Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Τι ψηφίζετε ρε Έλληνες ;;;; ΙΔΟΥ...Ο κόσμος αντιλαμβάνεται πλέον ότι τα πολιτικά κόμματα δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα των Ελλήνων, εκπροσωπούν και αντιπροσωπεύουν μόνο επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ οι πολιτικοί εκπροσωπούν, απλά την τσέπη τους , και , ότι αυτό που πραγματικά έγινε τα τρία τελευταία χρόνια , δεν ήταν η διάσωση της χώρας  (αυτή την χρεοκόπησαν) … αυτό που έγινε ήταν η προδοσία !!! 
Ούτε ο χειρότερος πιστωτής της χώρας δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτά που συμφώνησε και υπόγραψε η πολιτική ηγεσία του τόπου, ενώ σχεδόν όλοι οι πολιτικοί και ...  ανεξαρτήτως πολίτικης αποχρώσεως ...συναίνεσαν στην προδοσία, ο καθένας τους με τον τρόπο του !!! 

Θα θυμάμαι για πάντα το υφάκι της κυρίας παπαρήγα που την στιγμή της επιδρομής του Δ.Ν.Τ. στην πατρίδα μας"εκείνη εξηγούσε πως απλά επρόκειτο για μια ακόμη κρίση του καπιταλισμού" ενώ κάποιοι σύγχρονοι Λένινανακάλυπταν ότι ευθυνόταν ο καπιταλισμός και όχι η παγκοσμιοποίηση, βαπτίζοντας την τρόικα και το πλιάτσικο που επρόκειτο να γίνει στην χώρα μας, ως μια κρίση του καπιταλισμού και όχι ως την ολική επαναφορά στην φεουδαρχία …


Χμ, εκείνες τις ουσιαστικά ασφυκτικές ώρες που οι αρχιπροδότες του "πασοκ" μαζί το "λάος" μας έπνιγαν στα χημικά ανοίγοντας συγχρόνως διάπλατα την πόρτα στα μνημόνια και στους zio-banksters.
Αυτοί οι εφιάλτες που σήμερα έχουν το θράσος να πλασάρουν τους εαυτούς τους ως εθνοσωτήρες να υβρίζουν τους αγανακτισμένους …  και χμ, που δεν έχουν φάει ακόμη ξύλο.


Οι άνθρωποι ... μπορεί μεν να καταλαβαίνουν τι ακριβώς συμβαίνει … όμως να ... πιστεύουν ακόμη στην συνέχεια της δημοκρατία … στις εκλογές που θα δώσουν την λύση …
Ποια δημοκρατία ; ποιες εκλογές ; Όλοι θέλουν την εξουσία. Αυτό έχουν κοινό. 
Όλοι  θέλουν να είναι οι αυτοκράτορες ... έστω για λίγο. 

Οι περισσότεροι δεν έχουν καμία στρατηγική για το μέλλον της χωράς οι γιατί οι μόνες τακτικές που τους απασχολούν είναι αυτές που θα τους κάνουν να σκοράρουν  στα μέσα ενημέρωσης. 

Δεν έχουν αρχές, επειδή και οι εντολείς τους αυτοί που τους ψηφίζουν, δεν έχουν επίσης ούτε αρχές ούτε ιδέες. 
Και δεν έχουν ιδέες, γιατί δεν θέλουν να έχουν ιδέες, επειδή δεν χρειάζονται ιδέες για να επανεκλέγουν 
Χρειάζεται μόνο να παπαγαλίζουν μια ελαφρώς διαφοροποιημένη εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού ή μια αποδυναμωμένη εκδοχή της σοσιαλδημοκρατίας … 
Χμ, αναλόγως τα ακροατήρια που απευθύνονται.
Χρειάζονται και κάτι εκατομμύρια διεφθαρμένους ψηφοφόρους … αλλά αυτούς τους βλέπουμε καθημερινά γύρω μας ιδίως στο δημόσιο …
Στη συνέχεια, τι άλλο μ,πορούμε να περιμένουμε;


Η Ελλάδα χρειάζεται μια αντιπολίτευση που να είναι ζωντανή με νέες ιδέες και έτοιμη  να απορρίψει τους ραγάδες. 
Ο κόσμος χρειάζεται μια νέα πολιτική σκηνή σε απευθείας σύνδεση κοινωνικο-πολιτιστικό κίνημα, πριν να είναι πολύ αργά. 
Κίνημα που να μην ανήκει σε hedge funds υποθέτω ... 
Διάβαζα πριν λίγο καιρό στις ΗΠΑ μια στατιστική μελέτη σύμφωνα με την οποία το 72% των Ελλήνων χρειάζεστε περισσότερη δουλειά για να τα βγάλουν πέρα.
Όπως σημειώνεται στο Bloomberg Brief του Niraj Shah, με βάση Μελέτη της Eurostat, ένα ρεκόρ 72 τοις εκατό των Ελλήνων εργαζομένων μερικής απασχόλησης επιθυμούσαν να εργάζονται περισσότερο ώρες σε σύγκριση με το 4,2 τοις εκατό στην Ολλανδία.
Όπως εξηγείται με μεγάλη λεπτομέρεια εδώ, η ελληνική «ανάκαμψη» είναι μια οφθαλμαπάτη ... διότι αυτοί εδώ οι αριθμοί δεν ψεύδονται. 
(πηγή: Bloomberg, Eurostat)


Χμ, μάλλον το 72% του ελληνικού πληθυσμού (και όχι μόνο το 72% των εργαζομένων) πρέπει να εργάζονται μόνο και μόνο για να αρχίσουν να πληρώνουν τους τόκους για το χρέος, πόσο μάλλον καθώς προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα.

Το 72% χρειάζεται περισσότερη δουλειά, αλλά η ελληνική κυβερνητική εξακολουθεί δέχεται να σιτίζει να στεγάζει να φροντίζει και να δίνει εργασία σε χιλιάδες περισσότερους μετανάστες κάθε χρόνο ... με μια ψυχοπαθητική περιφρόνηση προς τους πολίτες της.

Είναι απίστευτο ότι οι άνθρωποι μας είναι τόσο παθητικοί ενώ οι πολιτικοί μας κλέβουν την τροφή από τα στόματα των παιδιών, μας κλέβουν το κυρίαρχο έδαφος κάτω από τα πόδια μας για να το δώσουν στους έλληνες και στουςξένους zio-banksters.
Με άλλα λόγια …  τόσο σε ατομικό όσο και σε εθνικό επίπεδο η κατάσταση είναι απελπιστική. 

Όταν οι άνθρωποι ξεσηκωθούν;   
Χμ, από ό, τι κατάλαβα …  Φαίνεται οτι θα γίνει ... στο ποτέ. 

Ο κόσμος είναι χαζός παιδάκι μου έλεγε η γιαγιά μου …Ψάχνοντας ένα παλαιότερο άρθρο μου το JUNK YARD λίγο πριν τις εκλογές του 2012 ... χμ, να που φρεσκάρω τις σκέψεις μου:


ΟΤΙ το πραγματικό φιάσκο για την ελληνική οικονομία, και ταυτόχρονα η γυμνή αλήθεια, είναι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πραγματικά μια δουλειά. 
Ο αριθμός που είναι εκτεθειμένος σε μια ζοφερή στατιστική χειραγώγηση «και τον πρέποντα κυβερνητικό καλλωπισμό της» ( αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η έκφραση )

ΟΤΙ δεν υπάρχει οικονομία στον κόσμο που μπορεί να εξυπηρετήσει το αυξανόμενο βουνό του χρέους που είναι 160% του ΑΕΠ, όταν μόνο το 35,9% των ατόμων εργάζονται και συνεισφέρουν στην οικονομία. 
( τότε ακόμη στο 160 τώρα είμαστε πλέον στο 180 %)

ΟΤΙ για να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου το 55% των ανθρώπων θα έχουν θέσεις εργασίας, ένα ποσοστό που θα μπορούσε να καταστήσει την οικονομία βιώσιμη … θα πρέπει να απασχολούνται περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι. 
Θα απαιτήσει τη δημιουργία πάνω από 2 εκατομμύριων θέσεων εργασίας σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα - μια αύξηση 54% στον αριθμό των θέσεων εργασίας! 
Μια αδυναμία για κάθε οικονομία. 
Και η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει αιμορραγία θέσεων εργασίας.
Με τα σύνορα ανοιχτά ; 
Με τα αλβανα να δουλεύουν … ενώ οι Έλληνες να ψάχνουν για δουλεία;  

Καλά τρελαθήκαμε ;
Ο υπολογισμός αυτός …  απλά δεν γίνεται. 


Ανθρωποι που μιλούν για τη μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας , ενώ η τρόικα και «η συνεχώς επιτυχημένη ελληνική πολιτική ελίτ » – δεν έχουν ουδέν ένα σχέδιο για το πώς θα αναδιαρθρώσουν την οικονομία, όπου πρέπει να δημιουργηθούν 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε μεσοπρόθεσμη βάση … Χμ, το 2012 ... τότε που ο κόσμος κατάφερε να ανεβάσει στην εξουσία τον πολιτικό απατεώνα κύριο σαμαρά που δεσμευόταν τοτε για 300.000 θέσεις εργασίας …  μόνο που ο σαμαράς κατάφερε όχι μόνο να αυξήσει την ανεργία αλλά και να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην ματωμένη ελληνική οικονομία.


Έτσι λοιπόν και το 2014 … μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές ο σαμαράς ξαναχτυπά τάζοντας … χα, χα, οικονομική ανάπτυξη και 770.000 θέσεις στους ρ%υφιαν%υς ψηφοφόρους του …


Και νασου ... η κυρία Σοφία Σακοράφα που του απαντά πως μοίρασε με μεγάλη ευκολία 770.000 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, παίζοντας με τον πόνο και την αγωνία των 1.5 εκατ. ανέργων της χώρας αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών που αν και εργάζονται ακόμη, παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.

Χμ, προφανώς θα ανήκετε και εσείς κυρία σακοράφα μου, με όλο τον σεβασμό φυσικά, στην συνομοταξία των ασχέτων πολιτικών όντων, εάν νομίζετε ότι οι άνεργοι της χώρας είναι μόνο 1.5 εκατομμύριο ... γιατί είναι πολλά περισσότερα εκατομμύρια ... εκτός και αν είσαστε και εσείς κυρία από τους καλοπερασάκηδες … όλους εκείνους δηλάδη που ήταν τόσο απασχολημένοι με το να περνούν "hi" δεν είχαν αντιληφτεί την φτώχεια και την ανεργία που βολόδερνε την χώρα εδώ και δεκαετίες .


Χμ, δηλαδή εάν επαναπροσλάβουμε αυτούς που απέλυσε η τρόικα, τότε όλα καλά ;;;
Ε ;;;
Μήπως να ξαναφέρουμε και το παχουλό ανιψάκι τώρα που η ΝουΔου θα φάει το σκαμπίλι των ευρωεκλογών ;;;
Ρωτάμε ;;;  

Αλλά να ... θα σας το πω …  είχατε και σε κάτι δίκιο κυρία Σακοράφα :
"Ναι όντως,  ο κύριος πρωθυπουργός αγνόησε επιδεικτικά τη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και μοίρασε με μεγάλη ευκολία 770.000 θέσεις εργασίας … "


Δηλαδή ακριβώς όπως και εσείς κυρία Σοφία Σακοράφα την 9/3/2010 ... τότε που μαζί με τον πρώην πρόεδρο σας τον ΓΑΠ και όλο τον συριζαείχατε μοιράσει την ελληνική ιθαγένεια σε 700.000 αλλοφύλους μας λαθρομετανάστες … οι οποίοι τώρα βολευτήκαν στις πρώην θέσεις των ελλήνων, προφανώς λόγω των χαμηλότερων μισθών που δέχονται να λάβουν …  ( χαμηλότερων μισθών από κάθε συλλογική σύμβαση εργασίας )!


Και εάν δεν το καταλάβατε ακόμη … πως αυτό ακριβώς θα γινόταν ;;;

Ε , τότε επιτρέψτε μου να σας παραθέσω κάποια αποσπάσματα από ένα βιβλίο «Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας»  που έγραψε ο  Κάρλο Μ. Τσιπόλα (1922-2000), Ιταλός ιστορικός της οικονομίας στο Μπέρκλεϊ.

   
Ο ηλίθιος είναι όποιος προκαλεί ζημιά σε άλλον άνθρωπο ή σε ομάδα ανθρώπων χωρίς να ωφεληθεί ο ίδιος ή ακόμα έχοντας και προσωπική  ζημία ενώ ο φουκαράς ωφελεί μεν τους άλλους, αλλά ζημιώνεται ο ίδιος γιατί οι άλλοι τον εκμεταλλεύονται.

Ο Πέμπτος Νόμος της ανθρώπινης ηλιθιότητας
Οι πιο επικίνδυνοι άνθρωποι στον κόσμο είναι οι ηλίθιοι.
Ένας ηλίθιος είναι πιο επικίνδυνος από ένα ληστή.


Μάλιστα ο Τσιπόλα διατείνεται ότι οι ηλίθιοι είναι ομάδα πιο ισχυρή από τη Μαφία και το «στρατιωτικό - βιομηχανικό σύμπλεγμα».

Ένας ιδανικός ληστής κερδίζει όσα χάνει κάποιος άλλος οπότε η κοινωνία στο σύνολό της δεν είναι ούτε καλύτερα ούτε χειρότερα.  Αν όλα τα μέλη μιας κοινωνίας είναι ιδανικοί ληστές η κοινωνία θα παραμείνει στάσιμη, αλλά δεν θα  δημιουργηθεί μεγάλη καταστροφή.

Αντίθετα όταν οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι στην εργασία, το αποτέλεσμα  είναι εντελώς διαφορετικό γιατί προκαλούν ζημιές σε άλλα άτομα ενώ δεν έχουν αντίστοιχα  κέρδη  για δικό τους λογαριασμό. 
Έτσι, η κοινωνία στο σύνολό της γίνεται  φτωχή.


Εσας όμως κυρία ... είναι φυσικό να σας ενοχλούν οι θέσεις σε ζητήματα όπως το μεταναστατευτικό, που αντίκεινται στην ιδική σας Ελληνομηδενιστική ιδεολογία … αλλά τι πειράζει ;;; να ναι καλά οι έλληνες που ... απλά περιμένουν τον αφανισμό τους. 

Χμ, γιατί έτσι θα ανταμειφθούν από τις διάφορες πολιτικές ομάδες-μαριονέτες που σκοπό τους έχουν το ξεπούλημα και την διάλυση της χώρας …Τους γνωστούς προδότες που εκτελούν εντολές από τις διεθνείς άπληστες πόρνες που θέλουν να απογυμνώσουν την πατρίδα μας από κάθε πλούτο της … και να εκδιώξουν τους κατοίκους της .

Γιατί οι άνθρωποι έχουν εξαπατηθεί από τους χρήσιμους ηλιθίους … που δούλεψαν για την εξολόθρευσή τους !

Η κυρία Σοφία Σακοράφα εδώ : « ΟΤΑΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»:

« Η πρόταση περί δημοψηφίσματος είναι προσβολή ! » είπε η γκριζομάλλα γηραιά κυρία ... λαθρο-νομιμοποιώντας 700.000 μελλοντικούς ψηφοφόρους του μπατσόκ και ΝουΔούλας !!!!!!!
Σοφία Σακοράφα, ομιλία 9/3/2010  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου