Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Μας ζητάνε πίσω 387.000.000 ευρώ εδω γελαμε


Η αναλγησiα της τρόικας και του ευρωπαϊκού κατεστημένου δεν έχουν προηγούμενο. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει 387 εκατομμύρια ευρώ, που δόθηκαν για επιδοτήσεις στους αγρότες την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, δείχνει τη διάθεση των εταίρων μας, αποκαλύπτοντας παράλληλα την απουσία ουσιαστικής παρέμβασης της Ελλάδας στα κέντρα που διαμορφώνονται και παίρνονται οι πολιτικές αποφάσεις.
Οι συνεχείς εξευτελισμοί που δέχεται η χώρα μας σε μόνιμη βάση από τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων και την τρόικα, δεν έχουν προηγούμενο. Οι Βρυξέλλες έχουν αποθρασυνθεί στην κυριολεξία και αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν… Μπανανία, χωρίς η κυβέρνηση να κάνει το παραμικρό, προκειμένου να σταματήσει αυτή η αθλιότητα που προσβάλει το σύνολο του ελληνικού λαού.
Η απόφαση για επιστροφή των χρημάτων που είχαν πάρει νόμιμα οι αγρότες, είναι ένα ακόμα χαστούκι σε αυτούς που επιμένουν να προσκυνάνε τους γερμανούς και την τρόικα, αντί να δίνουν καθημερινά μάχη για τα συμφέροντα του λαού και του έθνους.
Οι παρανοϊκές απαιτήσεις των Βρυξελλών έχουν παραλύσει βασικούς τομείς της ελληνικής παραγωγής, ενώ τώρα έχουν βάλει στο μάτι και τους αγρότες.
Την ώρα που απαιτούν από την Ελλάδα να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις μπλοκάρουν την πώληση του ΟΛΠ, με πρόσχημα ότι οι κινέζοι θα μονοπωλούν το λιμάνι.
Απαγορεύουν στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά τη ναυπήγηση ιδιωτικών πλοίων, με δικαιολογία ότι ενισχύονται από το ελληνικό δημόσιο, επειδή κάνουν κάποιες υπεργολαβίες στα μπαταρισμένα γερμανικά υποβρύχια, για τα οποία πληρώσαμε ένα σωρό μίζες στους γερμανούς.
Μας αναγκάζουν να κλείσουμε τα εργοστάσια ζάχαρης, γιατί οι εξαγωγές ξεπερνούν το πλαφόν.
Απαγορεύουν να φυτεύουμε αμπέλια, για να μην έχουμε ανταγωνιστικά προϊόντα με τους γάλλους.
Τελικά το μόνο που πέτυχαν οι Βρυξέλλες είναι να διαλύσουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας.
Η απόφαση
Το δικαστήριο ζητά να ανακτηθούν όλες οι επιδοτήσεις κάτι που δημιουργεί επιπρόσθετο πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Οι επιλογές πλέον είναι δύο για την κυβέρνηση είτε να ζητήσει από τους αγρότες να επιστρέψουν πίσω τα λεφτά που πήραν είτε να δημιουργηθεί «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό, σε μια χρονική συγκυρία που το οικονομικό επιτελείο αναζητά ήδη χρήματα για να καλύψει τις δικαστικές αποφάσεις για τους ένστολους και τους δικαστικούς.
Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009, όταν υπουργός Γεωργίας ήταν ο Σωτήρης Χατζηγάκης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πληροφορήθηκε «σχετικά με τις αντισταθμιστικές πληρωμές τις οποίες επρόκειτο να καταβάλει ο ΕΛΓΑ, κατόπιν διαμαρτυριών μεγάλου αριθμού Ελλήνων παραγωγών γεωργικών προϊόντων, λόγω των ζημιών που είχαν υποστεί κατά το έτος 2008, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών».
Στις 7 Δεκεμβρίου 2011, η Επιτροπή εξέδωσε απόφαση με την οποία έκρινε ότι οι αποζημιώσεις που δόθηκαν πριν από τις 28 Οκτωβρίου 2009 «ενδέχεται να νοθεύουν τον ανταγωνισμό... παρέχοντας επιλεκτικό οικονομικό πλεονέκτημα στους Έλληνες παραγωγούς, σε σχέση με άλλους παραγωγούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Στις 8 Φεβρουαρίου 2012, η Ελλάδα ζήτησε ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε. την ακύρωση της απόφασης. Με ξεχωριστό δικόγραφο, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης. Με τη διάταξή του, στις 19 Σεπτεμβρίου 2012, ο πρόεδρος του Γενικού Δικαστηρίου δέχθηκε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
Την Τετάρτη το δικαστήριο απέρριψε όλες τις αιτιάσεις της Ελλάδας κι έκρινε ότι οι ενισχύσεις που είχαν δοθεί μέσω ΕΛΓΑ ως αποζημιώσεις, πριν από την 28η Οκτωβρίου 2009, ύψους 387,4 εκατ. ευρώ είναι ασύμβατες με την εσωτερική αγορά. Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την περίοδο, και έπειτα από μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις η κυβέρνηση Καραμανλή αναγκάστηκε να πληρώσει συνολικά 415 εκατ. ευρώ σε αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρη Χατζηγάκη και υφυπουργού Οικονομικών Νίκου Λέγκα.
Οταν η Κομισιόν έκρινε ότι δεν είναι νόμιμες οι ενισχύσεις, είχε κληθεί στις Βρυξέλλες ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να αιτιολογήσει τις πληρωμές, προφανώς χωρίς να πείσει την τότε Επίτροπο Γεωργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου