Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΕΝΟΣ !Για το τελευταίο γένος, το σιδερένιο, αυτό στο οποίο ζούμε και εμείς, δεν χρειάζεται να άποσυμβολίσουμε τίποτα. Όλοι το γνωρίζουμε πολύ καλά και όλοι αντιλαμβανόμαστε τις αδυναμίες του και τα αδιέξοδα στα οποία έχει βρεθεί. "Έχουμε απομακρυνθεί τόσο πολύ από τούς θεούς και το πνεύμα, ώστε έχουμε αντιστρέψει την πραγματικότητα. 


"Έχουμε λησμονήσει την ύπαρξη τού χρυσού γένους, και τα κατορθώματα τού ηρωικού γένους δεν μας συγκινούν πια. Προβάλλονται οι λεγόμενοι «αντιήρωες», και άνθρωποι δίχως καμμία αξία και ικανότητα καταδυναστεύουν την ανθρωπότητα. Ή προσκόλλησίς μας στην ύλη, χωρίς αυτή βέβαια να είναι ή αιτία τού κακού, είναι ό βασικός λόγος τής κακοδαιμονίας μας και των καταστροφών πού παρατηρούμε. Ή διάνοιά μας προοδεύει με ταχείς ρυθμούς και αυξάνει συνεχώς τις δυνατότητές της. Αλλά καθώς ή ψυχή μας είναι εγκλωβισμένη στους περιορισμούς τής ύλης, τα επιτεύγματα της είναι αντιπνευματικά, υλιστικά, με τάσεις μηχανοκρατικές, ορθολογιστικές, οι όποιες έχουν λησμονήσει τον άνθρωπο και δεν τον υπολογίζουν πια ως το κέντρο κάθε δράσεως.

«Κάλι Γιουγκά» δηλαδή μαύρη, σκοτεινή εποχή ονομάζουν οι Ινδοί την εποχή αυτή, όπως μαύρος είναι και ό σίδηρος απ' τον όποιον είναι φτιαγμένοι οι άνθρωποι της. Και πράγματι όλες οι σκοτεινές δυνάμεις τις όποιες αναφέρει ό Ησίοδος στην «Θεογονία» ως τέκνα τής Νύκτας και τής "Έριδος έχουν επικρατήσει και τις συναντούμε συνεχώς μπροστά μας. Ή Έρις, ή Απάτη, ή Φιλότης, ό Μώμος, ό Λιμός, τα Άλγεα, τα Νείκεα, οι Ανδροκτασίες, οι Φόνοι, οι Μάχες, οι Ύσμίνες, οι Ψευδείς Λόγοι, ή Δυσνομία και πολλές άλλες σκοτεινές δυνάμεις, καταδυναστεύουν τούς ανθρώπους καθώς αυτοί τις εξέθρεψαν και τις επέτρεψαν να ενδυναμωθούν και να επικρατήσουν. Όμως μαζί μ' αυτές και άλλες δυνάμεις, με την ίδια καταγωγή, όπως ή Νέμεσις, ή Άτη, ό Μόρος και οι Κήρες τού θανάτου, έχουν ξεχυθεί και περιμένουν για να πάρουν το δικό τους μερίδιο, να επιβάλλουν τούς Νόμους και να προστατέψουν την τάξη και την δημιουργία.

Αυτό όμως πού πρέπει να τονίσουμε είναι ή πρόβλεψις τού Ησιόδου για τις αβάστακτες συνθήκες πού θα επικρατήσουν και την καταστροφή τού γένους αυτού. Κάτι το οποίο προβλέπουν κάθε λίγο και λιγάκι διάφοροι «οραματιστές», «άγιοι», «προφήτες» και άλλοι επιτήδειοι, αλλά ακόμη και επιστήμες θρησκείες. Γεγονός πάντως είναι ότι όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει την ανάγκη κάποιας ριζικής αλλαγής καθώς ό εξουσιασμός και ή νάρκωσις τού πνεύματος έχουν αποδυναμώσει τούς ανθρώπους και τούς έχουν κάνει να χάσουν την επαφή τους με τις θείες οντότητες και να ταυτιστούν με τις βαρυντικές δυνάμεις τής ύλης. 

Ή αναγνώρισης τής θείας Νομοτέλειας, των Συμπαντικών Νόμων, των θείων ιεραρχιών και ο απεγκλωβισμός μας από την κατάρα τής δυάδος καλό-κακό, την οποία εκμεταλλεύονται ορισμένοι επιτήδειοι, θα μάς απελευθερώσει και θα μας οδήγηση σε φωτεινά πεδία, όπου το Πνεύμα και ή Αλήθεια κυριαρχούν. Τότε το σιδήρεον γένος η όσοι από αυτό διασωθούν, θα αναγεννηθούν και θα σταματήσουν την κατάπτωση.


Είναι λυπηρό να προσπαθείς να πετύχεις ένα στόχο και να αποτυχαίνεις . Διάβασε την παρακάτω λίστα , έλεγξε τον εαυτό σου σημείο προς σημείο προκειμένου να ανακαλύψεις πόσες από αυτές τις αιτίες αποτυχίας παρεμβάλλονται ανάμεσα σε εσένα και την επιτυχία.

1.Έλλειψη καθορισμένου σκοπού στη ζωή.
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις και να σχεδιάσεις πως ακριβώς χρειάζεται να δράσεις.

2.Έλλειψη να ξεπεράσει κανείς τη μετριότητα.
Δύσκολο να πετύχεις αν δεν θέλεις να ξεβολευτείς και να παραβιάσεις τα όρια της ασφάλειας σου.

3.Έλλειψη αυτοπειθαρχίας.
Χρειάζεσαι αυτοπειθαρχία και αυτοέλεγχο .Αν δεν γίνεις κύριος του εαυτού σου θα κυριευτείς από αυτόν.

4.Αναβλητικότητα.
Η κυριότερη αιτία για αποτυχία .Έχει σχέση με την αυτοεκτίμηση σου , τον φόβο της αποτυχίας και της απόρριψης .Μην περιμένεις τον σωστό χρόνο να αρχίσεις κάτι επειδή ο χρόνος δεν θα είναι ποτέ ο σωστός.

5.Έλλειψη επιμονής.
Μη σταματάς αν δεις ότι δεν τα καταφέρνεις .Μια αποτυχία δεν είναι ποτέ αποτυχία . Είναι ευκαιρία για να μάθεις , να αναθεωρήσεις και να στήσεις ένα νέο σχέδιο δράσης.

6 Αρνητική προσωπικότητα.
Δεν υπάρχει ελπίδα να πετύχεις αν ειπωθείς τους ανθρώπους με την αρνητική σου προσωπικότητα.
Το χαμόγελο σου , η ζεστή σου επικοινωνία , ο θετικός τρόπος που αντιδράς κάνουν τον άλλο να νιώθει ασφαλή μαζί σου.

7.Αναποφασιστικότητα.
Οι άνθρωπο που επιτυγχάνουν παίρνουν αποφάσεις και τις αλλάζουν αν χρειαστεί.

8.Λανθασμένη επιλογή συντρόφου.
Η μη αρμονική , αρνητική ,μίζερη σχέση επιδρά στην ενέργεια σου και είναι δύσκολο να έχεις αποτελεσματικότητα.

9.Φόβος να παίρνεις ρίσκα.
Αν έχεις το φόβο της αλλαγής δεν μπορείς να έχεις αλλαγές στη ζωή σου. Ίδιες κινήσεις ίδια αποτελέσματα.

10.Λάθος επιλογής επαγγέλματος.
Πως να αποδώσεις σε μια δουλειά αν δεν την κάνεις χαρούμενος.; Το μυστικό για μια πετυχημένη δουλειά είναι να την κάνεις με πάθος.

11.Η συνήθεια να ξοδεύει κανείς αλόγιστα.
Ο σπάταλος ξοδεύει αλόγιστα επειδή κυριαρχείται από το φόβο της φτώχειας.

12.Έλλειψη ενθουσιασμού , χαράς και πίστης.

Αυτό που συντελεί στην υλοποποίηση του στόχου σου είναι η χαρά που αισθάνεσαι όταν ονειρεύσαι και σχεδιάζεις το στόχο σου και η πίστη ότι έχεις πετύχει πριν πετύχεις.

13.Ανικανότητα συνεργασίας και επικοινωνίας με τους άλλους.

Χρειάζεται να σεβαστείς και να αποδεχθείς την διαφορετικότητα του άλλου ,να αποδεχθείς τον δικό του τρόπο σκέψης και να βρεις κοινά σημεία. Έτσι στήνεις γέφυρα επικοινωνίας .

14.Ανειλικρίνεια  
Δεν υπάρχει ελπίδα για αυτόν που είναι ανειλικρινής από επιλογή .Αργά ή γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις πράξεις και θα πληρώσει το τίμημα .

15.Εγωκεντρισμός
Ένα σημαντικό χαρακτηρισμό που κρατά τον άλλο μακρυά.

16.Κακή υγεία
Το πνεύμα είναι συνδεδεμένο με το σώμα.Οι κυριότερες αιτίες της κακής υγείας υπερκατανάλωση ανθυγιεινών τροφών,αρνητικές σκέψεις και έλλειψη άσκησης.

17.Φόβος απόρριψης και επίκρισης.
Φόβος μήπως σε απορρίψουν και επικρίνουν οι άλλοι επειδή βασίζεις την αξία σου στην γνώμη των άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου