Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Αιχμαλωτίστηκαν είκοσι Τούρκοι στρατιώτες στη Συρία, ?...

20 Τούρκοι στρατιώτες από την φρουρά που φυλάει τον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ αιχμαλωτίστηκαν από τους ισλαμιστές του ΙSIL στη συριακή επαρχία του Χαλεπίου.H αιχμαλωσία των Τούρκων στρατιωτών δείχνει ότι δεν είναι και τόσο ετοιμοπόλεμοι, ενώ το γεγονός μπορεί να αποτελεί προβοκάτσια ώστε να δοθεί η αφορμή στις τουρκικές ΕΔ να εισβάλλουν στην Συρία.
 ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ
Την είδηση της αιχμαλωσίας την αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti επικαλούμενο το λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό  «Al-Mayadin».Σύμφωνα με το κανάλι, οι Τούρκοι στρατιώτες φρουρούσαν τον τάφο του προγόνου των ηγεμόνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,  Σουλεϊμάν Σαχ.
 
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς ανέφερε ότι, το τουρκικό κοινοβούλιο μελετά πρόταση της κυβέρνησης σχετικά με τη χρήση στρατιωτικής βίας σε Συρία και  Ιράκ. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο του ρωσικού τύπου, οι Τούρκοι «ζεσταίνουν» τα τεθωρακισμένα τους στην παραμεθόριο περιοχή με την Συρία , με ότι αυτό συνεπάγεται.
 
Ο τάφος του Σουλεϊμάν Σαχ προγόνου  του ιδρυτή της αυτοκρατορίας των οθωμανών Οσμάν του πρώτου, βρίσκεται στο έδαφος της Συρίας, και, σύμφωνα με τη συνθήκη του 1921, προστατεύεται  από τον τουρκικό στρατό.
 
Η Τουρκία ισχυρίζεται πως έχει τη δικαιοδοσία για την περιοχή του τάφου από συμφωνία του 1921 με τη Γαλλία όταν η Συρία ήταν γαλλική αποικία. Τον Απρίλιο η Τουρκία είχε στείλει στρατιώτες για να φρουρήσουν τον τάφο θεωρώντας το μνημείο εθνικό της σύμβολο.
 
Η υπόθεση της προέλασης των δυνάμεων της ISIS προς το μνημείο, και αυτή της αιχμαλωσίας των Τούρκων στρατιωτών, θα αποτελέσουν και την αφορμή του τουρκικού Στρατού για εισβολή στη Συρία και φυσικά αυτό με την «αγαστή» συνεργασία της ISIS, καθώς η Άγκυρα έχει πει στο πρόσφατο παρελθόν ότι «θα υπερασπιστεί το μνημείο έναντι οποιασδήποτε απειλής».
 
Μόλις πριν από λίγο ο  Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα επανεξετάσει το ρόλο της στον συνασπισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει την ανάπτυξη χερσαίας επίθεσης στην Συρία με σκοπό την εξουδετέρωση του ισλαμικού στρατού.
 
Πρακτικά και παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις Ερντογάν ότι η Τουρκία θα ενταχθεί στη συμμαχία των χωρών κατά της ISIS πρόκεται για μια συμμαχία της Άγκυρας με την ισλαμική οργάνωση, γι αυτό και οι Κούρδοι προειδοποίησαν τον Τούρκο πρωθυπουργό ότι εάν εισβάλει στη Συρία, τότε όλοι οι Κούρδοι θα επιτεθούν και στην Τουρκία.
 
Ήδη τουρκικά άρματα μάχης και ΤΟΜΑ έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην τουρκο-συριακή μεθόριο βρισκόμενα σε θέσεις μάχης έτοιμα για επέμβαση για την "προστασία" του μνημείου.
 
Η σύλληψη των Τούρκων στρατιωτών είναι πάρα πολύ βολική για την Τουρκία την δεδομένη χρονική στιγμή. Σε συνδυασμό δε με τις δηλώσεις του Τούρκου πρόεδρου αλλά και τις έντονες φήμες περί τουρκικής διασύνδεσης με τους ακραίους ισλαμιστές , οι Τούρκοι δεν γίνονται «εύκολα πιστευτοί» από την διεθνή κοινότητα .
 
Είναι ακόμη νωπές οι κασέτες που έβγαλε στην φόρα ο Φ.Γκιουλέν ο μεγαλύτερος εχθρός του Ρ.Τ.Ερντογάν,  με  την  «προβοκάτσια» που προετοιμαζόταν λίγους μήνες νωρίτερα για την Συρία, με ένα τέτοιο ακριβώς σενάριο.Τότε στις κασέτες που αναρτήθηκαν στο YouTube διέρρευσαν ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του τότε ΥΠΕΞ και νυν πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, και του τότε αρχηγού των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ), Χακάν Φιντάν, που συζητούσαν το ενδεχόμενο προβοκάτσιας για να ξεκινήσει πόλεμος με τη Συρία. Ο αρχηγός της ΜΙΤ φέρεται να λέει πως αν χρειαστεί μπορεί να στείλει τέσσερις άντρες στη Συρία να ρίξουν οχτώ πυραύλους εναντίον της Τουρκίας και να ξεκινήσει ο πόλεμος.
 
Όπως φαίνεται η Τουρκία δεν μπορεί να θεωρείται αξιόπιστη ακόμα και αν λέει την αλήθεια, λόγω του πρότερου "ανέντιμου" βίου της ως κράτος. Η δε ΙSIL συνεχίζει να εξυπηρετεί με πολύ "τυχαίο" τρόπο τους αμερικανικούς σχεδιασμούς αφού όσο συνεχίζει να υπάρχει τόσο επιτακτικότερη θα γίνεται η ανάγκη μιας επέμβασης στη Συρία όπου και θα χτυπηθεί και η κυβέρνηση Μ.Άσαντ.
 
Ήδη αποακλύπτεται ότι οι υποτιθέμενοι βομβαρδισμοί εκτός του ότι καταλήγουν στα κεφάλια αμάχων, "παραδόξως" δεν εμπόδισαν τους ξυπόλητους ισλαμιστές να φτάσουν στις "πύλες" της Βαγδάτης.Εάν στη θέση τους υπήρχε καποιος τακτικός στρατός (εξαιρουμένου του ρωσικού, του κινεζικού, και του γαλλικού που θεωρούνται υψηλής ισχύος) και τον βομβάρδιζαν οι Αμερικανοί δεν θα είχε μείνει...κολυμπηθρόξυλο. Και επειδή ούτε οι ΗΠΑ λόγω πρότερου "πάρα πολύ ανέντιμου" βίου δεν γίνονται πιστευτές θα ήταν πολύ βολικότερο για την Ουάσιγκτον αν την εισβολή την έκαναν οι Τούρκοι και φαινόντουσαν αυτοί ως πρωταίτιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου