Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Λ-sat: Ο δορυφόρος που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από Έλληνες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση του Λ-sat της Lambda Team στο Διάστημα - του πρώτου Ελληνικού δορυφόρου που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από Έλληνες επιστήμονες.
 
Η Lambda Team (με «μότο» το «Greek Minds at Work») αποτελεί μία ομάδα Ελλήνων επιστημόνων και φοιτητών που εδρεύει στη Σίλικον Βάλεϊ.
 
Στο πλαίσιο του εγχειρήματος συνεργάστηκαν άτομα από το Σαν Χοσέ, τη Ν. Υόρκη, την Αθήνα, το Λονδίνο, το Παρίσι και άλλα μέρη του κόσμου, με επικεφαλής ερευνητή τον Δρα Περικλή Παπαδόπουλο.
 
Μεταξύ των μελών της ομάδας βρίσκονται έξι φοιτητές, οι οποίοι επελέγησαν για να συμμετάσχουν στον σχεδιασμό και την κατασκευαστική διαδικασία του δορυφόρου στη Σίλικον Βάλεϊ. Ο Λ-sat δοκιμάστηκε με επιτυχία στο Ames Research Center της NASA.
 
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ομάδας, «είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι το “Greek Minds at Work” είναι κάτι παραπάνω από μια πεποίθηση. Είναι μία επίδειξη ενός ενωμένου ελληνικού μετώπου.
 
Μια επίδειξη του παγκοσμίως διαπρέποντος επιστημονικού ελληνικού μυαλού. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνουμε αυτό από το να κατασκευάσουμε και να στείλουμε στο Διάστημα έναν ελληνικό δορυφόρο».
 
Ο Λ-sat είναι ένας μικρού μεγέθους δορυφόρος ο οποίος διαθέτει τεχνολογία αμφίδρομης επικοινωνίας με συστήματα εδάφους για επιχειρησιακούς σκοπούς.
 
Παράλληλα μεταφέρει ένα νέο επιστημονικό πείραμα, με σκοπό τη μέτρηση της επίδρασης της ακτινοβολίας στο γραφένιο υπό κανονικές συνθήκες σε χαμηλή γήινη τροχιά (LEO).
 
Eπίσης, ο δορυφόρος διαθέτει έναν δέκτη AIS, για παρακολούθηση σκαφών εντός της εμβέλειάς του. Τα ηλεκτρονικά συστήματα είναι ενοποιημένα και λειτουργούν χάρη σε ένα σύστημα παροχής ενέργειας και έναν κύριο υπολογιστή που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για τον Λ-sat.
 
Το σύστημα επικοινωνίας του δορυφόρου αποτελείται από ένα Iridium Short Burst Data (SBD) μόντεμ, καθώς και δύο συσκευές UHF για uplink και downlink.
 
H εκτόξευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος), από το Wallops Flight Facility της NASA, με πύραυλο Antares της Orbital Sciences.
 
Ο δορυφόρος θα μεταφέρεται από το διαστημόπλοιο Cygnus της αποστολής Orb-2, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
 
 
Η Lambda Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου