Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

... ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ... ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΑΠΟ 13 ΚΑΙ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ...: ΕΞΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΗΔΗ ΤΗΝ ΓΗ... ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ... ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΑΠΟ 13 ΚΑΙ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ...

Σύμφωνα με προγνώσεις των μετεωρολόγων, το Σεπτέμβριο τους κατοίκους της Γης αναμένουν ταυτόχρονα έξι μαγνητικές καταιγίδες.

Οι γεωμαγνητικές διαταραχές θα συμβούν στις 7, 13, 14, 15, 17 και 27 Σεπτεμβρίου. Αιτία των μαγνητικών καταιγίδων στη Γη είναι η αλλαγή στη δραστηριότητα του Ήλιου.

Αυτή τη στιγμή ο κύκλος της δραστηριότητας του Ήλιου φτάνει στην εντεκαετή κορύφωσή του και τα μαγνητικά πεδία του αστέρα αλλάζουν θέσεις. Αυτό οδηγεί σε αύξηση του αριθμού των γεωμαγνητικών διαταραχών.

Με το δίσκο του Ήλιου εντελώς άνευ ηλιακών κηλίδων, η ηλιακή δραστηριότητα των εκλάμψεων έχει σταματήσει . Μετρήσεις από τη NOAA GOES 15 δορυφόρων, δείχνουν ότι η παγκόσμια εκπομπή ακτινών-Χ του Ήλιου, μια βασική μονάδα μέτρησης της ηλιακής δραστηριότητας, βρίσκεται σε πλήρη ησυχία.

Η ησυχία αυτή είναι απίθανο να σπάσει τις επόμενες ημέρες εκτιμούν οι μετεωρολόγοι από τη NOAA και προβλέπουν μία ελάχιστη πιθανότητα 1% για ηλιακές εκλάμψεις M-ή X-class κατά τις επόμενες 48 ώρες.

Η ησυχία είναι λίγο περίεργη, διότι το 2013 υποτίθεται ότι είναι ένα έτος με ηλιακό μέγιστο, και πολλές εκλάμψεις και κηλίδες.

Αυτήν την άποψη υποστηρίζουν από τη NASA, μιας και τα δεδομένα τους από τα παρατηρητήρια τους δείχνουν ότι το μαγνητικό πεδίο του ήλιου είναι έτοιμο να αναστραφεί - ένα μακροχρόνιο σημάδι ότι το Solar Max έφτασε. Παρ 'όλα αυτά, η ηλιακή δραστηριότητα είναι χαμηλή.

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι το Solar Max είναι διπλό και κορυφώθηκε και βρισκόμαστε κάπου μεταξύ των κορυφών. Αν ναι, η ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να ξεχυθεί και πάλι στα τέλη του 2013 - 2014. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.

Οι ερευνητές έχουν μελετήσει τις ηλιακές κηλίδες για περισσότερα από 400 χρόνια, και εμείς ακόμα δεν μπορούμε να προβλέψουμε τη συμπεριφορά του 
Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να λάβουν σύντομα χώρα αναφορικά με το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου, και οι επιπτώσεις αυτών των αλλαγών αναμένεται να επηρεάσουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα.


Το φαινόμενο είναι γνωστό ως η αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του ήλιου, με την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των Η.Π.Α (σ.σ. pentapostagma.gr – NASA) να ανακοινώνει ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί εντός των τριών με τεσσάρων επόμενων μηνών.
Πρόσφατη ανακοίνωση της NASA επεξηγεί ότι η ασυνήθιστη αυτή αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του ήλιου, είναι μέρος του συνολικού φαινομένου της αλλαγής πολικότητας που λαμβάνει χώρα κάθε 11 χρόνια στην κορυφή του κύκλου της ηλιακής δραστηριότητας. Όταν τελικώς συμβεί η επόμενη αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου, θα σημάνει την μετάβαση στην μεσο-περίοδο του Ηλιακού Κύκλου 24 (Solar Cycle 24).

"Φαίνεται ότι απέχουμε μόλις τρεις έως τέσσερις μήνες από την ολική αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου," δήλωσε ο Todd Hoeksema, διευθυντής του Ηλιακού Παρατηρητηρίου Wilcox του Πανεπιστημίου του Stanford. "Το μαγνητικό πεδίο από τις ενεργές περιοχές κατευθύνεται προς τους πόλους προκαλώντας τελικώς την (επικείμενη) αντιστροφή. Η εν λόγω αντιστροφή θα οδηγήσει σε μεγάλες αλλαγές στο ηλιακό μας σύστημα."

Όπως αποδεικνύεται, η ένταση και έκταση της μαγνητικής επίδρασης του Ήλιου, γνωστή και ως ηλιόσφαιρα, είναι τεράστια επιδρώντας σε απόσταση που υπερβαίνει αυτήν του πλανήτη Πλούτωνα, που είναι ο μακρύτερος πλανήτης από τον Ήλιο.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι οι αντιστροφές του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου αποτελούν ένα απολύτως φυσιολογικό μέρος του κύκλου της ηλιακής δραστηριότητας. Όμως, δεν μπορούν ακόμη να επεξηγήσουν ολοκληρωμένα τον τρόπο με τον οποίο ή την αιτία της δημιουργίας τους, ειδικότερα όταν αυτές οδηγούν σε διαφοροποιημένες ηλιακές και διαστημικές δραστηριότητες.
Απέχουμε τρεις μήνες από την αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου