Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ήταν 24 Μαΐου τους 2014....ΚΟΝΤΕΥΕΙ Η ΩΡΑ ...Ο 7 ΛΟΦΟΣ..ΖΥΓΩΝΕΙ ΤΟ 8R...


Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014ΕΚΤΑΚΤΟ!!!ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΡΗΓΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ!!!
Ήταν 24 Μαΐου τους 2014, όταν το φονικό ρήγμα της Ανατολίας, ξύπνησε την Ελλάδα, την Τουρκία και όλα τα Βαλκάνια, δίνοντας μετά τις 12 το μεσημέρι, ισχυρό υποθαλάσσιο σεισμό 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά από 3 μήνες ήπιας μετασεισμικής δραστηριότητας, το φονικό ρήγμα ξύπνησε και πάλι σήμερα το απόγευμα, δίνοντας και πάλι υποθαλάσσια ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και πάλι με επίκεντρο ίδιο με τον σεισμό του περασμένου Μαΐου.

Ο σεισμός αυτός, έγινε και πάλι αισθητός σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Τον ένιωσαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σόφια ακόμα και στην Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη.

Είναι δεδομένο πλέον, ότι τα ρήγματα της χώρας μας, βρίσκονται σε διαρκεί διέγερση τον τελευταίο χρόνο, ωστόσο οι σεισμολόγοι δηλώνουν καθησυχαστικοί, καθώς πιστεύουν ότι με αυτούς τους σεισμούς, εκτονώνεται το μεγαλύτερο μέρος της σεισμικής ενέργειας μέσα στην θάλασσα και έτσι μειώνεται στο ελάχιστον ο κίνδυνος για έναν ισχυρότερο σεισμό, πιθανότατα μεγαλύτερου μεγέθους, ακόμα και της κλίμακας των 7,0 Ρίχτερ.

Το θετικό της υπόθεσης είναι, πως το 80% των ισχυρών αυτών δονήσεων, γίνεται μέσα στη θάλασσα και αν και γίνονται σε μικρό εστιακό βάθος, δεν προκαλούν ζημιές. 

Το ρήγμα της Ανατολίας, φημίζεται για τους ισχυρούς σεισμούς που δίνει ανά κάποια χρόνια, είτε στη Τουρκία, είτε όπως τώρα στο βόρειο, βορειοανατολικό Αιγαίο. Συνιστάτε λοιπόν ψυχραιμία σε όλους. Ζούμε σε μία χώρα που γίνονται πλέον σεισμοί κάθε μέρα. Πρέπει να ζούμε με τους σεισμούς, αλλά οφείλουμε να είμαστε και έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε αν και εφόσον αυτοί γίνουν, κάνοντας εμπεριστατωμένους ελέγχους στις κατοικίες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου