Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΝΕ ΑΠΛΟΣ, ΓΙΝΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ, ΓΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Η ΖΩΗ.....


¨Πολέμιον ανθρώποις αυτοί εαυτοίς¨.
«Ο εχθρός του ανθρώπου είναι ο ίδιος εαυτός του».


ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ ( 6ος π.Χ. αιών , Σκύθης ηγεμόνας & φιλόσοφος) 

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ¨ΜΕΓΑΛΟΥΣ¨ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΤΟ-ΧΡΗΣΜΕΝΕΣ ΥΠΕΡΟΝΤΟΤΗΤΕΣ

, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ... ¨ΕΠΑΦΙΚΟΥΣ ΜΠΟΥΦΟΥΣ¨ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ¨ΜΕΓΑΛΟΣ¨! ¨ «Η ΛΥΣΗ» ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΕΜΕΝΟΥΝ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ. ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ! Η ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ, ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΛΕΟΝ, ΕΝΑΠΟΘΕΤΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ-ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ Η ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ «ΘΕΙΟ» ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ¨ΤΕΛΕΤΕΣ¨ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΥΗΣΕΙΣ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΧΕΙ ΦΩΛΙΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ, ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ¨ΔΥΣΚΟΛΟ¨ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ «ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΟΥ», ΟΙ ΑΓΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΙΑΣΤΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΜΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΑ ΚΑΝΟΥΝ «ΦΑΣΑΡΙΑ» ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΦΑΝΕΙΣ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ. ΔΕΝ ΛΕΩ…ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ¨ ΚΟΥΡΗΤΕΣ¨ Η ΤΟΥΣ ¨ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ¨, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ¨ΦΑΣΑΡΙΑ¨ ΤΟΥΣ, ΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ.

«Είναι έργο των σοφών να προβλέψουν τη συμφορά πριν έρθει. Είναι έργο των γενναίων να αντιμετωπίσουν τη συμφορά όταν έρθει».

ΠΙΤΤΑΚΟΣ ο Μυτιληναίος ( 650-570 π.Χ. , εκ των 7 σοφών της Αρχ. Ελλάδας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου