέγοντας πως στη Βίβλο ο Θεός υποσχέθηκε πως θα επανίδρυε το κράτος τους.
Μια από τις μεγαλύτερες επιθυμίες του Ρώσσελ ήταν η προώθηση της ίδρυσης του σύγχρονου Ισραήλ. Ο συγγραφέας πιστεύει πως ο Εβραϊκός λαός επειδή αντιδρούσε από φόβο προς τους χριστιανούς, απέτυχε να συνειδητοποιήσει την βοήθεια που έδιναν οι Χιλιαστές στο κράτος του Ισραήλ.
Επειδή ο Ελευθεροτεκτονισμός σχετίζεται με τον Εβραϊσμό, το ερώτημα είναι εάν η προώθηση των Σιωνιστικών σχεδίων προήρχετο από Μασονική επιρροή.
Διάφοροι Χιλιαστές υπήρξαν πρόθυμοι να υποστηρίξουν τον Σιωνισμό. Εάν δεν συνειδητοποιήσουμε πως ο Ρώσσελ συνεργαζόταν με Εβραιομασώνους, τότε είναι δυνατόν να πιστέψουμε πως ο Σιωνισμός του Ρώσσελ ήταν κάποια τυχαία σκέψη. Ο Σιωνισμός δεν εκφράστηκε σαν Μασονικό κίνημα. Ή έπαιξε και αυτός κάποιο ρόλο;
Η πραγματική σύνδεση αφορά το Ναό του Σολομώντα. Ο Ναός αυτός έπαιξε μεγάλο ρόλο στον Ελευθεροτεκτονισμό. Περιγράφεται λεπτομερειακά στις διάφορες Ελευθεροτεκτονικές εκδόσεις της Χριστιανικής Βίβλου και οι Ελευθεροτέκτονες έχουν γράψει πολυάριθμα βιβλία και άρθρα γύρω από το Ναό. Έχει επίσης γίνει αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος για τους Χιλιαστές και τους Σιωνιστές. Και οι δυο περιμένουν την ανακατασκευή του.
Η Μασονική έκδοση της Βίβλου, αναφέρει κάποιον Δρ. Τζον Γουέσλεϋ Κέλχνερ, που συνέλεξε στα 1923 το απαραίτητο υλικό για να χτιστεί ένας νέος ναός. Η Μασωνική Βίβλος του Χόλμαν, είναι εικονογραφημένη με εικόνες που βασίζονται στα αρχιτεκτονικά σχέδια του Κέλχνερ.
Στα 1861 ένα Εβραϊκό περιοδικό που εκδίδετο στο Παρίσι με τίτλο “ La Vérité Israélite ” (τόμος ν, σελ. 74), αποκαλύπτει πως οι Μασόνοι και οι Εβραίοι έχουν παρόμοιους στόχους.
“Οι σχέσεις είναι περισσότερο στενές από ό,τι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Ο Εβραϊσμός πρέπει να διατηρεί μια έντονη και βαθιά συμπάθεια για τον Ελευθεροτεκτονισμό γενικά και δεν θα έπρεπε να υπάρχει αδιαφορία όσον αφορά το ισχυρό αυτό ίδρυμα.
Για πολύ μεγάλο διάστημα εξ αιτίας της προόδου στην ηθική και την λαϊκή ελευθερία ο Ελεθεροτεκτονισμός μπόρεσε να εγκαταλείψει το ρόλο μιας μυστηριώδους μυστικής εταιρίας που αναγκάστηκε να είναι εξ αιτίας του φόβου και της τυραννίας των παλαιών κυβερνήσεων. Οι αρχές και οι μέθοδοί του έγιναν γνωστές στο κοινό έτσι ώστε να μην είναι δύσκολο να κατανοήσουμε το πνεύμα και τους στόχους του.
Το πνεύμα του Ελευθεροτεκτονισμού είναι εβραϊκό στα θεμέλιά του, οι ιδέες του είναι εβραϊκές, η γλώσσα του είναι εβραϊκή και η πραγματική του οργάνωση είναι σχεδόν εβραϊκή. Όταν πλησιάζει κανείς το Θυσιαστήριο στο οποίο το Μασονικό Τάγμα πραγματοποιεί τα έργα του, ακούει από παντού το όνομα του Σολομώντα όπως και την ηχώ του Ισραήλ. Οι συμβολικές κολώνες είναι οι κολώνες του ναού αυτού όπου κάθε μέρα οι εργάτες του Χιράμ παρελάμβαναν το μισθό τους. Το σύνολο της Μασονικής παράδοσης με γυρίζει πίσω στη λαμπρή εποχή, όταν ο Εβραίος μονάρχης σύμφωνα με τις υποσχέσεις του Δαυΐδ έκτισε στο Θεό του Αβραάμ, του Ισαάκ, και του Ιακώβ ένα θρησκευτικό μνημείο, αντάξιο του Δημιουργού των Ουρανών και της γης...
Ο ναός αυτός πρέπει να κτιστεί αφού το θυσιαστήριο στην Ιερουσαλήμ καταστράφηκε. Το μυστικό οικοδόμημα για το οποίο όλοι οι Μασόνοι στη γη εργάζονται ομόθυμα με σημεία αναγνώρισης και μυστικά συνθήματα είναι το ηθικό θυσιαστήριο, το θείο άσυλο όπου όλοι οι άνθρωποι θα ενωθούν μια μέρα σε ιερές και αδελφικές Αγάπες. Είναι το κοινωνικό τάγμα το οποίο δεν θα γνωρίζει πολέμους φατριών, ούτε κάστες, ούτε φατρίες και στο οποίο η ανθρώπινη φυλή θα αναγνωρίσει ξανά τη γνήσια μοναδικότητά της. Αυτό είναι το έργο στο οποίο κάθε μυημένος είναι αφιερωμένος και αναλαμβάνει να θέσει τον λίθο του σε ένα ιερό το οποίο διατηρήθηκε για αιώνες”.


Εάν πραγματικά οι Ελευθεροτέκτονες αισθανόταν τόσο έντονη την ανάγκη να ξαναχτίσουν το ναό όπως το περιγράφει το Εβραϊκό αυτό άρθρο στα 1821, τότε ίσως η Μασονία να έδωσε την ώθηση στον Κ. Τ. Ρώσσελ να δημιουργήσει αυτήν την ισχυρή πεποίθηση πως οι Εβραίοι πρέπει να επιστρέψουν στο Ισραήλ για να επανορθώσουν την θρησκεία τους, αφού αυτό είναι μέρος από το σχέδιο του Θεού.
Μιλώντας με αριθμούς, οι περισσότεροι χριστιανοί δεν είναι χιλιαστές. Το μεγαλύτερο μέρος των Χιλιαστικών εκδόσεων, τείνει να κρύβει το γεγονός αυτό. Για το αν η Μασονία ενθάρρυνε τον Σιωνισμό του Ρώσσελ, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι, πως η επιθυμία του Ρώσσελ να δει το ναό ανακατασκευασμένο τον τοποθετεί πιο κοντά στη Μασονία από ό,τι στον πραγματικό Χριστιανό.
Το Μασονικό βιβλίο “Ηθική και Δόγμα”, στις σελ. 321, 744-745 περιγράφει τη σημασία της Καμπάλα για τη Μασονία.
 
Η Καμπάλα υπήρξε ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του Χασιδισμού. Οι Εβραίοι Χασίδ είναι μία μυστική μειοψηφία των Εβραίων που ισχυρίζονται ότι κατέχουν μυστική γνώση.
Ο Ιακώβ Ντε Χάας, ένας Χασιδιστής Εβραίος, επισκέφθηκε τον Κ.Τ. Ράσσελ και βρήκε ομοιότητες ανάμεσα στις απόψεις του Ρώσσελ και τις θεωρίες του Χασιδισμού.
Τι είναι η Καμπάλα; Η Εβραϊκή θεολογία διαιρέθηκε σε τρία μέρη. Το πρώτο ήταν ο Νόμος. Το δεύτερο ήταν η Ψυχή του Νόμου. Το Τρίτο ήταν η Ψυχή της Ψυχής του Νόμου. Ο Νόμος διδάσκεται σε όλα τα τέκνα του Ισραήλ. Το Μίσνα, η Ψυχή του Νόμου, αποκαλύπτεται στους Ραβίνους και τους διδασκάλους. Η Καμπάλα όμως, η Ψυχή της Ψυχής του Νόμου, είναι επιδέξια κρυμμένη, και μόνον οι υψηλά μυημένοι ανάμεσα στους Εβραίους γνωρίζουν τις μυστικές της αρχές. (“Μασωνική... Συμβολική Φιλοσοφία”, σελ. ΧΙΙ1).
Ο συγγραφέας αναζήτησε ίχνη της Καμπάλα στα γραπτά του Ράσσελ που σε γενικές γραμμές είναι απούσα. Μόνο λίγα πράγματα είναι παρόμοια.
 Ο μασονικού τύπου Τάφος -
Πυραμίδα του Κ. Ρώσσελ
Η χρήση της Καμπάλα για την ερμηνεία της Ψυχής του Νόμου, φαίνεται να αντικαταστάθηκε από τις ιδέες και τα γραπτά του Ράσσελ, τα οποία παίζουν έναν ιδανικό ρόλο. Ο Ράσσελ ισχυρίστηκε πως τα έξι του βιβλία μιλούν πρακτικά για τη Βίβλο.

Οι Εβραίοι και οι Ελευθεροτέκτονες εισήλθαν στις “εκκλησίες των Διεθνών Βιβλικών Σπουδαστών” του Ράσσελ. Η επίδραση όμως που είχαν στον Ράσσελ και το κίνημα, είναι δύσκολο να ανακαλυφθεί. Ακόμη και ο χαρακτηριστικός πρώιμος Σιωνισμός του Ράσσελ είχε ελάχιστη επίδραση στους σύγχρονους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Οι ομάδες Βιβλικών Σπουδαστών όμως παρέμειναν πιστές στον Σιωνισμό του Ράσσελ.
Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν ορισμένες ομοιότητες στη σκέψη κάποιων Εβραίων, κάποιων Μασόνων και του Ράσσελ. Πέρα όμως από αυτό, ο συγγραφέας δεν βρίσκει καμία σχέση. Μάλλον ο Σιωνισμός του Ράσσελ είναι το αποτέλεσμα της Χιλιαστικής προοπτικής και όχι το αποτέλεσμα Μασονικών επαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου