Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ 2/3??? ( βιντεο) ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΤΖΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ..


Το κοινό εξακολουθεί να αρέσκεται στα ψέματα. Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι πλέον ακόμα και οι Αμερικανοί θα είχαν αιχμαλωτισθεί στη συνεχή ροή των ψευδών συναγερμών που ακούγονται στην Ουάσιγκτον προκειμένου να εξαπατήσουν τους ανθρώπους προς υποστήριξη των κρυφών τους ατζεντών.

Στο κοινό αρέσει το ψέμα ότι οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν είναι τρομοκράτες που συμμάχησαν με την Αλ Κάιντα. Οι Αμερικανοί πολεμούσαν εδώ και 13 χρόνια σε έναν πόλεμο που εμπλούτιζε την εταιρεία του Ντικ Τσένι, Halliburton, και άλλα ιδιωτικά συμφέροντα για να καταλήξουν σε μια ακόμη αποτυχία της Ουάσιγκτον.

Το κοινό πείστηκε στο ψέμα ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ είχε «όπλα μαζικής καταστροφής» που σποτελούσαν απειλή για την Αμερική και ότι, αν οι ΗΠΑ δεν εισέβαλαν στο Ιράκ, οι Αμερικανοί διακινδύνευαν «να ανέβει ένα σύννεφο μανιταριού πάνω από κάθε αμερικανική πόλη.» Με την άνοδο του ISIS, αυτός ο μακροχρόνιος πόλεμος φαίνεται να είναι μακριά από το τέλος του. Δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα σε κέρδη θα εισρεύσουν στα ταμεία του στρατιωτικού συγκροτήματος ασφαλείας των ΗΠΑ, καθώς η Ουάσιγκτον μάχεται εκείνους που επαναχάραξαν τα ψεύτικα σύνορα της Μέσης Ανατολής που δημιουργήθηκαν από τη βρετανική και τη γαλλική, μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι Βρετανοί και οι Γάλλοι κατέλαβαν τα εδάφη της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας .

Το αμερικανικό κοινό πείστηκε στα ψέματα που ειπώθηκαν για τον Καντάφι στη Λιβύη. Η πρώην σταθερή και ευημερούσα χώρα βρίσκεται τώρα σε χάος.

Το αμερικανικό κοινό πείστηκε στο ψέμα ότι το Ιράν έχει, ή κατασκευάζει πυρηνικά όπλα. Έχοντας υποστεί κυρώσεις και έχοντας διασυρθεί στη Δύση, το Ιράν έχει μετατοπιστεί προς έναν ανατολικό προσανατολισμό, αφαιρώντας έτσι ένα κύριο παραγωγό πετρελαίου από τη δυτική επιρροή.

Το κοινό πείστηκε στο ψέμα ότι ο Assad της Συρίας χρησιμοποιεί «χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού του.» Οι τζιχαντιστές τους οποίους η Ουάσιγκτον έστειλε για την ανατροπή του Άσαντ έχουν καταλήξει να είναι, σύμφωνα με την προπαγάνδα της Ουάσιγκτον, μια απειλή για την Αμερική.

Η μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο είναι η επιμονή της Ουάσιγκτον για την ηγεμονία της. Η ιδεολογία μια χούφτας νεοσυντηρητικών είναι η βάση γι “αυτή την εμμονή. Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση στην οποία μια χούφτα των Αμερικανών νεοσυντηρητικών ψυχοπαθών προσπαθούν να καθορίσουν τη μοίρα των χωρών.

Πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν τα ψέματα της Ουάσινγκτον, αλλά όλο και πιο συχνά βλέπει ο κόσμος την Ουάσινγκτον ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη και τη ζωή στη γη. Ο ισχυρισμός ότι η Αμερική είναι “εξαιρετική και απαραίτητη” χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει το δικαίωμά της Ουάσιγκτον να δίνει διαταγές σε άλλες χώρες.

Τα θύματα των βομβιστικών επιθέσεων της Ουάσιγκτον είναι πάντα άμαχοι, και οι θάνατοι θα παράγουν περισσότερες προσλήψεις για το ISIS. Ήδη υπάρχουν κλήσεις για την Ουάσιγκτον να επαναφέρουν «μπότες στο έδαφος» στο Ιράκ. Σε αντίθετη περίπτωση, ο δυτικός πολιτισμός είναι καταδικασμένος, και τα κεφάλια μας, θα αποκοπούν. Η νεοσύστατη προπαγάνδα της «ρωσικής απειλής» απαιτεί περισσότερες δαπάνες του ΝΑΤΟ και περισσότερες στρατιωτικές βάσεις στα
σύνορα της Ρωσίας. Μια «δύναμη ταχείας αντίδρασης» δημιουργείται για να ανταποκριθεί σε μια ανύπαρκτη απειλή ρωσική εισβολή της Βαλτικής, της Πολωνίας και της Ευρώπης.

Συνήθως παίρνει στο αμερικανικό κοινό ένα ή δύο, τρία, ή τέσσερα χρόνια για να συνειδητοποιήσει ότι έχει εξαπατηθεί από ψέματα και προπαγάνδα, αλλά μέχρι εκείνη τη δεδομένη στιγμή το κοινό καταπίνει ένα νέο σύνολο από ψέματα και προπαγάνδα και όλα αφορούν στην τελευταία επικείμενη απειλή.Το αμερικανικό κοινό μοιάζει ανίκανο να κατανοήσει ότι όπως ακριβώς η πρώτη, η δεύτερη, η τρίτη,η τέταρτη και η πέμπτη απειλή ήταν μια φάρσα, έτσι θα είναι και η έκτη απειλή, και έτσι θα είναι και η έβδομη,η όγδοη και η ένατη.

Επιπλέον, καμία από αυτές τις αμερικανικές στρατιωτικές επιθέσεις σε άλλες χώρες δεν έχει οδηγήσει σε μια καλύτερη κατάσταση,όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν δηλώνει με ειλικρίνεια. Ωστόσο, το κοινό και οι εκπρόσώποι του στο Κογκρέσο υποστηρίζουν κάθε νέα στρατιωτική περιπέτεια, παρά το ρεκόρ της εξαπάτησης και της αποτυχίας.
Ίσως αν οι Αμερικανοί είχαν διδαχθεί την αληθινή ιστορία τους στη θέση των ιδεαλιστικών παραμυθιών, θα ήταν λιγότερο αφελείς και λιγότερο ευαίσθητοι στην κυβερνητική προπαγάνδα. Έχω συστήσει στους Oliver Stone και Peter Kuznick την “ανείπωτη ιστορία των ΗΠΑ”, στον Howard Zinn τη Λαϊκή Ιστορία των ΗΠΑ, και τώρα θα ήθελα να συστήσω στον Stephen Kinzer το “The Brothers”, την ιστορία της μακράς κυβέρνησης των John Foster και Allen Dulles στο υπουργείο εξωτερικών και στο CIA και τη δαιμονοποίηση των μεταρρυθμιστικών κυβερνήσεων που συνήθως πετύχαιναν την ανατροπή.Η Ιστορία του Kinzer για την πλοκή των αδελφών Dulles που ανέτρεψαν έξι κυβερνήσεις προσφέρει μια εικόνα για το πώς λειτουργεί η Ουάσιγκτον σήμερα.

Το 1953 οι αδελφοί Dulles ανέτρεψαν τον εκλεγμένο ηγέτης του Ιράν, Μοσαντέκ και επέβαλαν τον Σάχη, δηλητηριάζοντας έτσι τις αμερικανο-ιρανικές σχέσεις την παρούσα ημέρα. Οι Αμερικανοί μπορούσαν ακόμα και να οδηγηθούν σε έναν δαπανηρό και άσκοπο πόλεμο με το Ιράν, λόγω της δηλητηρίασης των σχέσεων απ” τους αδερφούς Dulles το 1953.

Οι αδελφοί Dulles ανέτρεψαν το δημοφιλή πρόεδρο της Γουατεμάλας Άρμπενς, γιατί η αγροτική μεταρρύθμιση του απειλούσε το συμφέρον της Εταιρείας φρούτων, του εμπορικού οίκου“Sullivan & Cromwell”, πελατών των αδερφών Dulles. Οι αδελφοί ξεκίνησαν μια καταπληκτική εκστρατεία παραπληροφόρησης που απεικονίζει τον Άρμπενς ως επικίνδυνο κομμουνιστή που αποτελούσε απειλή για τον δυτικό πολιτισμό. Οι αδελφοί καταχώρησαν δικτάτορες όπως ο Σομόζα στη Νικαράγουα και ο Μπατίστα στην Κούβα κατά του Άρμπενς. Η CIA οργάνωσε αεροπορικές επιδρομές και μια δύναμη εισβολής. Αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να συμβεί έως ότου η ισχυρή υποστήριξη του Άρμπενς μεταξύ των ανθρώπων στη Γουατεμάλα διαλυόταν. Οι αδελφοί το διοργάνωσαν μέσω του Cardinal Spellman, ο οποίος καταχώρησε ως Αρχιεπίσκοπο τον Rossell y Arellano. «Μια ποιμαντική επιστολή διαβάστηκε στις 9, Απριλίου, 1954 σε όλες τις εκκλησίες της Γουατεμάλας.»

Ένα αριστούργημα προπαγάνδας ήταν η ποιμαντική επιστολή που παρουσίαζε διαστρεβλωμένο τον Άρμπενς ως επικίνδυνο κομμουνιστή που ήταν ο εχθρός του συνόλου της Γουατεμάλας. Λάθος ραδιοφωνικές εκπομπές παρήγαν μια ψεύτικη πραγματικότητα του αγωνιστή της ελευθερίας και των αποστασιών του στρατού.Ο Άρμπενς ζήτησε από τον ΟΗΕ να στείλει ανιχνευτές γεγονότων, αλλά η Ουάσιγκτον το εμπόδισε να συμβεί. Αμερικανοί δημοσιογράφοι, με εξαίρεση τον James Reston, υποστήριξαν τα ψέματα.Η Ουάσιγκτον απείλησε τους ανώτερους στρατιωτικούς διοικητές της Γουατεμάλας, που αναγκάσαν τον Άρμπενς να παραιτηθεί.Ο Επίλεκτος και καλοπληρωμένος «απελευθερωτής» της CIA, ο συνταγματάρχης Castillo Armas, εγκαταστάθηκε ως διάδοχος του Άρμπενς.

Ζήσαμε πρόσφατα μια παρόμοια κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Αϊζενχάουερ ευχαρίστησε την CIA για την αποτροπή «ένα κομμουνιστικού προγεφυρώματος στο ημισφαίριο μας,» και ο Γραμματέας του κράτους John Foster Dulles έδωσε μια αναφορά στην εθνική τηλεόραση και το ραδιόφωνο στην οποία δήλωσε ότι τα γεγονότα στη Γουατεμάλα «εκθέτουν τον κακό σκοπό του Κρεμλίνου.» Αυτά παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η μόνη εξωτερική δύναμη που λειτουργούν στη Γουατεμάλα ήταν οι αδελφοί Dulles.

Αυτό που είχε πραγματικά συμβεί είναι ότι μία δημοκρατική και μεταρρυθμιστική κυβέρνηση ανατράπηκε επειδή αποζημίωνε την “εταιρεία φρούτων” για την εθνικοποίηση της γης υπό αγρανάπαυση της εταιρείας σε αξία αναφερόμενη από την εταιρεία στις φορολογικές δηλώσεις του. Η κορυφαία εταιρεία της Αμερικής ή ίσως ακριβέστερα, ο διαμορφωτής της εξωτερικής πολιτικής της Αμερικής, οι Sullivan & Cromwell, δεν είχαν καμία πρόθεση να επιτρέπουν σε μια δημοκρατική κυβέρνηση να υπερισχύει έναντι των συμφερόντων των πελατών της εταιρείας, ειδικά όταν ανώτεροι συνεργάτες της επιχείρησης ελέγχουν τόσο απροκάλυπτα και συγκαλυμμένα την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Τα δύο αδέλφια, των οποίων τα μέλη της οικογένειας είχαν επενδύσει στην Εταιρεία Φρούτων, απλώς χρησιμοποίησαν τους πόρους της CIA, του Υπουργείου Εξωτερικών, και των μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ για την προστασία των ιδιωτικών συμφερόντων τους. Η έκτακτη ευπιστία του αμερικανικού λαού, τα διεφθαρμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, και το ανίκανο Κογκρέσο επέτρεψαν στους αδελφούς Dulles να επιτύχουν την ανατροπή της δημοκρατίας.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η χρήση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για λογαριασμό των ιδιωτικών συμφερόντων συνέβη πριν από 60 χρόνια, πολύ πριν τους διεφθαρμένους Clinton, George W. Bush, και το καθεστώς του Ομπάμα. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συνέβαινε και σε παλαιότερες εποχές.

Το επόμενο υποψήφιο θύμα των αδελφών Dulles ήταν ο Ho Chi Minh. Ο Ho, ένας εθνικιστής ηγέτης, ζήτησε τη βοήθεια της Αμερικής στην απελευθέρωση του Βιετνάμ από τη γαλλική αποικιακή κυριαρχία. Αλλά ο John Foster Dulles, ένας φαρισαϊκός αντι-κομμουνιστής, έκρινε ακατάλληλα τον Ho ως μια κομμουνιστική απειλή που ξεφύτρωσε τη θεωρία του ντόμινο στους αθώους της Δύσης. Ο εθνικισμός και η αντι-αποικιοκρατία, ο Foster δήλωσε, ήταν απλώς ένα πρόσχημα για την κομμουνιστική ανατροπή.

Ο Paul Kattenburg, ο υπεύθυνος γραφείου του υπουργείου εξωτερικών για το Βιετνάμ πρότεινε αντί του πολέμου, να δώσουν οι ΗΠΑ 500 εκατομμύρια δολάρια στον Ηο ως βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας από τον πόλεμο και τη γαλλική κακοδιοίκηση, η οποία θα ελευθερώσει τον Ho από την εξάρτηση από ρωσικές και κινεζικές υποστηρίξεις, και, ως απόρροια, την επιρροή.Ο Ho έκανε έκκληση στην Ουάσιγκτον αρκετές φορές, αλλά η δαιμονική ανελαστικότητα των αδελφών Dulles απέτρεψε οποιαδήποτε λογική απάντηση. Αντ “αυτού, η υστερία πάνω στην «κομμουνιστική απειλή» από τους αδελφούς Dulles προσγειώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο μακροχρόνιο και δαπανηρό φιάσκο, γνωστό ως ο πόλεμος του Βιετνάμ.Ο Kattenburg αργότερα έγραψε ότι ήταν αυτοκτονικό για τις ΗΠΑ «να αποκόψουν τα μάτια και τα αυτιά τους, να ευνουχίσουν την αναλυτική ικανότητα τους, να αποκλειστούν από την αλήθεια, λόγω της τυφλής προκατάληψης.» Δυστυχώς για τους Αμερικανούς και τον κόσμο,η ευνουχισμένη αναλυτική ικανότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό της Ουάσιγκτον.

Οι Επόμενοι στόχοι των αδελφών Dulles ήταν ο Πρόεδρος Σουκάρνο της Ινδονησίας, ο πρωθυπουργός Πατρίς Λουμούμπα του Κονγκό, και ο Φιντέλ Κάστρο. Η συνωμοσία εναντίον του Κάστρο ήταν μια τέτοια καταστροφική αποτυχία που κόστισε στον Allen Dulles τη δουλειά του. Ο Πρόεδρος Kennedy έχασε την εμπιστοσύνη του στο γραφείο και είπε στον αδελφό του,Bobby ότι μετά την επανεκλογή του, επρόκειτο να σπάσει την CIA σε χίλια κομμάτια. Όταν ο Πρόεδρος Kennedy έδιωξε τον Allen Dulles, η CIA κατανόησε την απειλή και χτύπησε πρώτο.

O Warren Νutter, Ph.D. O πρόεδρος της διατριβής μου, και αργότερα ο Βοηθός Υφυπουργού Άμυνας για Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας, δίδασκε τους μαθητές του ότι για να διατηρήσει την εμπιστοσύνη του λαού η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία απαιτεί τη δημοκρατία, οι πολιτικές της κυβέρνησης πρέπει να επιβεβαιώνουν τις αρχές και να κοινοποιούνται ανοιχτά στο λαό. Οι κρυφές ατζέντες, όπως αυτές των αδελφών Dulles και των καθεστώτα τωνΚλίντον, Μπους και Ομπάμα, πρέπει να βασίζονται στο απόρρητο και τη χειραγώγηση και, ως εκ τούτου, διαγείρουν τη δυσπιστία των ανθρώπων. Αν οι Αμερικανοί έχουν υποστεί πολλή πλύση εγκεφάλου για να το παρατηρήσουν, πολλοί ξένοι υπήκοοι δεν έχουν.

Οι μυστικές ατζέντες της κυβέρνησης των ΗΠΑ έχουν κοστίσει πολλά στους Αμερικανούς και σε πολλούς λαούς στον κόσμο. Ουσιαστικά, οι αδελφοί Foster δημιούργησαν τον Ψυχρό Πόλεμο με τις μυστικές ατζέντες τους και την αντι-κομμουνιστική υστερία.Οι μυστικές ατζέντες δέσμευαν τους Αμερικανούς σε μακροχρόνιους και δαπανηρούς, περιττούς πολέμους στο Βιετνάμ και τη Μέση Ανατολή. Οι μυστικές ατζέντες της CIA και στρατιωτικών επιδιώξεων που προτίθονταν για αλλαγή του καθεστώτος στην Κούβα είχε μπλοκαριστεί από τον Πρόεδρο John F. Kennedy και είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του προέδρου, ο οποίος, ήταν πιθανό να είχε τερματίσει τον Ψυχρό Πόλεμο είκοσι χρόνια πριν αδράξει την ευκαιρία ο Ronald Reagan.

Οι μυστικές ατζέντες έχουν επικρατήσει για τόσο πολύ καιρό ώστε οι ίδιοι οι Αμερικανοί έχουν πλέον καταστραφεί. Όπως λέει και η παροιμία, «ένα ψάρι μυρίζει από το κεφάλι.» Η σήψη στην Ουάσιγκτον διαπερνά τώρα τη χώρα.
Ο Paul Craig Roberts ήταν Βοηθός του Γενικός Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών της Οικονομικής Πολιτικής και συνεργάτης του συντάκτη της Wall Street Journal. Υπήρξε αρθρογράφος για το Business Week,το Scripps Howard News Service, και το Creators Syndicate. Είχε πολλές πανεπιστημιακές αναφορές.ΟΙ Στήλες του στο internet έχουν προσελκύσει ένα παγκόσμιο ευρύ κοινό. Το τελευταίο του βιβλίο, “Η αποτυχία του Καπιταλισμού του Laissez Faire” και “η Οικονομική Διάλυση της Δύσης” είναι πλέον διαθέσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου