Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Πούτιν: Θα υποστούν τις συνέπειες όσοι θέλουν κυρώσεις

Πούτιν: Θα υποστούν τις συνέπειες όσοι θέλουν κυρώσεις

Προ των ευθυνών της φέρνει ειδικά την ηγεσία της Ε.Ε. σε περίπτωση απόφασης νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας, ο πρόεδρος Πούτιν ο οποίος στη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση των εγκαινίων της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου στην Σιβηρία, προτρέποντας παράλληλα το διευθυντήριο των Βρυξελλών να «λογικευτεί».
«Αυτοί που εφαρμόζουν τέτοια πολιτική, θα υποστούν περισσότερες συνέπειες», ξεκαθάρισε ο ρώσος ηγέτης, δημιουργώντας ήδη έντονο προβληματισμό στις ηγεσίες των χωρών – μελών της Ε.Ε. σχετικά με τη χρησιμότητα του νέου γύρου κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ήδη υπάρχουν φωνές αντιδράσεων και διαφοροποιήσεων δημοσίως, στο νέο αυτό ενδεχόμενο κυρώσεων, τόσο σε επίπεδο ηγεσιών όσο και σε επίπεδο κοινωνικών και οικονομικών παραγόντων.
Άλλωστε η εμπειρία των πρώτων ρωσικών αντίμετρων είναι οδυνηρή στην ευρωπαϊκή παραγωγική διαδικασία. Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε πάντως η μετάδοση είδησης από τα δυτικά Μέσα Ενημέρωσης μιας υποτιθέμενης αποστροφής του προέδρου Πούτιν στον πρόεδρο της Κομισιόν Ε. Μπαρόζο, ότι «δεν θα χρειαστεί παρά μια βδομάδα να καταλάβει το Κίεβο»! Με τον αέρα του μετρ του παγκόσμιου διπλωματικού παιχνιδιού, ο ρώσος ηγέτης μιλώντας στην τελετή εγκαινίων, εξέφρασε την πεποίθηση ωστόσο, ότι η ηγεσία της Ευρώπης θα εγκαταλείψει την πολιτική των περιορισμών και θα επιστρέψει στην κανονική συνεργασία με την Ρωσία. "Ελπίζω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική», υπογράμμισε ο πρόεδρος Πούτιν και πρόσθεσε με νόημα: " Είναι επιζήμιος ο πόλεμος των κυρώσεων".
Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για επανακάμψει η πραγματική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.
Όμως σύμφωνα με τον ίδιο, προϋπόθεση είναι να εγκαταλειφθεί η πολιτική των τελεσιγράφων, των απειλών και των κυρώσεων. Είναι σαφές ότι με την επιβολή των κυρώσεων προς την Μόσχα, οι ΗΠΑ και η ΕΕ απλά πιέζει την Ρωσία προς τη μετατόπιση των προτεραιοτήτων της συνεργασίας της από τη Δύση προς την Ανατολή.
Την ίδια στιγμή, η μεγαλύτερη οικονομία στην Ανατολή, η Κίνα, αντιτίθεται στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, και είναι έτοιμη να αντισταθμίσει ό, τι η Ρωσία είχε στερηθεί από τις κυρώσεις. Το γεγονός αυτό αυτομάτως καθιστά την Μόσχα σε θέση ισχύος απέναντι σε ΗΠΑ-Ε.Ε. τόσο σε διπλωματικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό, καθώς σε αυτή την περίπτωση η πρόθεση και ο σκοπός της Δύσης να απομονώσουν τη Ρωσία αποδεικνύεται κενό γράμμα, χωρίς δηλαδή αποτέλεσμα. 
Ήδη, η συμφωνία με την Κίνα προβλέπει την παράδοση τεσσάρων τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου για τα επόμενα 30 χρόνια, ενώ η συνεργασία των δύο χωρών επεκτείνεται ήδη και στον τομέα της γεωργίας.
«Η Ρωσία είναι έτοιμη να απαντήσει αν η Δύση προχωρήσει σε κυρώσεις», τόνισε με έμφαση η πρόεδρος της Άνω Βουλής του ρωσικού Κοινοβουλίου  Βαλεντίνα Ματβιένκο. Σύμφωνα με την ίδια, απώτερος στόχος είναι να αποδυναμωθεί η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση με την πολιτική των κυρώσεων. «Οι ΗΠΑ θέλουν να εξασφαλίσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα», είπε με νόημα η κορυφαία ρωσίδα πολιτικός. Στο ζήτημα της ανατολικής Ουκρανίας, η κ. Ματβιένκο υπογράμμισε με έμφαση: « μερικά «γεράκια» προσπαθούν να κλιμακώσουν την κατάσταση και να αποδυναμώσουν την Ρωσία με όλους τους δυνατούς τρόπους, αλλά αυτό δεν θα γίνει».
Επενδύσεις μαμούθ
Στην τελετή εγκαινίων για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου αγωγού της Gazprom Power of Siberia (Δύναμη της Σιβηρίας) ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε πως «ξεκινάμε το μεγαλύτερο σχέδιο κατασκευής στον κόσμο. Δεν θα υπάρξει κάποιο πιο σημαντικό στο άμεσο μέλλον». Παρόν και ο αντιπρόεδρος της Κίνας Ζανγκ Γκαολί, καθώς ο νέος αγωγός της Gazprom θα μεταφέρει για πρώτη φορά ρωσικό φυσικό αέριο στην Κίνα , αυξάνοντας έτσι τις εμπορικές συναλλαγές με την Ασία. Ο αγωγός μήκους 3968 χιλιομέτρων, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο δίκτυο μεταφοράς καυσίμων στον κόσμο. Τόσο ο πρόεδρος Πούτιν όσο και ο κινέζος αντιπρόεδρος χαρακτήρισαν το έργο ως το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο στον κόσμο, ενώ οι επενδύσεις και των δύο χωρών θα ξεπεράσουν τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο τόσο για την ρωσική ομοσπονδία, όσο και για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», τόνισε ο Πούτιν, συμπληρώνοντας πως η κατασκευή του αγωγού Power of Siberia θα αυξήσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ρωσίας.                                                         Πώς αντιδρούν οι Γερμανοί στη δήλωση Πούτιν

Την πεποίθησή του πως η Ρωσία έχει τερματίσει την συνεργασία της με την Ευρώπη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοαχίμ Γκάουκ, από το Γκντανσκ της Πολωνίας στο πλαίσιο ομιλίας για την 75η επέτειο από το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Επιθυμούμε μια εταιρική σχέση και σχέσεις καλής γειτονίας» υπό τον όρο η Μόσχα να δείχνει: «σεβασμό στα δικαιώματα των λαών». Βέβαια, χαρακτήρισε «θαύμα» την επαναπροσέγγιση μεταξύ Γερμανών και Πολωνών παρά τα δεινά που υπέστησαν οι τελευταίοι από τους Ναζί.

Ακόμα, τόνισε: «Πιστεύαμε και θέλαμε να πιστεύουμε ότι και η Ρωσία, η χώρα του Τολστόι και του Ντοστογιέφσκι, θα μπορούσε να γίνει μέρος του ενιαίου συνόλου της Ευρώπης. Προκαλεί σοκ το γεγονός ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα ένοπλη σύρραξη στα σύνορα της Ευρώπης. Μια ένοπλη αναμέτρηση για την χάραξη νέων συνόρων και τη δημιουργία μιας νέα τάξης. Είναι γεγονός: η σταθερότητα και η ειρήνη στην Ήπειρό μας βρίσκονται εκ νέου σε κίνδυνο».

Επίσης, σημείωσε: «Μετά την πτώση του Τείχους, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το NATO και η ομάδα των σημαντικότερων βιομηχανικών κρατών ανέπτυξαν ειδικές σχέσεις με τη Ρωσία και ενέταξαν τη χώρα αυτή στους κόλπους τους με διάφορους τρόπους. Αυτή η εταιρική σχέση διερρήχθη de facto από τη Ρωσία. Επιθυμούμε μια εταιρική σχέση και σχέσεις καλής γειτονίας (με την Ρωσία) στο μέλλον επίσης, αλλά αυτή η στροφή θα πρέπει να γίνει στη βάση μιας αλλαγής της ρωσικής πολιτικής, της επανόδου της στον σεβασμό των δικαιωμάτων των λαών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου